Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 BBK] rodzinne S4 ;) - sprzedane.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie wiecej momentu hihihi.

Organoleptycznie nie sprawdzałem czy jaja są na miejscu, ale na visus coś tam w mosznie siedzi :naughty:. Poza tym kręci go do 8rpm, jezdzi taką scieżką >220...

---------- Post dopisany at 21:08 ---------- Poprzedni post napisany at 19:48 ----------

Tutaj jedyne co jakimś cudem udalo mi się nagrać grzebieniem.. Nie trafiłem w 4 bieg a i same zmiany trzymajac przed soba grzebień zasłaniający licznik pozostawiają sporo do życzenia. Zreszta rsa też akurat tu przeciągnęła trójkę.

Opublikowano

to moze pora zawstydzic RS i dmuchnac w silnik? ;)

4vEU00B.jpg

sbKN9Y2.jpg

cbjsfPd.jpg

wcECHhL.jpg

DPntAlZ.jpg

przeszczep abz w miejsce padnietego bbk + t76 :decayed: zdjecia z zaprzyjaznionego garazu gdzie skladam swojego parcha ;)

Opublikowano

łlłłooo paaanie!!! Jestem ciekawy termiki tego i jak sobie będzie radziła prawa głowica na dłuższą metę.

Gratuluje!!! w ile uderzasz?

Opublikowano

u mnie we wsi lata S4T

Opublikowano

ProTurbo ;-)

Panowie (i Panie), uprzejmie proszę o pomoc --> najwyraźniej zmieliła się sprężarka.

Od niedługiego czasu klima załączała się na 1-2min po czym się wyłącza (i tak co jakis czas w trakcie jaazdy). To się działo z coraz krótszymi okresami działania klimy. Zeby nie było ze długo tak jezddzilem - całość zauważyłem jakoś tak tydzień temu.. no ale z tego 4 dni to samochód stał w miejscu. Byłem w serwisie bo myslalem ze czynnik... jednak to nie to. Wewnątrz układu opiłki - diagnoza serwisanta- sprężarka do wymiany... Czy potwierdzacie? Nie da się tego naprawiać i tylko wymiana...? Z góry dzięki za odpowiedź. Dodam, że nie wiem jaką mam sprężarkę...

Z tego co udało mi się sprawdzić to etka mówi: 4F0260805AD lub nowszy z końcówką AF --> mógłby ktoś zweryfikować?

Natomiast na alledrogo są zupełnie inne numery... niby do BBK: AUDI S4 B6 BBK 4.2 SPRĘŻARKA KLIMATYZACJI 7SEU17C (4264222628) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

7SEU17C, 447220-9831, 12E02260

Zgłupiałem i sam nie wiem czego mam szukać...

Czy te same sprężarki montowali w jakichś innych silnikach??

Te same pytania tyczą skraplacza/osuszacza oraz chlodnicy klimy. Tutaj widzę większą szansę, że te elementy będą bardziej uniwersalne dla audi..?

plisss pomocy.... bo lato w pełni i mnie motyla noga strzela... a chcę temat jak najszybciej załatwić...

Opublikowano

Jeśli są opilki to tylko sprężarka, regeneruje się je ale nie wiem jak z trwałością po tym, dodatkowo wymiana dlawika i płukanie jakoś całego układu z tych opilkow

Jak będę przy kompie to sprawdze wszystkie numerki ;)

Opublikowano

pioteros, dzownilem do 2 miejsc i powiedziano mi że jeśli są opiłki, to już nie ma co regenerować i tylko wymiana... iże wymienić należy również chłodnicę i osuszacz czy tam skraplacz bo tego tez nie da się dopłukać. Resztę układu da się.

---------- Post dopisany at 20:17 ---------- Poprzedni post napisany at 20:00 ----------

Tu jeszcze piszą że powinna być wymienna z innymi numerami: VW 4F0260805AD A/C Compressor

Ale sam nie wiem czy czemuś takiemu ufać.... niby ten do A8 Klimakompressor Klima Kompressor Audi A8 Q7 R8 4E0260805Q | eBay wygląda identycznie do mojego AUDI S4 B6 BBK 4.2 SPRĘŻARKA KLIMATYZACJI 7SEU17C (4264222628) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

---------- Post dopisany at 20:38 ---------- Poprzedni post napisany at 20:17 ----------

Na oko wygląda, że te z rs4, S5 są chyba identyczne... kompresor klimatyzacji audi s4 RS a6 s6 RS6 (4246674688) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Różni się końcówką od tego co podaje ETKA: 4F0260805L Co myślicie?

---------- Post dopisany at 20:43 ---------- Poprzedni post napisany at 20:38 ----------

i wg tego co piszą w tej aukcji końcówki AD, AH, L to wszystko to samo...

Opublikowano

Najlepiej sugeruj się numerem producenta a nie VAG bo właśnie te końcówki numerów mogą być mylne, w jednym przypadku moga nie mieć znaczenia a w drugim odwrotnie

Opublikowano

a który to numer producenta...? ;-)

ps. dociekam, dlatego ze zwietrzyłem szanse kupienia nawet z 2010roku, a nie z .... 2004/5. Jesli tylko te numery nie maja wiekszego znaczenia.

---------- Post dopisany at 21:33 ---------- Poprzedni post napisany at 21:22 ----------

Czy wogóle osuszacze w a4 się specjalnie czymś różnią? bo po kiego czorta miały by? Numer z etki to: 8E0820193Q Ale po wywaleniu ostatniego Q, nawet na alledrogo sa dziesiątki które wyglądają identyko... zakładam, że się niczym nie różnią?

Opublikowano

Osuszacz zaklada sie tylko nowy, kupisz w ICarsie, dławik tez do wymiany

Opublikowano
a który to numer producenta...? ;-)

ps. dociekam, dlatego ze zwietrzyłem szanse kupienia nawet z 2010roku, a nie z .... 2004/5. Jesli tylko te numery nie maja wiekszego znaczenia.

---------- Post dopisany at 21:33 ---------- Poprzedni post napisany at 21:22 ----------

Czy wogóle osuszacze w a4 się specjalnie czymś różnią? bo po kiego czorta miały by? Numer z etki to: 8E0820193Q Ale po wywaleniu ostatniego Q, nawet na alledrogo sa dziesiątki które wyglądają identyko... zakładam, że się niczym nie różnią?

srednica otworow , minimalnie sie roznia
Opublikowano

co to ten dławik? :-D

Opublikowano

to je zawor rozprezny , znajduje sie zaraz za sciana grodziowa , odkrecasz nakretke na przewodzie klimy i tam skurczybyk siedzi

Opublikowano

dysza rozprężna, zbieraja sie na nim opilki jak są, a jak się zapcha to klima słabo chodzi, w b5 jest pod podszybiem

ale powiem szczerze ze pierwsze slysze zeby chlodnica byla do wymiany od opilkow... przeciez cisnieniowo daloby sie ja wyplukac, i wymienic jak tomek napisal tylko dlawik i osuszacz, no i sprezarke

---------- Post dopisany at 22:23 ---------- Poprzedni post napisany at 22:23 ----------

dysza-rozprezna-dlawik-klimatyzacji-dysza-dlawiaca-czesci-do-klimy.jpg

porownanie zapchanego i nowego :]

Opublikowano

Kupisz w ICarsie 20zł

Opublikowano

Kupisz w ICarsie 20zł

jego tez sa dwa wymiary ..
Opublikowano

aaaaaaaa to to ;-). A to gość przy mnie wyciągał i tylko częściowo był zapaskudzony opiłkami, udało się go wyczyścić. W razie jak się nie da, to 2 dychy jakoś przełknę w tych kosztach :whistling:

Kurde... mi mowiono ze chlodnica koniecznie... bo ona ma tyle zakamarków i nie da się jej doczyscic... a opiłki polecą z niej predzej czy pozniej dalej i sprezarke znow szlag trafi... Czy mi kit wkrecaja?

Opublikowano

Chlodnica do wymiany

---------- Post dopisany at 22:54 ---------- Poprzedni post napisany at 22:53 ----------

Parownik tez

Opublikowano

a parownik to nie to samo co chlodnica klimy?

a osuszacz to nie to samo co parownik?

patryzlem w etkę i nie znalazlem czegos takiego jak parownik (była chlodnica i osuszacz).

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...