SowaBezOka Opublikowano 23 Marca 2012 Opublikowano 23 Marca 2012 Otoz zauwazylem, ze tylny zacisk jest zacisniety. Popukalem mlotkiem, i odposcil. Jednak po wejsciu do auta i wcisnieciu pedalu hamulca tylny zacisk zaciska sie - podkreslam, ze nie uzylem wajchy od hamulca recznego tylko pedal hamulca... W czym tkwi problem? Zapowietrzony uklad czy co?
marjon Opublikowano 23 Marca 2012 Opublikowano 23 Marca 2012 zapieczony tloczek, zacisk do rozebrania:hi:
mlodyy Opublikowano 24 Marca 2012 Opublikowano 24 Marca 2012 kup zestaw naprawczy zacisku rozbierz przeczyść i wymieni gumki problem ustąpi , ewentualnie oddaj do regeneracji na forum mamy speca od tego devastation
SowaBezOka Opublikowano 24 Marca 2012 Autor Opublikowano 24 Marca 2012 dalbym, ale on chyba bierze wiecej niz za dobrej jakosci uzywany zacisk...
michal-oracz Opublikowano 24 Marca 2012 Opublikowano 24 Marca 2012 kolego sprawdz jeszcze prowadnice bo to nie musi byc zacisk tylko mogły sie zapiec prowadnice
MATIUS Opublikowano 24 Marca 2012 Opublikowano 24 Marca 2012 mam ten sam problem koledzy co może być przyczyną jak popukam w tylną tą blaszke co idzie tam lionka od recznwego to odpuszcza... jak nacisne nożny to znów trzyma... czy ta sprężyna na zacisku powinna być zwarta bo u mnie lużna jest na boki
SowaBezOka Opublikowano 24 Marca 2012 Autor Opublikowano 24 Marca 2012 @matius - zacisk do regeneracji, a przynajmniej tloczek z zacisku. Sam raczej tego nie zrobisz, ciezka sprawa... Moje proby dzisiaj poskutkowaly zapowietrzeniem ukladu i brakiem hamulcow narazie odpowietrzylem [tak mi sie wydaje] bo nie zdarzylem jeszcze przetestowac. Ale jak cos to uzbieraj na taniego mechanika i podjedz lepiej do mechania, gra nie warta swieczki wedlug mnie
MATIUS Opublikowano 24 Marca 2012 Opublikowano 24 Marca 2012 wiem że z tymi tłoczkami to trudna sprawa mechanik na wtorek dopiero jutro jeszcze coś ogarnę może się uda bno auto muszę miec a szkoda spalić klocki i tarcze
Dev Opublikowano 24 Marca 2012 Opublikowano 24 Marca 2012 gruntowna regeneracja zacisku z jarzmem 100zł, wiec nie jest to zadna zaporowa cena mozna zacisk zdjec, zabezpieczyc przewód i jezdzic kilka dni bez
MATIUS Opublikowano 25 Marca 2012 Opublikowano 25 Marca 2012 a jak zabespieczyć?? zdiąć ten zacisk z przewodu?? i ten przewód jakoś da się zaślepić?? np wkręcajać sróbe i sciskająć obejmą??
MATIUS Opublikowano 25 Marca 2012 Opublikowano 25 Marca 2012 morzesz mi powiedzieć dokładniej jak by to zrobić na pw
Dev Opublikowano 25 Marca 2012 Opublikowano 25 Marca 2012 moge Ci napisac co i jak ale bedziesz miec powazne klopoty z demontazem i montazem
MATIUS Opublikowano 25 Marca 2012 Opublikowano 25 Marca 2012 chodzi mi jak zrobić tak żeby zdiąć ten zacisk oddać do regeneracji a te 2-3 dni autem jezdzić..
Dev Opublikowano 25 Marca 2012 Opublikowano 25 Marca 2012 najpierw zrob foto tego wadliwego zacisku abym wiedzial jaka trzeba zaslepke do przewodu potem zobaczymy reszte, moze bede mial taki gotowy zacisk na stanie
MATIUS Opublikowano 25 Marca 2012 Opublikowano 25 Marca 2012 jutroi zorbie foto ile taka przyjemność?? trudno jest zmienic samemu cały zacisk?? on był by po regeneracji
Dev Opublikowano 25 Marca 2012 Opublikowano 25 Marca 2012 sama zmiana jest prosta kilka kluczy i po temacie
mlodyy Opublikowano 26 Marca 2012 Opublikowano 26 Marca 2012 drogo nie drogo ale masz gwarancje ,a jak kupisz używkę to nie wiesz czy za miesiąc nie będzie to samo
Dev Opublikowano 26 Marca 2012 Opublikowano 26 Marca 2012 owszem, gwarancja jest na rok zacisk jest wypiaskowany i pomalowany proszkowo dokąłdnie "wysmarowany" tam gdzie potrzeba i poskładany
DementorIRL Opublikowano 26 Marca 2012 Opublikowano 26 Marca 2012 Ja mialem podobny problem ale wystarczylo przeczyscic zacisk i przesmarowac prowadnice. Jesli chodzi o regeneracje to lepiej podjechac do jakiegos warsztatu lub kupic uzywke(swoj zacisk zawsze mozesz kiedys zregenerowac i zostawic na zapas lub sprzedac) Pozdrawiam! Wysłane z mojego GT-S5570 za pomocą Tapatalk
Rekomendowane odpowiedzi