Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Zamiana tylnych lampek na 2Lift a kostki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj zmienialiśmy lampy tylne z modelu B5 95-98 rok (nawet I lift) na lampy po II lifcie (Cleary) i tu małe proste fotostory z tej operacji.

1.Wyciągamy stare lampy i tu niema co się rozpisywać ( klucz 8 i 4 śrubki)

389fc51844663c04.jpg

Zmiana była na takie lampki

004dd07f89096625.jpg

2. Teraz trzeba zrobić małą podmiankę we wtyczkach dochodzących do świateł ponieważ lampy po II lifcie mają zamienione wsteczne lampy z kierunkami i tak:

W miejscu prawej lampy otwieramy wtyczkę i podmieniamy kabel oznaczony nr 4 z

kablem nr 6

09326d0fc3e93241.jpg

W miejscu lewej lampy również zamieniamy kabelki o oznaczone nr 3 na kabelek nr 1

37e591bd7cef53be.jpg

3. Podłączamy lampy i cieszymy się że mamy piękny tyłek

Tak to wyglądało przed rezankiem

84ab33cfcfc8e0fb.jpg

Tak to wygląda teraz

e7d6243207fbdcb0.jpg

5b8e24d972dc3398.jpg

• 2 lata później...
Opublikowano

Dziś zakładałem do swojej lali lampki tył 2 lift i jak wiadomo kostki wyglądają tak samo mimo to trzeba zamienić kabelki od kierunkowskazów i światła wstecznego

i przy okazji pstryknołem fote które to kable a więc przy lewej lampie zamieniamy miejscami piny oznaczone na kostce

numerami 1 i 3

a przy prawej 4 i 6

442092cfb2252759.jpg

Jeżeli było to od przybytku głowa nieboli :decayed:

Pozdrawiam!!!!

• 1 rok później...
Opublikowano

małe zapytanie ,Czy stare wkłady pasuja do lamp z 2 liftu :mysli:

Opublikowano

Te po pierwszym lifcie tak, te przed nie.

Opublikowano

Lampy mam takie

1242799042

Czyli będzie pasowac :decayed:

Thx :hi:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Koledzy mam pytanie - zmienilem lampki i kabelki jak koledzy radzili - problem tego typu : po zmianie tylko prawa strona działa normalnie - zaślewa świeci żel ( kierunki na biało ; wsteczny na żółto) o co chodzi ?????????????????

-------------------------------

W@szystko ok, miałem żle podłączoną wtyczkę z lewej :)

zamiast 1z 3 to 4 z 6 ;D

Opublikowano

A ja mam lampki po drugim lifcie a mialem lampki przed liftem i w kazdej wtyczce musialem zamienic 4 kabelki. A to dlatego ze zamienilem "stop" z przeciwmgielnym. Teraz stop mam na samej gorze a migielne razem z postojowymi. wyglada to takze interesujaco a zarazem bezpieczniej i bardziej rzucajaco sie w oczy.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Walczyłem z tymi pinami ponad pół godziny i nie dałem rady ich wyciągnąć, może ktoś powiedzieć co trzeba tam podważyć :wallbash: żeby wyjąć te małe dziadostwo

Opublikowano

Walczyłem z tymi pinami ponad pół godziny i nie dałem rady ich wyciągnąć, może ktoś powiedzieć co trzeba tam podważyć :wallbash: żeby wyjąć te małe dziadostwo

jak dobrze pamiętam kostkę "rozpina" się na pół :wink4:

Opublikowano

Ale wyjść nie chcą dalej.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Odgrzebie trochę temat.

Mianowicie mam podobny problem jak kolega Slawek84. Dotarły do mnie dzisiaj lampki więc od razu po pracy zamknąłem się w garażu i uzbrojony w wiedzę o kolejności pinów odkręciłem stare świecidełka i otworzyłem kostkę. Niestety tutaj zatrzymały mnie piny ... Dociskam te odgięte blaszki i próbuję wyciągnąć kabelki - z marnym skutkiem :wallbash:, nawet przy użyciu większej siły piny nie chcą się poddać. Dlatego moje pytanie - coś nie tak z moją kostką (co ?) czy robię to źle :kox: (docisnąć blaszkę, odgiąć ją w górę czy może po dociśnięciu użyć dużej siły ?) ?

Pozdrawiam klubowicze ;)

Opublikowano

przelutuj kable tez na to samo wyjdzie.

Opublikowano

ja również się długo męczyłem z pinami, ale rozbroiłem "bombę" :> z każdej strony pina wkładałem cieniusieńki plaski śrubokręcik i wyszły jak po maśle :tongue4:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Fakt faktem czasem idzie rzucac miechem przy wyciaganiu pinow ale wytrwalosc jest nagrodzona luznymi kabelkami ;P

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Czyli Panowie powiedzcie mi jedno. Jak mam A4 z 1995 przed liftem i chcę wymienić lampy tylne na 2 polift, to co muszę zrobić ? Jest szansa ?:)

Opublikowano

Czyli Panowie powiedzcie mi jedno. Jak mam A4 z 1995 przed liftem i chcę wymienić lampy tylne na 2 polift, to co muszę zrobić ? Jest szansa ?:)

Zamienić dwa kable miejscami - kierunkowskaz ze światłami cofania i tyle.

Zamienić piny we wtyczce albo rozciąć i polutować.

Opublikowano

Czy wkłady będa pasować czy od razu trzeba kupić lampy z wkładami do 2 polifta ?
Opublikowano

wkład musi byc z polifta

Czy wkłady będa pasować czy od razu trzeba kupić lampy z wkładami do 2 polifta ?

Opublikowano

po 1 lifcie pasuja juz dalej tylko przed lift nie chodz jak by sie pobawic to by spasowaly ale i elektryke zmienic troche trzeba

Opublikowano

A ja chcę wymienić z kloszy z pomarańczowym migaczem na te po I lifcie. Czy wkłady podejdą stare i czy w kostkach też trzeba zmieniać, bo nikt o tym nie pisze, tylko o II lifcie :) proszę o podpowiedź.