Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Alternatywa dla katalizatora

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

myslaem o przyblizeniu do takiego dzwieku- http://pl.youtube.com/watch?v=pcnvTNmrgPo&feature=channel_page

http://pl.youtube.com/watch?v=73dP_-GKv-w&feature=channel_page albo takiego,ale to chyba mozna osiagnac tylko wymiana tlumika calego... :wink4:

Opublikowano

Na początek wywalić kata, usunć środkowy i zapodać końcowy Milltek lub Remus, Sebring itp.

Oczywiście takiego dźwięku nie uzyskasz z silnika R4, ale może być ciekawie.

Opublikowano

Na początek wywalić kata, usunć środkowy i zapodać końcowy Milltek lub Remus, Sebring itp.

Oczywiście takiego dźwięku nie uzyskasz z silnika R4, ale może być ciekawie.

po wywaleniu kata-lipa z przegladem,bo w anglii pierwsze co na przegladzie ,to sonda w rure...ale srodkowy-czemu nie... :mysli:
Opublikowano

Nie wiem jak czujesz się finansowo, ale polecam końcowy zmienić na coś porządnego. Ceny nowych odstraszają, ale dźwięk radykalnie się zmienia. :good:

Jak na wyspach ze szrotami? Chyba lepiej niż u nas? Można wyrwać przyzwoite graty?

Opublikowano

Nie wiem jak czujesz się finansowo, ale polecam końcowy zmienić na coś porządnego. Ceny nowych odstraszają, ale dźwięk radykalnie się zmienia. :good:

Jak na wyspach ze szrotami? Chyba lepiej niż u nas? Można wyrwać przyzwoite graty?

pewnie,ze mozna,tylko trzeba obserwowac czesto,bo wszystko,co lepsze od razu termity rozbiora,po prostu trzeba czesto obserwowac i brac jesli jest,ostatnio jak bylem,widzialem fajne fele 18'',ale byly tylko trzy,wiec nie wiadomo,czy warto,bo czwarta kompletnie zniszczona,a,bo to wiesz po jakim dzwonie to bylo...tlumiki,turbinki i inne akcesoria,jak lampy,plastiki,juz rozebrane i leza na polkach wycenione...wiec jak trafisz-to masz...ostatnio znalazlem ogromny szrot,auta posegregowane markami,ale nie mam teraz czasu,zeby sie tam wybrac,ale musze ,bo i zamek do schowka,a to kratka nawiewu pekla,a to gumowy trojnik i mam liste,tylko czekam na jakas sobote,jak zona wolne bedzie miala i wale,bo w normalna sobote-do 12 i zamkniete :rant:

Opublikowano

ale srodkowy-czemu nie...

Odradzam usuwanie/wybebeszanie środkowego bez zmiany końcowego - to gówno daje, poza wkórzającym pierdzeniem/ryczeniem :thumbdown:

Opublikowano

czyli lepiej zainwestowac w cos firmowego,ale sprawdzonego...

Opublikowano

podepnę się również pod tema, otóż:

mam silnik 3,0V6 (ASN) są tam oczywiście 2 katy i 4 sondy:( jedna przed druga zaraz za katem.

Zastanawiam się jak wyczaić, że katy są już zapchane? Auto ma 142kkm, 40kkm na LPG.

Jeżeli się okaże, że są do wymiany, to czy:

1. lepiej je wyciąć i wspawać rurkę czy wybebeszyć środek kata i zostawić obudowę?

2. jak zachowają się sondy, czy nie będzie wariacji ze składem mieszanki, checka na cyferblacie itp?

3. rozumiem, większego hałasu raczej nie będzie

4. jak ze smrodem z tylnych rur?

Jeżeli ktoś z was rezeł to w ASN chętnie poczytam opinie i porady.

pzdr

Opublikowano

1. w żadnym wypadku, tylko prosta rura

2. będzie check na desce

3. będzie bardziej basowo

4. taki jak w fiacie 125p

Opublikowano

2. będzie check na desce

Poziek,

1. dlaczego rura? nie wybebeszenie?

2. nie da się tego checka jakoś obejść?

Opublikowano

2. będzie check na desce

Poziek,

1. dlaczego rura? nie wybebeszenie?

2. nie da się tego checka jakoś obejść?

Bo jak wybebeszysz to będzie dzwoniło to raz a dwa spaliny będą się rozprężały w tym miejscu potem znowu będzie zwężenie - bez sensu

check da się obejść: trzeba jechac do np. www.unitronic.pl albo do compsport albo do CTV żeby wyłączuli w ECU wskazania 2 sond lambda

Opublikowano

a czy za pomocą Vaga można te wskazania sondy samemu wyłączyć?

Opublikowano

kasować co 2 dni tak ale wyłączyć nie...to można zrobic jedynie ingerując w ECU [br]Dopisany: 29 Styczeń 2009, 15:45_________________________________________________jak mówiłem odezwij się do CTV i daj znać czy ogarnie temat :wink4:

Opublikowano

kasować co 2 dni tak ale wyłączyć nie...to można zrobic jedynie ingerując w ECU [br]Dopisany: 29 Styczeń 2009, 15:45_________________________________________________jak mówiłem odezwij się do CTV i daj znać czy ogarnie temat :wink4:

ok, naczytałem się trochę o ciężkim kontakcie z CTV, więc nie wiem czy się to uda :naughty:

Opublikowano

zmienił się...podobno :kox:

Opublikowano

zmienił się...podobno :kox:

to nieprawda :gwizdanie:
Opublikowano

I jak najbardziej nie prawda jest ze pojawi sie check na desce ... zrobilem to samo u siebie w ASN pol roku temu, tez mowili mi ze bedzie check a tu nic....sa jakies glupie bledy na komputerze ale check nie wyskakuje na desce.

Co to smrodu po czesci sie zgodze, ale kolejna zaleta to osiagi, mierzylem ja kilka razy i zamiast fabrycznego 6,9 do 100km/h ma 6,2-6,3 wiec chyba sie oplaca :)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Podepnę się pod temat. Znajomy wyspawa mi rurę w miejsce katalizatora. Będzie to kompletna rura z flanszami i miejscem na sondę.

Ma ktoś może jakiś rysunek z wymiarami sporządzony, co bym mu mógł przekazać? Czy trzeba to raczej pasować na "żywo".

Opublikowano

Zobacz w temacie "Jak pomóc turbinie?".