Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Rynienka nad filtrem kabinowym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. czy brak rynienki nad filtrem kabinowym moze powodowac dostawanie sie wody do wnetrza auta przez ten filtr? niestety mam wode pod nogami pasazera i szukam tego przyczyn dodam ze odplywy juz oczyscilem.

Opublikowano

zobacz czy w miejscu filtra stoi woda, trochę by się jej musiało wlać żeby wylazła pod nogami :kwasny:

Opublikowano

wydaje mi się, że jest taka możliwość. pod filtrem kabinowym jest silniczek z nawiewem i on jest akurat mniej więcej nad nogami, także obstawiam, że jest to bardzo prawdopodobne, tym bardziej, jeżeli nie masz tej rynienki

Opublikowano
Witam. czy brak rynienki nad filtrem kabinowym moze powodowac dostawanie sie wody do wnetrza auta przez ten filtr? niestety mam wode pod nogami pasazera i szukam tego przyczyn dodam ze odplywy juz oczyscilem.
oczywiscie.Zapewne masz pełno wody pod wykładziną pasażera.Rynienka jest konieczna i niezbędna
Opublikowano

dodam jeszcze ze mam nieszczelne bardzo podszybie bo wszystkie spinki mam wyjechane. po ostatnim myciu pelno wody z szamponem po myjce cisnieniowej

---------- Post added at 21:59 ---------- Previous post was at 21:53 ----------

a czy moglby mi ktos zrobic fotke tej rynienki gdzie i do czego jest zamocowana ? bo takiego juz kupilem. Znam tylko nr z ASO ale nie wiem czy bede mial do czega ja przymocowac bo moze jeszcze czegos brak

Opublikowano

kolego ja walczyłem z tym problemem troche czasu i powiem ci jak zamontowałem rynienkie problem ustąpił. podszybie też miałem nie szczelne a teraz wszystko jest ok. na szrocie dałem za nią 10 zl. wygląda w kształcie banana i zaklada sie na spinki które są na obudowie filtra po bokach.

Opublikowano

Musowa ta rynienka-bez niej bedziesz mial wode we wnetrzu i wentylator wnetrza szlak trafi!

Opublikowano

Wiatam. Mam pewien problem. Kupilem niedawno a4 awant 2001r i zauważylem ze jak pada deszcz to woda leci mi do srodka ale od strony kierowcy. Moze to byc nieuszczelniona przednia szyba? czy cos innego? lucze na fachowa odpowiedz bo nie chce zeby mi zgił w srodku

Opublikowano
Wiatam. Mam pewien problem. Kupilem niedawno a4 awant 2001r i zauważylem ze jak pada deszcz to woda leci mi do srodka ale od strony kierowcy. Moze to byc nieuszczelniona przednia szyba? czy cos innego? lucze na fachowa odpowiedz bo nie chce zeby mi zgił w srodku

Może to być nieszczelna przednia szyba ale obstawiam raczej zatkane odpływy wody pod maską.

Tematów o wodzie we wnętrzu jest mnóstwo na forum wiec trzeba szukać.

Opublikowano

Na bank odplywy pozatykane i przy ecu i aku woda stoi :wink: