Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż tempomatu A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

jarek3251 jezeli chodzio o zeciora to juz pare osob zakladalo tempomat i nikt nie znalazl jakis kostki specjalnie przeznaczonych do wpiecia tempomatu.... a co do ori niewiem jak to jest ale podejrzewam ze poprostu pod dany pin nie podlaczony jest jeden kabel tylko dwa i nic wtedy nie masz ciete w instalacji

a po II lifcie mamy białą kostkę do której tylko dokładamy piny :wink4:
Opublikowano

jarek3251 jezeli chodzio o zeciora to juz pare osob zakladalo tempomat i nikt nie znalazl jakis kostki specjalnie przeznaczonych do wpiecia tempomatu.... a co do ori niewiem jak to jest ale podejrzewam ze poprostu pod dany pin nie podlaczony jest jeden kabel tylko dwa i nic wtedy nie masz ciete w instalacji

to jednym słowem audi dało d*py jak pompa wody bo w głupim golfie jest w Passacie jest a w audi nie ma głupiej kostki i weź se teraz człowieku znajdź gdzie sie wpiąć z tym wszystkim??? ja mam auto przed liftem i jak mówicie ze nie ma to nawet nie mam chęci tego podłączać i do tego ciąć kable od ecu porażka po całej lini
Opublikowano

to jednym słowem audi dało d*py jak pompa wody bo w głupim golfie jest w Passacie jest a w audi nie ma głupiej kostki i weź se teraz człowieku znajdź gdzie sie wpiąć z tym wszystkim??? ja mam auto przed liftem i jak mówicie ze nie ma to nawet nie mam chęci tego podłączać i do tego ciąć kable od ecu porażka po całej lini

Mistrzuniu nic nietrzeba ciac , wystarczy przeczytac ten watek , ja zakladalem u siebie a mam taki sam motorek, wystraczy kupic manetke , troszke przewodow , pociagnac do ecu i kupic piny do ecu wpiac sie w piny kture sa opisane w tym watku i aktywowac wagiem , wiec...... czy kostka czy ecu jeden kij

Opublikowano

ale po IIlifcie nie ma juz chyba zeciorow

Opublikowano
  • Autor

ale po IIlifcie nie ma juz chyba zeciorow

a no nie ma :embarrassed:
Opublikowano

nie

Opublikowano

panowie mam takie pytanie jestem tez na forum Passata i tam ich poprosiłem o rozpiskę pinów idących do ecu i trochę sie tu rożni niż w a4 a czemu to tak skoro to i tak dotyczy silnika 1z wiec tego nie rozumiem za bardzo skoro te ecu sa chyba identyczne to dlaczego różnią sie miejscami pinów wpięcia do ecu i iloscią kabelków????????? a oto to zdjecie http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/9531b4547797bd1d.html tam jest + po zapłonie(czarny przewód) i 34 pin w ecu 35 pin w ecu i 56 pin w ecu razem 4 a tutaj 5 u nas i całkiem inne numery pinów według was do 1z powinno być tak

1 pin z tempomatu do pinu 8 w kostce żółtej (przewód CZARNY) 39 PIN 2 rzad 15 pin od lewej

2 pin z tempomatu do pinu 1 w kostce żółtej (przewód niebieski) 35 PIN 2 rzad 11 pin od lewej

3 pin z tempomatu do pinu 8 w kostce czarnej (przewód czerwono-żółty) 36 PIN 2 rzad 12 pin od lewej

4 pin z tempomatu do pinu 9 w kostce żółtej (przewód czarno-żółty) 67 PIN 1 rzad 21 pin od lewej

5 pin z tempomatu do pinu 1 w kostce brązowej (przewód czerwono siwy) 59pin 1 rzad 13 pin od lewej

6 mostek z 4

wytłumaczcie mi to jak możecie :wallbash:

[br]Dopisany: 23 Luty 2009, 19:15_________________________________________________no co jest nikt sie nie wypowie?????

Opublikowano

moze nikt niewie, a czy ta rozpiska z paska jest sprawdzona przez kogos? czy dziala? bo ta ktora jest dla a4 jest sprawdzona i dziala, jedyne zastrzezenie to chyba tylko do zasilania pin 5 zeby wpiac pod bezpiecznik

Opublikowano

może i nikt nie wie czy działa ale ja o to nie pytam tylko skoro to takie same silniki to czemu opis inny a skoro książka pisze inaczej to może tak jest tez dobrze?????[br]Dopisany: 26 Luty 2009, 17:35_________________________________________________chyba sie kur....de nie dowiem jak to jest

Opublikowano

Temat tempomatu chyba nie jest jeszcze do końca rozpracowany przez speców z forum.

Ja też nie moge znalezc sposobu żeby przywrócić do życia swój tempomat :disgust:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam AJM i bardzopszydałby się tempomat , trochę poczytałem ten wątek i o jakim numerze przełącznika szukać do mojego ajm 2001. I czy tam jest podwójny przełacznik czy pojedyńczy tylko?

Znalzłem taki komplet w DE ale trochę drogi

http://www.kufatec.de/shop/product_info.php/info/p68_GRA--Tempomat--Komplettset-Audi-A4-B5.html

Opublikowano

Krzyniek kupil mi to samo. Dziala

Opublikowano

A gdzie mozna kupic piny do ecu ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
Opublikowano

Piny doe cu kupione w Aso Szewczyka koszt 14zl z VAT

Opublikowano

Po zdjęciu poduszki pojawia sie w kierownicy 3 ramiennej taki widok http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1afdb5574d6f48a8.html co to jest?czy ktoś mógłby powiedziec mi jak to dziala i do czego to jest?i czy u was po zdjeciu poduszki mimo ze byl odlaczony akumulator i dopiero po podlaczeniu prawidlowym zostal wlaczony zapalila sie lampa air bag?pozdro

Opublikowano
  • Autor

czy u was po zdjeciu poduszki mimo ze byl odlaczony akumulator i dopiero po podlaczeniu prawidlowym zostal wlaczony zapalila sie lampa air bag?pozdro

nie, jeśli aku był odłączony i nie kręciłeś kluczykiem przy odłączonym jaśku to nie powinna się zaświecić.

robiłem tempomat u Korzen_ia (b5 po IIlifcie) i on też ma 3-ramienną kierę ale takiego czegoś nie było, z moich informacji wynika że kierownice 3-ramienne przed i po lifcie się różniły [br]Dopisany: 27 Marzec 2009, 08:49_________________________________________________

Po zdjęciu poduszki pojawia sie w kierownicy 3 ramiennej taki widok http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1afdb5574d6f48a8.html co to jest?czy ktoś mógłby powiedziec mi jak to dziala i do czego to jest?

z info które zebrałem wychodzi że jest to płytka od klaksonu, nie mam teraz dostępu do etki bo po nr można by sprawdzić i była by pewność:)
Opublikowano

wszystko śmiga ładnie pięknię dziękuję wszystkim za pomoc a najbardziej Krzyńkowi, Dropsone, F16mysliwiec

Opublikowano

Witam.

Już co nieco sie orientowałem i pytałem kolegów czy da rade u mnie zamontować stwierdzili że tak na allegro kupiłem coś takiego http://allegro.pl/item596130845_audi_a4_95_96_r_tempomat_wl_wycieraczek_i_kierunk.html

i teraz pytanie czy mi to podejdzie :gwizdanie: z tego co wiem wyłącznik zespolony da sie rozkręcić na strone lewą i prawą a wiec prawą przełożyłbym z mojej starej ponieważ w tej nie ma regulacji prędkości wycieraczek... i następna sprawa kostaka tu na zdjęciu jest okrągłą a u mnie jaka wiecie może??

z góry dzięki za odpowiedź pozdrawiam Hołek :hi: