Dev Opublikowano 16 Marca 2012 Opublikowano 16 Marca 2012 cacus sam luzuj z takimi tekstami to akurat nie dotyczyło konkretnie Twojej osoby
NYNA Opublikowano 16 Marca 2012 Opublikowano 16 Marca 2012 Główna przyczyną awarii sprężarek jest właśnie ................... awaria wentylatora więc jak komuś nie chodzi ten wiatrak to radził bym się tym zająć bo jak się zrobi gorąco a wentylator nie będzie chodził to zrobi się takie ciśnienie że sprężarka tego nie wytrzyma. napisalem gdzies ze mi wentylator nie chodzi? Czy ja napisałem gdzieś że to do Ciebie? NIE więc nie wiem co się tak spinasz. Napisałem ogólnie co jest istotne żeby sprężarki nie wykończyć i tyle.
Dev Opublikowano 16 Marca 2012 Opublikowano 16 Marca 2012 Nyna, daj spokój, widac że gostek jest mocno przewrazliwiony na swoim punkcie wykazujemy dobra wole i chcemy mu dobrze doradzic a ten pajacuje niech ktos juz zamknie temat, poniewaz sie wyczerpał
markus85 Opublikowano 17 Marca 2012 Opublikowano 17 Marca 2012 Widzę ciekawy temat, chłopaki obczajeni, i chyba znalazłem odpowiedź na nurtujący mnie problem, w ubiegłe wakacje nabiłem klime bo rozwalił mi się wąż pod autem, i faktycznie chłodzi ledwo co w porównaniu do działania przed usterką. Dzięki devastation, NYNA za wyjaśnienie tematu.
andrzejd1312 Opublikowano 23 Marca 2012 Opublikowano 23 Marca 2012 żeby wymienić osuszacz i coby poszło sprawnie to co trzeba zdemontować jak się do niego dostać piszcie co kto zrobił i jak sprawnie wymienić
Dev Opublikowano 24 Marca 2012 Opublikowano 24 Marca 2012 trzeba zdjac prawa przednia lampe, obudowa filtra powietrza i osłone dolną (jak jest)
cacek89 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2012 jestem wlasnie po wymianie osuszacza i tego dlawika, wszystko poszlo ok, jedynie co mnie zmartwilo to to ze ten dlawik byl dosc mocno zanieczyszczony i widoczne byly w nim jakby malenkie opilki metalu, zaczynac sie martwic konczącą sie sprezarką czy jeszcze nie?
Dev Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 ten dławik wyłapuje wszelkie nieczystosci dobrze jest zapodac do ukłądu z 30% wiecej oleju sprezarkowego
cacek89 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2012 czyli narazie nie ma sie co stresowac tymi opilkami?
Dev Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 nie, ja wymieniam go co roku i zawsze jest troche smieci
cacek89 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2012 no to kamien z serca w takim razie jeszcze raz dzieki za wszelkie porady:hi:
rikardo Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 jestem wlasnie po wymianie osuszacza i tego dlawika, wszystko poszlo ok, jedynie co mnie zmartwilo to to ze ten dlawik byl dosc mocno zanieczyszczony i widoczne byly w nim jakby malenkie opilki metalu, zaczynac sie martwic konczącą sie sprezarką czy jeszcze nie? Opiłki świadczą, ze kończy się łożyskowanie kompresora dlatego nie wykluczone, że po jakimś czasie będziesz musiał go regenerować bądź wymienić ponieważ będzie stawiał coraz większy opór dla silnika. Chyba, że kompresor uległ uszkodzeniu poprzedniemu użytkownikowi a opiłki zostały w układzie.
cacek89 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2012 jak narazie wszystko bangla cichutko wiec sie nie stresuje
markus85 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 A jak ten dławik się fachowo nazywa? patrze po aledrogo i nic nie wypatrzyłem. Czy to kupuje się oddzielnie czy razem z osuszaczem w zestawie? Muszę to zrobić bo moja kobita alergik:wink:
NYNA Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Np takie cuś: http://www.czesci24.pl/szczegoly/847658/dysza-rozprezna-dlawik-audi-a6-04
cacek89 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2012 inaczej moze sie tez nazywac dysza rozprężna , jak powiesz w intercarsie dlawik to napewno beda wiedzili o co chodzi, u mnie koszt tego zdaje sie 12zl, do kupienia osbobno oddzielnie osuszacz oddzielnie dlawik co do kobity alergika to przedewszystkim dobry filtr kabinowy najlepiej z włókien węglowych, super sprawa, no i odgrzybienie calego ukladu z ozonowaniem ---------- Post added at 09:45 ---------- Previous post was at 09:39 ---------- Np takie cuś:http://www.czesci24.pl/szczegoly/847658/dysza-rozprezna-dlawik-audi-a6-04 Nyna ten Twoj link mi cos nie bangla, nie wiem jak innym
markus85 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Dzięki za expres odpowiedź. Podjadę zaraz i kupie:wink:
Raftik Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Tak skorzystam z okazji, że temat odpowiedni to mam akurat nowiutki osuszacz na sprzedaż jakby ktoś potrzebował, u mnie się okazało, że narazie nie trzeba go wymieniać, szkoda, że się dowiedziałem po zakupie. http://a4-klub.pl/vb/showthread.php?231235-Osuszacz-Klimatyzacji-Hella-Behr-NOWY
NYNA Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Tak skorzystam z okazji, że temat odpowiedni to mam akurat nowiutki osuszacz na sprzedaż jakby ktoś potrzebował, u mnie się okazało, że narazie nie trzeba go wymieniać, szkoda, że się dowiedziałem po zakupie.http://a4-klub.pl/vb/showthread.php?231235-Osuszacz-Klimatyzacji-Hella-Behr-NOWY Zanczy że miałeś nowy i dlatego go nie wymieniasz? Osuszacz się wymienia co jakiś czas a nie czy jest sprawny czy niesprawny.
Rekomendowane odpowiedzi