Suli Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Jako nowo upieczony posiadacz A4 (a właściwie S4 ) stanąłem przed koniecznością wymiany paska rozrządu. Silnik to V6 30v 2.7 turbo, rocznik 1999. Podobnież przejechał ok. 204 tys. Części - firmowe zamienniki - udało mi załatwić po znajomości ze sporym upustem Natomiast mam problem ze znalezieniem odpowiedniego serwisu, który mógłby się tym odpowiedzialnie i NA PRAWDĘ kompetentnie zająć. Znajomy znajomego powiedział, że podobnież ten silnik jest na tyle specyficzny i wymaga tak specjalistycznych urządzeń, że nawet nie wszystkie ASO w Warszawie mogłyby się tego podjąć... Jakoś nie chce mi się w to wierzyć, ale tak czy tak staję przed problemem. W ASO taka wymiana (sama robocizna) to ok. 1200 zł. Czy znacie w Warszawie, lub też jej okolicy jakiś warsztat z rozsądnymi cenami, który byście mogli z czystym sumieniem polecić i który faktycznie miał odczynienia z takim silnikiem (i niczego nie zepsuł :>) Ostatecznie może wchodzić w grę lokalizacja w bliskich okolicach Radomia lub Starachowic. Z góry dzięki za pomoc
Kozi Opublikowano 30 Czerwca 2008 Opublikowano 30 Czerwca 2008 Nie wiem czy sobie z takim wynalazkiem poradzą ale opinie mają raczej dobrą (ja niebawem dodam swoją): MR Motors na Mineralnej 26 o ile sie nie myle (to inaczej tuningownia Rogala) Na PW moge podać nr tel do mechanika, ale lepiej tam pojechać i pogadać, ostatnio maja problem z odebraniem telefonu.
pablo666 Opublikowano 7 Lipca 2008 Opublikowano 7 Lipca 2008 dodatkowo mogę polecić S.C. Filipkowski w Piastowie napewno będzie stosunkowo niedrogo i profesjonalnie, dane do zakładu znajdziesz w innym wątku
Flyer Opublikowano 31 Lipca 2008 Opublikowano 31 Lipca 2008 Mam nadzieje, ze pytales Norbiego na spocie, ale pozwole sobie odgrzac kotleta. Z pewnoscia Diagtronik w Jankach, Sportmile w Piasecznie - to punkty gdzie 2.7BiT nie sprawi im problemow.
Rekomendowane odpowiedzi