dymian1 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Witam, od wczoraj zauwazylem dziwne piski podczas kręcenia na postoju. W/w piski ustępują, gdy zwiększam obroty silnika
MarianekZg Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 trudno opisać "piski", rozwiń temat Piszczy pasek czy np. coś się zaciera Czasem koledzy nagrywają krótki filmik i wrzucają - nie zaszkodzi coś takiego a może pomóc
dymian1 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Witam,od wczoraj zauwazylem dziwne piski podczas kręcenia na postoju. W/w piski ustępują, gdy zwiększam obroty silnika Wg mojej opinii to piszczy tylko pasek
MarianekZg Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Witam,od wczoraj zauwazylem dziwne piski podczas kręcenia na postoju. W/w piski ustępują, gdy zwiększam obroty silnika Wg mojej opinii to piszczy tylko pasek to wymień pasek zobaczysz czy ustanie piszczenie a i później będziesz miał jeden pasek mniej do wymiany
dymian1 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Witam,od wczoraj zauwazylem dziwne piski podczas kręcenia na postoju. W/w piski ustępują, gdy zwiększam obroty silnika Wg mojej opinii to piszczy tylko pasek to wymień pasek zobaczysz czy ustanie piszczenie a i później będziesz miał jeden pasek mniej do wymiany pasek to i tak wymienię ale zastanawiam sie czy to czasem nie jest pompa :/
MarianekZg Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 zrobisz/wymienisz pasek zobaczysz BTW jak by co to "Kiler ma Pompę"
nicramk Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 hmm a koło pasowe alternatora może piszczeć?
ks Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Uwalone sprzęgiełko alternatora też może powodować piszczenie podczas skręcania. U mnie tak było
nicramk Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Uwalone sprzęgiełko alternatora też może powodować piszczenie podczas skręcania. U mnie tak było I u mnie też
Stichy Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Sprzegielko, napinacz - sprawdz jak pasek sie zachowuje Sciag pasek i sprawdz sprzegielko blokujac alternator i czy krecac kolkiem wielorowkowym kreci sie w dwie strony czy tylko w jedna
srk76 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Jeżeli dodatkowo czujesz drżenia na kierownicy (delikatne bardzo) - sprawdź płyn od wspomagania. Jego poziom i stan. U mnie w ten sposób objawiał się niski poziom płynu spowodowany wyciekiem na uszkodzonym przewodzie. Dodatkowo płyn był pełen bąbelków (piany) - układ się zapowietrzał na wycieku.
Dawids Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Witam a u mnie piszczy na postoju jak skręcę na maksa i jak np. cofam i skręcam to też piszczy i dziś zaczęło piszczeć jak wchodzę w zakręt i to wcale nie z mała prędkością co to takiego się dzieje wiecie może?
dymian1 Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2012 problem rozwiązany- uszkodzone sprzęgiełko alternatora
hamese Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Sprzegielko, napinacz - sprawdz jak pasek sie zachowujeSciag pasek i sprawdz sprzegielko blokujac alternator i czy krecac kolkiem wielorowkowym kreci sie w dwie strony czy tylko w jedna Jak zablokować alternator?
hamese Opublikowano 5 Maja 2012 Opublikowano 5 Maja 2012 Poluzować napinacz I tak luzujesz napinacz żeby zdjąć pasek
Rekomendowane odpowiedzi