Onkel Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Dla mnie szybciej jest wpiąć się w kabelek idący od stacyjki niz za licznikiem. Ale jak kto woli:wink:
rysiuu Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Cienki czerwony. 10 minut roboty 12V na nim pojawia się po przekręceniu stacyjki, a gaśnie dopiero po wyjęciu kluczyka. Bez wyjęcia klucza, w pozycji "0" mamy na nim napięcie.
edekxp Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Opublikowano 23 Sierpnia 2012 właśnie też u siebie tam podłączyłem tylko dałem jeszcze przekaźnik. mam od niego podłączone radio, CB oraz dodatkowe gniazda zapalniczki w schowku tego nie znajdziemy w bezpiecznikach, brakowało mi tego, bo w B5 tak było oryginalnie. ile ja tego szukałem w aucie i myślałem że jest inna stacyjka i nie da się, ale zastanowiło mnie że dopiero po wyjęciu kluczyka odblokowują się zamki - mam zamykanie po przekroczeniu 15km/h
jarek_ns Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Przy zapalniczce i cb faktycznie potrzeby jest przekaźnik, ale samo radio można śmiało łączyć bezpośrednio.
zibi0310 Opublikowano 28 Stycznia 2020 Opublikowano 28 Stycznia 2020 Koledzy, radio zrobiło mi zwarcie. Poprzedni właściciel podłączył plus do tego czerwonego kabelka i stopiło na nim izolacje. Dokąd idzie ten kabelek? Od kierownicy do którego miejsca??? Ratunku
pila24 Opublikowano 28 Stycznia 2020 Opublikowano 28 Stycznia 2020 5 godzin temu, zibi0310 napisał: Koledzy, radio zrobiło mi zwarcie. Poprzedni właściciel podłączył plus do tego czerwonego kabelka i stopiło na nim izolacje. Dokąd idzie ten kabelek? Od kierownicy do którego miejsca??? Ratunku Odkręć osłonę nad nogami kierowcy i zobacz gdzie się wpiął poprzednik. Ale sądząc po tym iż stopiło izolacje to pewnie stały plus zza pedałów,bez bezpiecznika.
zibi0310 Opublikowano 28 Stycznia 2020 Opublikowano 28 Stycznia 2020 Poprzednik wpiął się zaraz przy kierownicy a stopiło izolacje na całej długości kabla. Znalazłem jego rozgałęzienie w lewym dolnym rogu za osłoną i z tego rozgałęzienia pociągnąlem nowy. Radio podpiąłem teraz pod bezpiecznik 37
Rekomendowane odpowiedzi