variocustoms Opublikowano 3 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 ta jest na f/13 ekspozycja 1,6 s dlatego muszę zmienić statyw na solidniejszy, ten był na max wysięgu i dlatego są drgania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slepy Opublikowano 3 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 ta jest na f/13 ekspozycja 1,6 s dlatego muszę zmienić statyw na solidniejszy, ten był na max wysięgu i dlatego są drgania no pewnie tak jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
variocustoms Opublikowano 3 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 przy okazji wybiorę się wieczorkiem na mostek nad A2 i ciekawe co wyjdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 3 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 A mój jest głupi Jarko, co to za rasa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarko Opublikowano 3 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 ze statywu, testowałem różne ustawienia, najpierw robiłem księżyc a potem sobie przypomniałem o niewidzialnych samochodach i się udało, z tego co pamiętam to ISO1600 przysłona f/14 ekspozycja 1,6 s Zmniejsz ISO A mój jest głupi Jarko, co to za rasa ? Sierściuch lub obsraniec jak kto woli A tak serio to nie pamiętam, a żona już śpi i nie mam kogo spytać... Kotka syberyjska coś tam coś tam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
variocustoms Opublikowano 3 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 następnym razem zmniejszę, na 800? czy testować na każdej fotce ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarko Opublikowano 3 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 Testuj, ale przy długim czasie naświetlania nie jest potrzebne wysokie iso. Przynajmniej tak mi się wydaje, a ja się nie znam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
variocustoms Opublikowano 3 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 może nasz nadworny fotograf Lukaszr się przy okazji wypowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hornet Opublikowano 4 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 następnym razem zmniejszę, na 800? czy testować na każdej fotce ? Jak robisz w nocy na długim czasie naświetlania to ISO jak najmniejsze Kilka nocnych fotek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kali S4 Opublikowano 4 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 hornet,jakiego sprzętu używasz? super te nocne foty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
retrikal Opublikowano 4 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 Vario - ISO jak najmniejsze, max 400, długość czasu naświetlania zrekompensuje niższą czułość matrycy, staraj się nie wciskać spustu migawki osobiście, tylko nastaw Auto z opóźnieniem 2sek. drugą ręką możesz spróbować docisnąć korpus do statywu i na chwilę się zamrozić ja też ostatnio próbuje nocnych zdjęć, tyle, że auto w nocy przejeżdża u mnie raz na dwa dni :) a to ze starej szufladki, jedno z moich ulubionych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hornet Opublikowano 4 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 hornet,jakiego sprzętu używasz? super te nocne foty stary poczciwy nikon D50 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokson Opublikowano 4 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 vario, zmniejsz iso do minimum i to f16 mnie przeraża tak z f5-6 to już wystarczy (zależy jak długo chcesz naświetlac) Tu moje wypociny. Robiłem je bodajże na wiosnę. Polecam stronkę: http://www.fotografia.kopernet.org/ Cały czas sie z niej uczę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
variocustoms Opublikowano 4 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 dostałem fajny prezent urodzinowy i mam nadzieję, że za jakiś czas mile was zaskoczę jakąś wypasioną fotką, f16 wyszło z testów, może mogło być mniej ale już palcy nie czułem, taka piździawa była, nic chciało mi się więcej eksperymentować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hornet Opublikowano 4 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 dostałem fajny prezent urodzinowy i mam nadzieję, że za jakiś czas mile was zaskoczę jakąś wypasioną fotką, f16 wyszło z testów, może mogło być mniej ale już palcy nie czułem, taka piździawa była, nic chciało mi się więcej eksperymentować Im zimniej tym lepsze foty się robi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokson Opublikowano 5 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2011 A co to za prezent???? d700 ???:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
retrikal Opublikowano 5 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2011 pewnie jakieś szkiełko fajne ??? :gwizdanie: :gwizdanie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clinque Opublikowano 5 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2011 Kilka moich ulubionych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarko Opublikowano 5 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
variocustoms Opublikowano 5 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2011 body na razie mam eEOS400, szkiełka mam 2 i do nauki wystarczy i tak zostanie, dostałem od siorki która jest o niebo lepsza w pstrykaniu ode mnie takie małe kompedium wiedzy, mam nadzieję, że po tej lekturze będzie łatwiej pstrykać fajne foty a kilka projektów czeka generalnie to EOT[br]Dopisany: 05 Listopad 2011, 22:54_________________________________________________clinique pierwsza fota, dół wygląda na mega poprawny ale co się z górą stało? bajzel jakiś zakręcony, to było zamierzone ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi