Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż tempomatu A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czyli kupiłeś manetke z przed liftu

Opublikowano

czyli kupiłeś manetke z przed liftu

tak właśnie... dokładnie z eSki 97r.[br]Dopisany: 23 Grudzień 2009, 21:00_________________________________________________doszedłem do tego :naughty:

poniżej link do tutorialu dla potomnych :decayed:

http://www.a4-klub.pl/smf/warsztat_zrob_to_sam/all_b5_montaz_manetki_przedliftowej_do_polifta_problem_z_kierunkowskazami-t108590.0.html;new#new

Opublikowano

przewałkowałem ten wątek parę razy i mam takie pytanko ma ktoś schemat podłączenia tempomatu przy ecu od avf??

Opublikowano

A ja mam pytanko.Czy do AFN 96rok mozna tez to zamontowac??

Po za tym http://moto.allegro.pl/item861425323_audi_a4_d0_98_manetka_swiatel_tempomat.html

co trzeba jeszcze kupic

podejdzie

a w wątku jest już kilka razy pisane co trzeba kupić

Opublikowano

a cos jeszcze bedzie potrzebne np.kostki??Czy samemu mozna wyrezac

Opublikowano

na pewno kostka + ze 3 metry kabla + piny

Opublikowano

wiazke mozna na allegro kupic, ale czy jest sens? bo troche drogo chca za nia

Opublikowano

chłopy macie ten schemat do ecu do avf??[br]Dopisany: 27 Grudzień 2009, 20:47_________________________________________________krzynek poratuj, bo ty coś napominałeś że masz schemat do pompowtryska na ecu może będzie to samo

Opublikowano
  • Autor

seba1-2 ja na moim papierowym schemacie mam tylko takie podłączenie

Z manetki 4 i 6 łączymy z 38 pinem kostki z ecu

3 z 57------II---------

2 z 75 ------II----------

Biały z 76 -------II---------- ( i tu jest pewien problem bo biały to w wiązce to

jest zasilający, ale pozostał nam pin nr 1 z manetki więc to pewnie o niego chodzi i on idzie na 76 )

[br]Dopisany: 29 Grudzień 2009, 09:26_________________________________________________właśnie znalazłem jeszcze na necie takie samo podłączenie jak wyżej (w passacie)
Opublikowano

dzięki wodzu jutro sobie sprawdzę może będzie to samo

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Koledzy wiem że pewnie to jest z 20 razy w poście ale jeszcze raz proszę o podanie mi czy ten sposób podłączenia będzie dobry dla mojego auta.

1 pin z tempomatu do pinu 8 w kostce żółtej (przewód CZARNY) 39 PIN 2 rzad 15 pin od lewej

2 pin z tempomatu do pinu 1 w kostce żółtej (przewód niebieski) 35 PIN 2 rzad 11 pin od lewej

3 pin z tempomatu do pinu 8 w kostce czarnej (przewód czerwono-żółty) 36 PIN 2 rzad 12 pin od lewej

4 pin z tempomatu do pinu 9 w kostce żółtej (przewód czarno-żółty) 67 PIN 1 rzad 21 pin od lewej

5 pin z tempomatu do pinu 1 w kostce brązowej (przewód czerwono siwy) ?? 1 rzad 13 pin od lewej

6 mostek z 4

niedawno montowałem fis i jakoś mi się udało, ROzbierając ecu widziałem tam jakąś białą kostkę ale nie wiem czy ryzykować, słyszałem że mam bezpośrednio w ECU się wpiąć. Czytałem wątek już z pięć razy, i jakoś nie dowiedziałem się jednoznacznie jak to ma być. Nie chcę spalić ecu.

Opublikowano

Koledzy wiem że pewnie to jest z 20 razy w poście ale jeszcze raz proszę o podanie mi czy ten sposób podłączenia będzie dobry dla mojego auta.

1 pin z tempomatu do pinu 8 w kostce żółtej (przewód CZARNY) 39 PIN 2 rzad 15 pin od lewej

2 pin z tempomatu do pinu 1 w kostce żółtej (przewód niebieski) 35 PIN 2 rzad 11 pin od lewej

3 pin z tempomatu do pinu 8 w kostce czarnej (przewód czerwono-żółty) 36 PIN 2 rzad 12 pin od lewej

4 pin z tempomatu do pinu 9 w kostce żółtej (przewód czarno-żółty) 67 PIN 1 rzad 21 pin od lewej

5 pin z tempomatu do pinu 1 w kostce brązowej (przewód czerwono siwy) ?? 1 rzad 13 pin od lewej

6 mostek z 4

niedawno montowałem fis i jakoś mi się udało, ROzbierając ecu widziałem tam jakąś białą kostkę ale nie wiem czy ryzykować, słyszałem że mam bezpośrednio w ECU się wpiąć. Czytałem wątek już z pięć razy, i jakoś nie dowiedziałem się jednoznacznie jak to ma być. Nie chcę spalić ecu.

wpinasz się w kostki które są przy ecu... wszystko inne jest już napisane

Opublikowano

a kostka brązowa czy beżowa. NO i czy kolory kabli wychodzącej z kostki od manetki powinny sie pokrywać z kolorami w kostkach przy ecu. Manetka z tego samego roku.

1 pin z tempomatu do pinu 8 w kostce żółtej (przewód CZARN.

w tym miejscu ja mam przewód czerwono biały ciekawe czy to ten.[br]Dopisany: 12 Styczeń 2010, 11:36_________________________________________________Dziekuje za pomoc w podłączeniu wszystko śmiga!!!!

Opublikowano

a kostka brązowa czy beżowa. NO i czy kolory kabli wychodzącej z kostki od manetki powinny sie pokrywać z kolorami w kostkach przy ecu. Manetka z tego samego roku.

1 pin z tempomatu do pinu 8 w kostce żółtej (przewód CZARN.

w tym miejscu ja mam przewód czerwono biały ciekawe czy to ten.[br]Dopisany: 12 Styczeń 2010, 11:36_________________________________________________Dziekuje za pomoc w podłączeniu wszystko śmiga!!!!

i trzeba było tak dramatyzować? :naughty:

:good:

Opublikowano

Siema ja mam po lifta 1999 rok 2.4 benzyna automat tiptronik i slyszalem ze u mnei wystraczy manetke zamontowac i aktywowac vag i tyle czy to prawda??

Opublikowano

Siema ja mam po lifta 1999 rok 2.4 benzyna automat tiptronik i slyszalem ze u mnei wystraczy manetke zamontowac i aktywowac vag i tyle czy to prawda??

w benzynie to nie jest takie proste jak w tdi

Opublikowano

Na forum wyczytalem ze wystarczy manetka i aktywacja vag i tyle

Opublikowano
  • Autor

jeśli ma pedał gazu na potencjometrze (a zakładam że tak jest :naughty:) to jest tak samo proste jak w tdi :wink4:

ps. wystarczy sprawdzić to nic nie kosztuje :wink4:

Opublikowano

jeśli ma pedał gazu na potencjometrze (a zakładam że tak jest :naughty:) to jest tak samo proste jak w tdi :wink4:

ps. wystarczy sprawdzić to nic nie kosztuje :wink4:

no chyba że tak :wink4: