Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Tania szlifierka kątowa - jaka?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Koledzy potrzebuję kupić jakąś "kątówkę' do drobnych prac remontowych. Szlifierka będzie używana sporadycznie, więc nie chcę się pchać w jakieś profesjonalne, droższe narzędzia (Bosch, Makita, DeWalt itp.). Znalazłem na allegro coś takiego:

1. http://allegro.pl/szlifierka-katowa-600w-125mm-1044-skil-i2269074925.html

2. http://allegro.pl/szlifierka-katowa-1500w-na-tarcze-125-mm-eurotec-i2277339516.html

3. http://allegro.pl/szlifierka-katowa-125-mm-1200w-z-regulacja-obrotow-i2273361605.html

Czy miał ktoś z was z czymś mniej więcej takim do czynienia i mógłby mi coś polecić? Chyba, że macie jakieś inne propozycje:wink:?

Opublikowano

Jak z tych najtańszych to idź do jakiegoś marketu i tam kup, przynajmniej nie będzie cie kosztował transport na gwarancji. Ja kiedyś kupiłem to dopiero trzecia była dobra i teraz już są ostatnie jej chwile:wink:.

Opublikowano

dokładnie śmigaj do marketu kupisz w podobnej kasie , co do reklamacji jeśli zrypie sie w ciągu 3 miesięcy reklamacja zawsze jest uznana. Poza tym w tych chinolach padają tylko łożyska później możesz dokupić jakieś lepsze i będzie latała

Opublikowano

Właśnie w mojej łożysko padło.

Opublikowano

podjedź gdzieś do markietu poszukaj black&decker za 100zł można już kupić chociaż będzie firmowa ,jak nie to poszukaj einhell lub skill tych bezfirmowych niebierz bo różnie z nimi bywa i przy pierwszym cięciu może ci się łożysko wtopić w obudowę wiem z doświadczenia kiedyś kupowałem te tanie ,kupiłem makitę mam ją ok 2,5roku i chodzi jak nówka ,a dostaje ostro non stop cięcie,szlifowanie glazury,gresu

Opublikowano

mam ta ostatnia 2 lata i nie narzekam falon.

Opublikowano

Dołączę się do tematu. Oglądałem dzisiaj w LIDL-u takie urządzonko. Koszt 119 zł i uwaga.....trzy lata gwarancji ;) Normalnie rewelacja. Podstawa reklamacji to hmmm...ksero paragonu ze sklepu. Polecam.

PS. Jest jeszcze kilka dodatków......tarcze, szczotki itp. Trzeba dotrzeć do sklepu i zobaczyć!

Opublikowano
Dołączę się do tematu. Oglądałem dzisiaj w LIDL-u takie urządzonko. Koszt 119 zł i uwaga.....trzy lata gwarancji ;) Normalnie rewelacja. Podstawa reklamacji to hmmm...ksero paragonu ze sklepu. Polecam.

PS. Jest jeszcze kilka dodatków......tarcze, szczotki itp. Trzeba dotrzeć do sklepu i zobaczyć!

Posiadam taka szlifierkę z Lidla marki Parkside od roku i jestem z niej mega zadowolony, dostała juz parę razy dobrze w dupe i działa bez zarzutu. Dodatkowo posiada regulacje obrotów także od bidy można jej używać jako polerkę

Opublikowano

Kup sobie graphite,coprawda jest to tylko topex,ale...mam firme,w ktorej dziala to kilka godzin dziennie,szlifowanie i ciecie metalu,gwarancje to ma dozywotnia,mam 3 takie katowki,2 ciagle ida,a jedna sie wymienia na gwaranji,co sie stanie to oddaje na gwarancje i ciagle jedna jest w serwisie,czesto sie udaje wymiana na nowa :D Mocowo tez fajnie dziala,wiem co mowie,bo dosyc konkretne roboty mi ogarniaja :) Skilla kiedys mialem,3 dni dziala i sprzedawca powiedzial ze to jest tylko do uzytku prywatnego,a nie do firmy,pieniadze oddali i dolozylem do jednegoz grafitow :) Polecam

Opublikowano

ja też właśnie zakupiłem tą "budżetówkę" z Lidla - myśle że na cięcie czy jakieś szlifowanie "od święta" powinna być ok :smiley:

Opublikowano

Zależy do czego - jak obciąć kawałek śruby od święta to każda się nada, a jeśli nie to jest gwarancja... Jeśli planujesz jakieś konkretniejsze prace to w dobrej cenie mogę polecić markę Kres (daje rady nawet przy długotrwałym cięciu betonu i 3 lata gwarancji). Największym problemem taniochy jest to, że przy dłuższej pracy pod obciążeniem przepalają się druty z uzwojenia na łączeniu z komutatorem lub urywają się z siły odsrodkowej - efekt =-mniej uzwojen sprawnych i większy prąd i tak aż do wypalenia komutatora lub gniazd szczotek.