bajcy Opublikowano 19 Marca 2012 Opublikowano 19 Marca 2012 Koledzy, mam jeszcze jedno dziś pytanie. Czy kontrolka od niezapietych pasów powinna się świecić zarówno u kierowcy, jak i u pasażera, dodatkowo dawać sygnał dzwiękowy? W moim przypadku, wygląda to tak, że tylko kierowca gdy nie zapnie pasów to pojawia się kontrolka i sygnał, ale w przypadku pasażera, czegoś takiego nie ma. Czy to tak ma być, czy to jakiś błąd jest, ew. usterka??
bajcy Opublikowano 20 Marca 2012 Autor Opublikowano 20 Marca 2012 U mnie jest po obu stronach. no właśnie, też mi się tak wydawało:wink: no to teraz gdzie szukać przyczyny, uszkodzone coś będzie, czy jakoś wyłączone? gdzie to najlepiej sprawdzić?
bajcy Opublikowano 20 Marca 2012 Autor Opublikowano 20 Marca 2012 sprawdź wiązkę pod fotelem:) widzisz, o tym nie pomyslalem:facepalm: teraz za daleko mam do auta żeby iśc sprawdzić,
żbik Opublikowano 20 Marca 2012 Opublikowano 20 Marca 2012 Wszytko masz w porządku, to jest funkcja programowalna. Zapinasz VAG-a, zmieniasz kodowanie i będzie ci pikać też u pasażera. Ale ja u siebie pasażera wyłączyłem, też mam tylko ostrzeżenie dla kierowcy.
lesjagl Opublikowano 20 Marca 2012 Opublikowano 20 Marca 2012 U mnie nie pika wcale... na szczęście, tylko kontrolka świeci
bajcy Opublikowano 20 Marca 2012 Autor Opublikowano 20 Marca 2012 U mnie nie pika wcale... na szczęście, tylko kontrolka świeci a ja bym chciał żeby pikało, bo dziewczyna lubi sobie zapomnięc zapiąc pasy:decayed: a ja jestem zwolennikiem zapinania:wink:
bajcy Opublikowano 20 Marca 2012 Autor Opublikowano 20 Marca 2012 sprawdź wiązkę pod fotelem:) patrzyłem na szybkiego, ale nie moge jej znaleźć idą jakieś kabelki do fotelu, ale nie widać zadnej kostki Jest ktoś w Saczu, kto zna się na tym?
kuchar222 Opublikowano 20 Marca 2012 Opublikowano 20 Marca 2012 a nie jest tak, że niektóre modele miały tylko czujniki w fotelu kierowcy ?
tommy-cichy Opublikowano 22 Marca 2012 Opublikowano 22 Marca 2012 Posadźcie teściową i nie potrzebujecie żadnego pikania
audiomaniak Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Ja chciałbym wyłączyć to pikanie po obu stronach, wie ktoś jak to zrobić vagiem?
storm37 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Najpierw sprawdz czy w fotelu pasazera jest wiazka idaca do zamka pasow, jezeli nie ma wiazki to nie ma opcji zeby u pasazera informowalo o niezpoietych pasach.
kuchar222 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 ja u siebie sprawdziłem i u mnie właśnie nie ma wiązki idącej do zamka pasów więc ty też tak możesz mieć
dario_77 Opublikowano 5 Grudnia 2012 Opublikowano 5 Grudnia 2012 W B7 oba siedzenia mają sygnalizację. Teraz albo masz wyłączoną Vagiem sygnalizację albo gdzieś kable rozłączyły się w siedzisku fotela albo w podłodze. Wszystkie wiązki idą pod plastikową osłonę w podłodze bezpośrednio pod fotel. U mnie problem z sygnalizacją siedzenia pasażera pojawił się gdy wyciągnąłem siedzenia które dawałem do tapicera. Po ponownym zamontowaniu nie działał sygnał pasażera a potem przestał działać sygnał kierowcy a dzisiaj nie mam już sygnałów ani świateł ani też ostrzeżeń z fis-a. I mam problem którego nie doszedłem do dziś:/
pakotomasz Opublikowano 5 Grudnia 2012 Opublikowano 5 Grudnia 2012 Ja chciałbym wyłączyć to pikanie po obu stronach, wie ktoś jak to zrobić vagiem? Spróbuj wg tego (wyłączenie ostrzeżenia to zmiana przedostatniej cyfry na 0 w polu Software Coding): Kodowanie licznika
ozzy1991 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Opublikowano 7 Stycznia 2013 tak jak wyżej chłopaki piszą w obu fotelach są czujniki i powinno sygnalizować u kierowcy jak i u pasażera. Może coś z czujnikiem zajęcia fotela jest nie tak.
Rekomendowane odpowiedzi