mrogal Opublikowano 3 Maja 2009 Opublikowano 3 Maja 2009 To cieszy pozdro no dzis przetestowalem tempo na trasce do neleczowa tempomat prawie jak automat :gwizdanie: jak mu zapialem 5 za miastem tak przez 70 km nie dotykalem noga gazu tylko manetka PS podziekowania za pomoc dla kolegi _Solar_ ktory sie napatoczyl podczas montazu cos tam u solara zVAGowalismy cos tam u mnie polutowalismy
radzisz22 Opublikowano 9 Maja 2009 Opublikowano 9 Maja 2009 witam Panowie mam prośbe chciałbym zamontować u siebie w silniku 1.8 turbo benzyna tempomat kod silnika aeb czy jest taka mozliwosc czy nie ?
_Solar_ Opublikowano 9 Maja 2009 Opublikowano 9 Maja 2009 na pewno jest taka możliwośc tylko nie wiem jak z podłączeniem ,czy poszczególne kolory przewodów będą sie zgadzać ale myśle ze nie powinieneś mieć problemów
mrogal Opublikowano 9 Maja 2009 Opublikowano 9 Maja 2009 na pewno jest taka możliwośc tylko nie wiem jak z podłączeniem ,czy poszczególne kolory przewodów będą sie zgadzać ale myśle ze nie powinieneś mieć problemów _solar_ a czytales caly watek? nie podpowiadaj nieprawdy koledze :gwizdanie:
radzisz22 Opublikowano 9 Maja 2009 Opublikowano 9 Maja 2009 witam to wkoncu da sie wstawić do mego silniczka tempomat czy też nie?jezeli nie to dlaczego do niektorych silnikow da rade a do niektorych nie?
krzyniek Opublikowano 9 Maja 2009 Autor Opublikowano 9 Maja 2009 witam to wkoncu da sie wstawić do mego silniczka tempomat czy też nie?jezeli nie to dlaczego do niektorych silnikow da rade a do niektorych nie? da się ale gra (chyba) nie warta świeczki, bo jak się domyślam masz gaz na lince a żebyś do tego dołożył tempomat to musisz założyć to co poniżej:
radzisz22 Opublikowano 9 Maja 2009 Opublikowano 9 Maja 2009 chyba dam spokoj szkoda bo chcialem miec ale widze ze to wyzsza szkola jazdy
jarek3251 Opublikowano 11 Maja 2009 Opublikowano 11 Maja 2009 ten link to do opisu jesli masz kompa na 2 wtyczki a co jesli jest jedna wtyczka???i silnik 1z
arturo_84 Opublikowano 17 Maja 2009 Opublikowano 17 Maja 2009 Witam wszystkich, mam standardowe pytanie - czy w mojej A4 można zamontować tempomat i czy jest ktoś w okolicy Wrocławia co to robił?
mrogal Opublikowano 17 Maja 2009 Opublikowano 17 Maja 2009 Witam wszystkich, mam standardowe pytanie - czy w mojej A4 można zamontować tempomat i czy jest ktoś w okolicy Wrocławia co to robił? a czytales chociaz caly watek???
krzyniek Opublikowano 18 Maja 2009 Autor Opublikowano 18 Maja 2009 Witam wszystkich, mam standardowe pytanie - czy w mojej A4 można zamontować tempomat i czy jest ktoś w okolicy Wrocławia co to robił? sprawdź na kodach wyposażenia czy masz taki kod 0L2
krzyniek Opublikowano 19 Maja 2009 Autor Opublikowano 19 Maja 2009 to oznacza że masz pedał gazu z modułem elektronicznym, czyli dołożenie tempomatu jest bajecznie proste: wymiana manetki i podłączenie się z wiązką od tempomatu pod białą kostkę (tak jak u mnie w dieslu)
arturo_84 Opublikowano 19 Maja 2009 Opublikowano 19 Maja 2009 A gdzie mogę kupić taką wiązkę kabli wraz z kostką pod manetkę. A może ma ktoś na sprzedaż coś takiego - wiązkę, kostkę a może nawet manetkę?
adadur Opublikowano 21 Maja 2009 Opublikowano 21 Maja 2009 he dla 0L2 mam taki opis elektronicznie nastawny zawór dlawiący (przepustnica)
krzyniek Opublikowano 22 Maja 2009 Autor Opublikowano 22 Maja 2009 dokładnie to 0L2 - Electric throttle actuation - Elektryczne uruchomienie przepustnicy
miszello Opublikowano 1 Czerwca 2009 Opublikowano 1 Czerwca 2009 Mam pytanie do Krzyńka. Czy może porobiłeś lepsze fotki białej kostki bo interesuje mnie jakie kolory mają kable w pinach 7,8,9,10 u Ciebie. Wstawię foty mojej białej kostki (górna część kostki, WTYCZKA z pinami żeńskimi) jeśli mógłbyś sprawdzić jak to wygląda u Ciebie byłbym wdzięczny. Dodam dla wszystkich zainteresowanych że w AFN-ach po liftingu nie podłączymy się według opisu Hołka bo nie ma kostki żółtej, a w pozostałych kostkach które są, nie zgadzają się z opisem kolory kabli. Jest za to "upragniona" kostka biała.
Rekomendowane odpowiedzi