Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż tempomatu A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W okienku Component :wink:

Opublikowano

Ale tam juz jedno G po S:decayed:

Opublikowano

Ja tam żadnego G nigdzie nie widziałem. Tempomat działał zaraz po podłączeniu. Dodatkowo działa od 30km/h a teoretycznid powinien od 40km/h.

Opublikowano

koledzy to w benzynowcach też da radę wrzucić tempomat

Opublikowano
koledzy to w benzynowcach też da radę wrzucić tempomat

Przeczytaj cały temat a znajdziesz odpowiedz ze da ale są wieksze problemy

Opublikowano

Ile razy można to samo pisać :facepalm: - masz elektroniczną przepustnicę ( EPC na zegarach przed odpaleniem ) dokładasz jak w dieslu

Opublikowano

sory przeczytam temat ale nigdy nie czytałem bo myślałem że to nie wykonalne jest w benzynach. jeśli chodzi to tak przy odpalaniu mam na zegarach epc i całkowicie elektroniczną przepustnicę

Opublikowano
sory przeczytam temat ale nigdy nie czytałem bo myślałem że to nie wykonalne jest w benzynach. jeśli chodzi to tak przy odpalaniu mam na zegarach epc i całkowicie elektroniczną przepustnicę

To kupujesz lewą stronę pająka, dokładasz i cieszysz się tempomatem.

Opublikowano

Wielkie szacunek za opis krok po kroku:decayed:

Zaoszczędziłem 300zł :wink:

Banan Twój link był przełomowy bo za ciula nie idzie przeczytać który pin jest który:grin:

Dla potomnych:

Ja odkręciłem wycieraczki ,potem podszybie,jest większy dostęp.

Odkręciłem listwę na której znajdują się kostki w tym biała i jest lepszy dostęp.

Oczywiście należy poodpinać te kostki wraz z dolną obudową.

U mnie po adaptacji jak i przed jest literka G ale po literce S.

Plus po stacyjce dałem nie ten stały czerwony a zółto-czarny gruby kabel który idzie pod pod deskę i jest przykręcony na zwykłą śrubkę:grin:

Nie lutowałem,wsio po kostkach zrobione jak fabryka.

Ktoś podpowie jak dokładnie włożyć spinki w miejsce bezpieczników???

Opublikowano

Ktoś podpowie jak dokładnie włożyć spinki w miejsce bezpieczników???

Tam masz taką fioletową część. Musisz całość delikatnie odsunąć. Ciężko to opisać. Jak byś spojrzał w puste miejsce to byś widział że część gniazda jest przesłoniona przez tą fioletową część, która stanowi zabezpieczenie.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

:hi:

Pojadę do elektro niech mi pokaże bo teraz jeżdżę z bezp wystającym z pod osłony bezp:decayed:

Dla potomnych:

A zeby wpiąc nowe piny odbezpieczamy osłonę bezp od strony kokpitu(góra,dół)na zatrzaski i tak od przodu patrzac(tam gdzie są zawiasy do wcześniej wspomnianej obudowy bezp)

jest różowa kostka,nalezy ją podważyć i lekko pociągnąć do siebie i wtedy można wpiać się w piny mini bezp zaś od spodu są dwie mniejsze różowe kostki które blokują bezp w wersji normalnej.

Ja wpiołem się w mini ale nie w ten podany w temacie,wybrałem pierwszy łatwiejszy do dostępu.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie, stałem się szczęśliwym ? posiadaczem wiązki widocznej na zdjęciu. Zacznijmy od tego czy będzie toto pasować do mojego poliftowego afn'a :wink: Sprawdzeniem poprawnego połączenia pinów zajmę się później.

2b92580926b8f13am.jpg

Opublikowano

Powinna pasować , musiałbyś porównać na aucie czy w tej przelotce są wszystkie inne piny.

Opublikowano

Ciekawi mnie tylko jedna rzecz.W sumie nie znalazłem w temacie zdjęcia kostek wchodzących do ECU a te moje wyglądają jak dopasowane do siebie wtyk i gniazdo. Rozumien, że tak ma być ?

Opublikowano

Masz przygotowana przedłużkę z wtyczkami które już są w aucie - pewno po to żeby się wpiać bez bawienia się w pojedyńcze piny.

Ta po lewej wtyczka jest w aucie od strony silnika a gniazdo po prawej jest od strony deski rozdzielczej.

Opublikowano

To rozumiem. Zastanawia mnie tylko to gniazdo na środku zdjęcia :huh: Logicznie rozumując też się wpina do ECU ? Ciekawe jest to że pasuje do tej wtyczki po lewej

Opublikowano

Ciągle nie rozumiesz widzę - czarna do manetki , biała lewa do wiązki deski , biała prawa do wiązki z ecu.

Normalnie masz kostkę manetki i kable z pinami które wpinasz w biała kostkę od strony deski - ty masz gotową jakby "złodziejkę"

Opublikowano

Już jasne ! Byłem przekonany , że w ECU jest wolne gniazdo na wiązkę od tempomatu :facepalm: Dzięki za łopatologiczne wyjaśnienie i zazdroszczę cierpliwości.

Opublikowano

Dlatego pisałem że trzeba sprawdzić w aucie bo czasem inne przewody idą tą biała kostką

Opublikowano

Koledzy czy dla każdego silnika zasilanie manetki jest pod pinem 5? Bo z dwóch opisów jakie znalazłem dla mojego silnika AHU wynika, że zasilanie jest pod pinem 1. Dlatego teraz mam mętlik w głowie, a wątek przeczytałem już dwa razy :facepalm: