1.8 Turbo Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Witam mam pytanko zwiazane z wymiana oleju silnikowego Audi A4 1.8 Turbo 2002 . Mianowiciwe chodzi mi jaki jest najleprzy olej . Myslalem o Castrol 10W 40 . Prosze o porade pozdrawiam serdecznie .
Grzesiek_CH Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Witam. Mysle ze wybrales dobry olej do wymiany, ja juz od kilku lat uzywam tego oleju w roznych samochodach i mysle sa dobra ochrona dla silnika. Teraz w nowej A4 tez zalalem ten olej. Polecalbym Ci Castrol GTX Magnatec ale prawdopodobnie w UK niedostaniesz tego oleju, chociarz moge sie mylic, ja wukalem w kilkunastu sklepach i wkoncu musialem zalac zwyklego Castrola Magnateca. Pozdrawiam
1.8 Turbo Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Dzieki za porade w poniedziaek rozejrze sie po sklepach i kupie olej i filtr oleju . Prosze napisz mi jeszcze czy jest jakis problem ze spuszczeniem oleju , mam nadzieje ze sciagne oslane dolna i bedzie wszystko jak powinno byc . Widze ze mieszkasz w Londynie wsumie nie tak daleko moze masz kolesi tak jak my jerzdrzacymi Audi mogli bysmy sie spotkac gdzies , powymieniac nowinkami , pogadac o autkach i oczywiscie polatac po M1 albo gdzies ... Pozdrawiam 3 maj sie dzieki
poziek Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Już nigdy nie zaleje Castrola. Tydzień temu zalałem Castrol Racing full syntetyk. Temperatura prazy silnika wynosiła 102 stopnie. Przy pałowaniu aż 114. Na mobilu 5W50 temp prazy 100 stopni a przy pałowaniu max 108. Castrol to dno.
Ronin Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Najlepiej podjechać do Kwik'a , oni biorą odpowiedzialność za działanie silnika jeżeli wleją zły olej. Także masz pewność co do jakości usługi, a pieniądze niewielkie i własciwie wychodzi na to, że nie biorą za samą usługę a tylko za materiały. Tam na początku wspominałeś o użyciu oleju semi syntetycznego. Do turbo z roku 2002 tylko syntetyk.
1.8 Turbo Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Hmmm raczej zostane przy Castrolu jest to pierwsza negatywna uwaga ale dzieki za porade popytam jeszcze w sklepie co gosc mi proponuje .Wiem ze na pewno syntetyk inny nie bardzo kwestia dobrania marki oleju . Dzieki i pozdrawiam
przemeks77 Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Opublikowano 27 Kwietnia 2008 zalej Vavoline sprawdzony prze zemnie w 2 autach i naprawde silnik lepiej pracuje jakby ciszej.
1.8 Turbo Opublikowano 2 Maja 2008 Autor Opublikowano 2 Maja 2008 Witam bylem s salonie Audi zapytac sie dokladnie co i jak bo propzycji bylo kilka .W salonie powiedziano mi ze oni leja Castrol i dla mojego samochodu mam wlac Castrol Magnatec 10W 40 syntetyk i tak tez zrobilem . Pozdrawiam wszystkich milosnikow Audi !!
Dev Opublikowano 2 Maja 2008 Opublikowano 2 Maja 2008 Już nigdy nie zaleje Castrola. Tydzień temu zalałem Castrol Racing full syntetyk. Temperatura prazy silnika wynosiła 102 stopnie. Przy pałowaniu aż 114. Na mobilu 5W50 temp prazy 100 stopni a przy pałowaniu max 108. Castrol to dno. to wcale nie oznacza ze ten olej jest zły a róznica kilku stopni......
Musashi Opublikowano 2 Maja 2008 Opublikowano 2 Maja 2008 Już nigdy nie zaleje Castrola. Tydzień temu zalałem Castrol Racing full syntetyk. Temperatura prazy silnika wynosiła 102 stopnie. Przy pałowaniu aż 114. Na mobilu 5W50 temp prazy 100 stopni a przy pałowaniu max 108. Castrol to dno. to wcale nie oznacza ze ten olej jest zły a róznica kilku stopni...... a jednak, prawie tyle samo, a "prawie" robi wielka roznice
milo222 Opublikowano 5 Maja 2008 Opublikowano 5 Maja 2008 Już nigdy nie zaleje Castrola. Tydzień temu zalałem Castrol Racing full syntetyk. Temperatura prazy silnika wynosiła 102 stopnie. Przy pałowaniu aż 114. Na mobilu 5W50 temp prazy 100 stopni a przy pałowaniu max 108. Castrol to dno. Ja też mam mobila - zalany zresztą w serwisie w Poznaniu i nie narzekam - chciałem castrola ale powiedzieli że mobile lepszy i wszystkim leją
fantastic Opublikowano 10 Maja 2009 Opublikowano 10 Maja 2009 Witam bylem s salonie Audi zapytac sie dokladnie co i jak bo propzycji bylo kilka .W salonie powiedziano mi ze oni leja Castrol i dla mojego samochodu mam wlac Castrol Magnatec 10W 40 syntetyk i tak tez zrobilem . Pozdrawiam wszystkich milosnikow Audi !! 1.primo Castrol Magnatec 10W40 to półsyntetyk !!! Sorry za kotleta ale mam pytanko - poprzednio w moim aucie był 10W40 ale ja chciałbym zalać coś lepszego. Jeżdże raczej ostro (nie katuje) od kilku lat używałem Castrola i myśle że zostanę przy marce, Pytanie: Czy Lepiej jest zalać olej 10W60 czy full syntetyk 5W30/40 lub 0W30/40 Ten pierwszy reklamują jako olej do dużych obciążeń używany w sportach ale nie piszą nic o normie VW Rocznie robię 25-30k km czyli zmiana oleju 2 razy w roku. Który wybrać ?
Dev Opublikowano 10 Maja 2009 Opublikowano 10 Maja 2009 Witam bylem s salonie Audi zapytac sie dokladnie co i jak bo propzycji bylo kilka .W salonie powiedziano mi ze oni leja Castrol i dla mojego samochodu mam wlac Castrol Magnatec 10W 40 syntetyk i tak tez zrobilem . Pozdrawiam wszystkich milosnikow Audi !! 1.primo Castrol Magnatec 10W40 to półsyntetyk !!! Sorry za kotleta ale mam pytanko - poprzednio w moim aucie był 10W40 ale ja chciałbym zalać coś lepszego. Jeżdże raczej ostro (nie katuje) od kilku lat używałem Castrola i myśle że zostanę przy marce, Pytanie: Czy Lepiej jest zalać olej 10W60 czy full syntetyk 5W30/40 lub 0W30/40 Ten pierwszy reklamują jako olej do dużych obciążeń używany w sportach ale nie piszą nic o normie VW Rocznie robię 25-30k km czyli zmiana oleju 2 razy w roku. Który wybrać ? OLEJ MOTUL 8100 X-CESS 5W40
Gość oskaritto Opublikowano 10 Maja 2009 Opublikowano 10 Maja 2009 tylko OLEJ MOTUL 8100 X-CESS 5W40 REWELACJA
piotrcar Opublikowano 10 Maja 2009 Opublikowano 10 Maja 2009 ja tam leje castrol edge 5W30 i od wymiany do wymiany nic nie dolewam
Bogumił Opublikowano 11 Maja 2009 Opublikowano 11 Maja 2009 Przeczytałem w jakiejś "mądrej" książce, że silniki z doładowaniem powinny być zalewane olejem o przedłużonym czasie wymiany - czy jakoś tak. Ja zalałem olejem LIQUI MOLY Top Tec 4100 5W-40.
Rekomendowane odpowiedzi