Opublikowano 26 Października 200817 l 1 pin z tempomatu do pinu 8 w kostce żółtej (przewód czerwono-biały) 2 pin z tempomatu do pinu 1 w kostce żółtej (przewód niebieski) 3 pin z tempomatu do pinu 8 w kostce czarnej (przewód czerwono-żółty) 4 pin z tempomatu do pinu 9 w kostce żółtej (przewód czarno-żółty) 5 pin z tempomatu do pinu 1 w kostce brązowej (przewód czerwono siwy) 6 mostek z 4 Przy przełączniku tempomatu połączyłem tak z wyjątkiem przewodu z 1 pinu, który powinien iść do czarnego przewodu. A z drugiej strony połączyłem tak jak podaje dropsone. [br]Dopisany: 26 Październik 2008, 22:05_________________________________________________Dokladnie powinno byc tak 1 pin z tempomatu do pinu 8 w kostce żółtej (przewód CZARNY) 39 PIN 2 rzad 15 pin od lewej 2 pin z tempomatu do pinu 1 w kostce żółtej (przewód niebieski) 35 PIN 2 rzad 11 pin od lewej 3 pin z tempomatu do pinu 8 w kostce czarnej (przewód czerwono-żółty) 36 PIN 2 rzad 12 pin od lewej 4 pin z tempomatu do pinu 9 w kostce żółtej (przewód czarno-żółty) 67 PIN 1 rzad 21 pin od lewej 5 pin z tempomatu do pinu 1 w kostce brązowej (przewód czerwono siwy) ?? 1 rzad 13 pin od lewej 6 mostek z 4
Opublikowano 26 Października 200817 l 5 pin z tempomatu do pinu 1 w kostce brązowej (przewód czerwono siwy) 59 PIN 1 rzad 13 pin od lewej
Opublikowano 30 Października 200817 l Pin 5 to zasilanie dla GRA to dlaczego podpinacie się w jakieś kostki? Nie lepiej zrobić wcześniej odejście na skrzynkę bezpieczników i tak jak fabryka przewidziała poprowadzić przez bezpiecznik nr 11 a potem do listwy zasilanie pojawiającego się po przekręceniu zapłonu?
Opublikowano 7 Listopada 200817 l f16mysliwiec jak tam Ci poszlo z montarzem? Dziala wszysko w 100% ?
Opublikowano 8 Listopada 200817 l Wiec jest tak. Tempomat dziala, bo autko "samo" jedzie, ale nie mozna nim przyspieszac. Przycisk FIX zmniejsza predkosc i po puszczeniu jego autko nadal jedzie. Jadac i chcac przyspieszyc poprzez przesuniecie suwaka w lewo do konca, tempomat najpierw mi rozlacza "utrzymanie predkosci" a przy dluzszym trzymaniu suwaka. Autko przyspiesza, ale po puszczeniu jego zachowuje sie tak jakby tempomat byl wylaczony. No i nie idzie tak zrobic , aby autko zapamietalo poprzednia predkosc i pozniej do niej wrocilo. Miałem to samo w b5 przeciera się taśma w manetce kupiłem swoją w aso skody więc po reklamacji dostałem nową[br]Dopisany: 08 Listopad 2008, 02:02_________________________________________________Jeżeli ktoś szuka manetki to najtaniej w aso skody (pasuje idealnie od octavi) Lepiej natomiast jest kupić od superba kształt ten sam a układ przycisków dużo lepszy tzn nie potrzeba odrywać lewej ręki od kierownicy żeby wrócić do zapamiętanej prędkości. Na szczycie manetki w miejscu gdzie w audi a4/a6, passat b5/b6, octavia ma fix, w skodzie superb jest kołyskowy mikrostyk + - i jednym palcem plusem wracamy do ustawionej prędkości. Układ elektryczny jest identyczny i działa po założeniu w miejsce standardowej dźwigienki z tempomatem bez jakichkolwiek przeróbek
Opublikowano 8 Listopada 200817 l ale to chyba nie podejdzie do a4/b5 niewiem jak po lifcie ale przed napewno nie, pozatym te manetki to polataly by chyba w A2,A3,A6,TT,FABIA, OCTAVIA, SUPERB.....itd ale a4?
Opublikowano 8 Listopada 200817 l Ma ktos okazje porownac manetki o ktorych pisze konik ? To by bylo dobre wyjscie , bo mnie troche denerwuje uklad tej manetki, a chce ja zmienic bo mi nie dziala w 100% . Konik a jaka jest cena w ASO tych manetek?
Opublikowano 10 Listopada 200817 l Nie pamiętam dokładnie ale wydaje mi się że niecałe 300zł Nie jestem pewien że to będzie działać w A4 ale wiem że te manetki pasują do A3, A6, passat B5, passat B6, golf4, octavia, superb. Jeśli spojrzeć na wygląd to jest to samo a w środku żadnej elektroniki nie ma, tylko przełącznik, więc powinno hulać
Opublikowano 10 Listopada 200817 l tylko ze sa chywa inne wtyczki i ciekawe jak to sie ma jak masz jeszcze dodatkowa wajche do wlanczania swiatel?
Opublikowano 15 Listopada 200817 l Wszyscy tutaj piszecie o 1.9 lub benz. Czy ktoś montował tempomacik w 2.5? Sprawa wygląda tak samo czy występóją jakieś różnice?
Opublikowano 15 Listopada 200817 l Autor Wszyscy tutaj piszecie o 1.9 lub benz. Czy ktoś montował tempomacik w 2.5? Sprawa wygląda tak samo czy występóją jakieś różnice? tu masz opis dla 2,5 http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=65289&highlight=monta%BF+tempomatu
Opublikowano 16 Listopada 200817 l witam. mam pytanko montował ktoś we Wrocku w 1,6?? potrzebowałbym troszkę pomocy
Opublikowano 17 Listopada 200817 l Dzisiaj zakupiłem przełącznik o num. 4D0 953 513P oraz kostkę (komplet za jedyne 60zł!) z tym,że jeden kolor kabelka różni się od opisu do którego link podesłał user Krzyniek,ale to chyba nie ma znaczenia bo wg. mnie jest to kabelek zasilający (pin 5 przy kostce-Pin 4 i 6 fabrycznie zmostkowany) Jutro przystępuje do montażu-niedługo foto-story
Opublikowano 18 Listopada 200817 l Kolory nie mają znaczenia ważne jest by powpinać się tam gdzie powinno być
Opublikowano 23 Listopada 200817 l Taka ciekawostka Aby poprawnie działał tempomat na pedale gazu musicie mieć potencjometr Można to sprawdzić np. na tabliczce znamionowej w bagażniku jest to kod 0L2 = Pedał gazu z modułem elektronicznym
Opublikowano 24 Listopada 200817 l Taka ciekawostka Aby poprawnie działał tempomat na pedale gazu musicie mieć potencjometr Można to sprawdzić np. na tabliczce znamionowej w bagażniku jest to kod 0L2 = Pedał gazu z modułem elektronicznym Dotyczy to tylko Benzyniaków bo TDI miało to od zawsze :gwizdanie: