maciekg Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Jesli w tamtym roku zalozone byly wywazone alufelgi z nowymi letnimi oponkami to przy obecniej zmianie z zimowek na letnie trzeba ponownie robic wywazenie ? Zimowe opony zalozone były na felgach stalowych, a letnie na alusach.
voxan69 Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Jeżeli w tamtym roku nic się z nimi nie działo to nie widzę takiej potrzeby. Dobij tlenu i sprawdź czy się nie odkleił żaden ciężarek :th:
freon Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Czytałem, iż wyważać powinno się co sezon. Nie mam żadnych dowodów na słuszność bądź nie tej wypowiedzi, wiem że było to w jakimś znanym i dobrym moto-czasopiśmie oraz wypowiadali się ludzie o wiele lepiej znający temat ode mnie. Wyważam co sezon, a koszt 5pln/koło nie jest super wydatkiem jak dla mnie (źle wyważone koła mogą nieść chyba większe konsekwencje finansowe) pzdr
Wihajster Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Jesli w tamtym roku zalozone byly wywazone alufelgi z nowymi letnimi oponkami to przy obecniej zmianie z zimowek na letnie trzeba ponownie robic wywazenie ? Zimowe opony zalozone były na felgach stalowych, a letnie na alusach. powinno sie wywazyc
inco Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 nie jestem znawca ale tez mi sie wydaje ze dobrzeby bylo wywazyc
michal_g84 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 oczywiście że powinno się wyważać, zauważ że jak pojedziesz po kolejnym sezonie na wyważenie to zawsze beda musieli dołożyć jakies ciężarki 5 lub 10g, poza tym musiałbyś nie jeździć po dziurach żebyś nie musiał wyważać, polecam robić to co sezon
Tytus Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 a koszt 5pln/koło nie jest super wydatkiem we wrocku macie takie ceny? To chyba koła im podwozisz i z bagażnika pod samą wyważarkę zanosisz?
piotr.gamon Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 U mnie też takie ceny.... (zywiec)
Gość rob Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 czyli wszystko jasne, wywarzamy co sezon
Rekomendowane odpowiedzi