martin352 Opublikowano 28 Marca 2012 Opublikowano 28 Marca 2012 witam mam 1.8adr5v cieknie ze skrzyni albo z silnika sam niewiem bo cieknie na łączeniu skrzyni i silnika tylko podczas jazdy na postoju niema ani kropli,2 problem to huczenie z przodu jednostajne nasilające z prędkościa i przy skręcaniu w prawo,gdy podniosłem auto to okręciłem kołem lewym to nic niesłychać a jak obróciłem prawym to usłyszałem jakby mocne tarcie w skrzyni na wyjściu półosi mz skrzyni pomóżcie
aju Opublikowano 28 Marca 2012 Opublikowano 28 Marca 2012 szklana kula mówi mi że trzeba zrzucić skrzynię
martin352 Opublikowano 28 Marca 2012 Autor Opublikowano 28 Marca 2012 to wiem ale co może być przyczyną
rikardo Opublikowano 28 Marca 2012 Opublikowano 28 Marca 2012 witam mam 1.8adr5v cieknie ze skrzyni albo z silnika sam niewiem bo cieknie na łączeniu skrzyni i silnika tylko podczas jazdy na postoju niema ani kropli,2 problem to huczenie z przodu jednostajne nasilające z prędkościa i przy skręcaniu w prawo,gdy podniosłem auto to okręciłem kołem lewym to nic niesłychać a jak obróciłem prawym to usłyszałem jakby mocne tarcie w skrzyni na wyjściu półosi mz skrzyni pomóżcie Jakiego koloru masz wyciek? Jak czarny to z silnika, olej koloru żółtawego świadczy o wycieku ze skrzyni. Co do odgłosu huczenia może siadło ci łożysko w kole dlatego proponuje najpierw dokładnie to zdiagnozować bo poniesiesz niepotrzebne koszty.
aju Opublikowano 28 Marca 2012 Opublikowano 28 Marca 2012 olej koloru żółtawego świadczy o wycieku ze skrzyni. teoretycznie masz rację, ale jak jest dużo osadu ze zużytego sprzęgła to ten olej już nie jest taki zółty
darcun 007 Opublikowano 28 Marca 2012 Opublikowano 28 Marca 2012 Możesz jeszcze wjechać na kanał i odkręcić jedną półoś i pokręcić,jeżeli to w skrzyni to im szybciej wyciągniesz skrzynie to zaoszczędzi ci kosztów
Rekomendowane odpowiedzi