fly07 Opublikowano 29 Września 2013 Opublikowano 29 Września 2013 Dla słabszych... Mam lustro fotochrom z kompasem, i domyślam się, że czujnik wilgotności zamontowany jest w uchwycie lusterka. U mnie oczywiście go nie ma, ale jak montowałem swój fotochrom, to nie bardzo wiem gdzie można go tam wcisnąć??? To jedno, drugie: jak patrzę na te lustra, to jedne mają wycięcia w osłonie mocowania, a drugie nie - chodzi więc chyba o ten czujnik wilgotności, jak mniemam....
Hohe Opublikowano 29 Września 2013 Opublikowano 29 Września 2013 Dla słabszych... Mam lustro fotochrom z kompasem, i domyślam się, że czujnik wilgotności zamontowany jest w uchwycie lusterka. U mnie oczywiście go nie ma, ale jak montowałem swój fotochrom, to nie bardzo wiem gdzie można go tam wcisnąć??? To jedno, drugie: jak patrzę na te lustra, to jedne mają wycięcia w osłonie mocowania, a drugie nie - chodzi więc chyba o ten czujnik wilgotności, jak mniemam.... Raczej dobrze mniemasz. Jak są wycięcia, to powinien być czujnik. Z tego co pamiętam, to wygląda jak taka mała bateria pastylka, więc nie zajmuje dużo miejsca.
Gibons Opublikowano 29 Września 2013 Opublikowano 29 Września 2013 Do czego jest to oczko z przodu w lusterku ?
cool506 Opublikowano 29 Września 2013 Opublikowano 29 Września 2013 Do czego jest to oczko z przodu w lusterku ? Jakie oczko? Mowisz o asystencie świateł?
Gibons Opublikowano 29 Września 2013 Opublikowano 29 Września 2013 No niech będzie biały mleczny tak ten
cool506 Opublikowano 29 Września 2013 Opublikowano 29 Września 2013 No niech będzie biały mleczny tak ten No to ..... Nie wiem "wydaje mi się " , iż jest to czujnik "Zmierzchu" żeby lusterko ściemniało sie dopiero po zmroku... Ale niech wypowiedzą się bardziej doświadczeni :wink:
darecy Opublikowano 29 Września 2013 Opublikowano 29 Września 2013 Jeżeli chodzi o mały kwadratowy czujnik od strony szyby, jest to czujnik zmierzchu tylko do działania fotochromu. Od strony gdzie jest przycisk jest kolejny czujnik (fotodioda) który włącza fotochrom jak na niego pada ostre osłabiające światło.
darecy Opublikowano 29 Września 2013 Opublikowano 29 Września 2013 Dlatego lustro działa podlaczajac tylko zasilanie. Jest to niezależny system.
fly07 Opublikowano 29 Września 2013 Opublikowano 29 Września 2013 Dla słabszych... Mam lustro fotochrom z kompasem, i domyślam się, że czujnik wilgotności zamontowany jest w uchwycie lusterka. U mnie oczywiście go nie ma, ale jak montowałem swój fotochrom, to nie bardzo wiem gdzie można go tam wcisnąć??? To jedno, drugie: jak patrzę na te lustra, to jedne mają wycięcia w osłonie mocowania, a drugie nie - chodzi więc chyba o ten czujnik wilgotności, jak mniemam.... Raczej dobrze mniemasz. Jak są wycięcia, to powinien być czujnik. Z tego co pamiętam, to wygląda jak taka mała bateria pastylka, więc nie zajmuje dużo miejsca. Panowie, żeby myśl nie umknęła... Gdzie jest ten czujnik w "podstawowej" wersji lusterka fotochrom + deszcz + zmierzch i jak to się ma do mocowania???
Gibons Opublikowano 29 Września 2013 Opublikowano 29 Września 2013 Czujnik wilgotności jest w lusterko bodajże a czujnik deszczu na szybie.
fly07 Opublikowano 29 Września 2013 Opublikowano 29 Września 2013 Czujnik wilgotności jest w lusterko bodajże a czujnik deszczu na szybie. Czujnik deszczu jest na szybie, wiem, bo mam. Chodzi o czujnik wilgotności: mogę zamontować do każdego lusterka + wymiana osłony z wycięciami i jest gites czy nie?
darecy Opublikowano 29 Września 2013 Opublikowano 29 Września 2013 Czujnik wilgotności jest w lusterko bodajże a czujnik deszczu na szybie. Czujnik deszczu jest na szybie, wiem, bo mam. Chodzi o czujnik wilgotności: mogę zamontować do każdego lusterka + wymiana osłony z wycięciami i jest gites czy nie? Tak, tylko są 2 rodzaje czujników, do lusterek z HBA i do zwykłych... Chyba mam taki czujnik nawet gdzieś z tym "koszyczkiem" jak cos to PW
damianw Opublikowano 7 Października 2013 Opublikowano 7 Października 2013 Panowie potrzebuje podpowiedzi. Mam już lusterko fotochrom + cz. wilg. (dzięki Gibons) i mam też wtykę 8-pinową w org. instalacji auta. Wiem, co i jak, ale potrzebuję tylko potwierdzić: czy pin 000 979 009 E, według opisu pasujący do płaskiej wtyki w oświetleniu, pasuje również do kwadratowej 8-pinowej wtyki przy lusterku? Bo tylko to muszę podłączyć (link między lusterkiem a ośw. wew.), a że proszę tatę o zakup tego w Audi muszę mu dokładnie wytłumaczyć. I czy to jest kabel z pinami, czy tylko same piny? Dzięki bardzo.
sowiq Opublikowano 7 Października 2013 Opublikowano 7 Października 2013 Panowie potrzebuje podpowiedzi.Mam już lusterko fotochrom + cz. wilg. (dzięki Gibons) i mam też wtykę 8-pinową w org. instalacji auta. Wiem, co i jak, ale potrzebuję tylko potwierdzić: czy pin 000 979 009 E, według opisu pasujący do płaskiej wtyki w oświetleniu, pasuje również do kwadratowej 8-pinowej wtyki przy lusterku? Bo tylko to muszę podłączyć (link między lusterkiem a ośw. wew.), a że proszę tatę o zakup tego w Audi muszę mu dokładnie wytłumaczyć. I czy to jest kabel z pinami, czy tylko same piny? Dzięki bardzo. Nie pasuje. Do kostki 8-pinowej lusterka idą piny o oznaczeniu 000 979 034 E, które są drogie jak cholera (~45 zł za kabel z 2 pinami w ASO) A 000 979 009 E kupisz na Allegro po 1 zł za sztukę
damianw Opublikowano 7 Października 2013 Opublikowano 7 Października 2013 Nie pasuje. Do kostki 8-pinowej lusterka idą piny o oznaczeniu 000 979 034 E, które są drogie jak cholera (~45 zł za kabel z 2 pinami w ASO) A 000 979 009 E kupisz na Allegro po 1 zł za sztukę Dzięki za info, już zamówione...
Gibons Opublikowano 13 Października 2013 Opublikowano 13 Października 2013 Jakie piny potrzebuję i ile szt. aby uruchomić zew fotochrom ? obecnie mam lusterko fotochrom wew z kamerą kostka na 8pin z czego 7pin zajęte. Sterowniki drzwi mam z literką B kable już wiem 0,35mm2, ale jakie piny i ile szt ?
wrclaguna Opublikowano 14 Października 2013 Autor Opublikowano 14 Października 2013 Jakie piny potrzebuję i ile szt. aby uruchomić zew fotochrom ? obecnie mam lusterko fotochrom wew z kamerą kostka na 8pin z czego 7pin zajęte. Sterowniki drzwi mam z literką B kable już wiem 0,35mm2, ale jakie piny i ile szt ? Gibons troszke wysiłku masz w pierwszym poście przeciez Schemat podłączenia zewnętrznych lusterek FOTOCHROM : Wtyka 27 pin drzwi : SPIS POSZCZEGÓLNYCH CZĘŚCI : - 000 979 034 E Piny do wtyki T27 - 4 sztuki ( 1 kabelek 2 PINY) - 000 979 035 E Piny do wtyki T27 - 4 sztuki ( 1 kabelek 2 PINY) - 000 979 009 E Piny do wtyki T20 - 4 sztuki ( 1 kabelek 2 PINY) Kliknij tutaj aby zobaczyć oryginalny obraz 1123x522px.
Rekomendowane odpowiedzi