martin_rs4 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Witam wszystkich klubowiczów, od ponad 3 lat jestem w posiadaniu AUDI A4 z 1995 roku. Kupione w Niemiczech i tam przez dwa lata użytkowane od roku w kraju. Ogólnie autko prezentowało sie OK, ale przyszedł czas na lekkie zmiany które po krótce chciałbym opisać. Tak więc: SILNIK: - AAH 2.8 Quattro 174KM (przebieg obecnie ok. 290.000) przy zakupie ok. 195.000 - wycięte katy, retszta przelotówka, końcówka od S4, - sportowa wkładka filtra powietrza K&N - gaz sekwencyjny Stag 300 (od 1,5 roku) NADWOZIE > zderzaki przód + tył od S4 / progi polakierowane w kolorze nadwozia ZAWISZENIE > ORI amorki + sprężyny obniżająca H&R -40mm HAMULCE > tył seria, przód SPORT tarcze + klocki firmy ZIMMERMANN FELUNEK > zima stalowe 15" na oponach Continental 195 / 60 > wiosenno - jesiennie ori flegi 16" oponki całoroczne Maxxim 205 / 55 > lato 5 x PLF 17" opony Michelin Pilot Primacy 225 / 45 WYPOSAŻENIE: - klimatronic, - ABS, - podgrzewanie pośladków, - elektrycznie regulowane światła, - elektrycznie regulowane i podgrzewane lusterka (od strony pasażera wymienione na większe od angola), - 4 x elektycze szyby, - skórzana kierownica S4, - FIS, - skórzana tapicerka + podłokietnik tył, - poliftowy tunel przerobiony pod radio 2 DIN + podłokietnik, - narzie seria nagłosnienie NOKIA + radio SYMPHONY, - centralka + domykanie szyb z kluczyka, - szyberdach elektryczny, - 2 x Airbag, - podświetlane nawiewy od angola, - czujniki parkowania tył, PLANY: - NAKLEJKA B5 BATTALION !!!! od kogo dostanę???? - reflektory od polifta, - grill od S4 lub RS4, - obszyc kierownice nową skórą, - jakis fajny wzmacniacz i niewilka tuba dla poprawienia jakosci dzwięku, - swiatła przeciwmgielne przednie, - i cos sie pewnie jeszcze znajdzie ... jak na swój wiek auto prezentuje sie i smiga idelanie / wg. mnie / niestety gdzies zapodziałem zdjęcia po kupnie, dlatego poniżej kilka po zakupie nowych felg: potem przyszedł czas na zmiany, co trwało 2,5 dnia od 7.30 do 21.30 przez pełne dwa dni (no bo przy pifku sie pracowalo ) - najpierw poszedł wydech w dół żeby sie dostac do wału, następnie wał w dół i wymiana przegubu (do informacji, jak komus wali przy zmianie biegów to może być to własnie przebub pasujący od: FODA SCORPIO rok 1990 2.0i !!!! wym. 100mm / 33 mm zęby 25. pasuje idealnie a tak po założeniu nowego przegubu > nastepnie poszły w dól półośki, wzmienione zostały przeguby wew., wzmieniony został tylni most na stary! myslałem ze to most ma luz i kupiłem bubla na allegro który był ....ehh szkoda sensu!!! padło łożsko z tyłu więc też wymienione, jak również hamulce + malowanie zacisków i osłony znajdującej sie za tarczą hamulcową: następnie wzięlismy sie na montowanie czujników parkowania, oraz malowanie progów i ..... pifko + efekty końcowe a tak autko wygląda obecnie!!! miłego oglądania a to już niunia mojej żonki. zaraz po ślubie została podjeta decyzja sprzedaży FIATA PUNTO 1.2 60 coś tam kucy i kupno o niebo lepszego Audi A3 1,6 1998rok. To, że miala byc to Audi nie podlegało naturalnie dyskusji, no i.... żonka się cieszy ... dzięki i pozdrawiam
bezimienny Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Co to za chromowane gó... pod tylnymi lampami? Po za tym wszystko ok, no może jeszcze ten wskaźnik od czujników parkowania co jest na desce nie pasuje. Na Battalion troche mało chyba, jakieś 18" lub 19" + gwincik i było by o wiele wiele lepiej. Pozdrawiam.
martin_rs4 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 22 Kwietnia 2012 no te chromy to zupełna racja!!! nawet nie podeszło mi na mysl przy lakierowniu... BEDZIE OUT!! ---------- Post dopisany at 18:25 ---------- Poprzedni post napisany at 18:17 ---------- a co trzeba w taki razie zrobic jeszcze by byc w BATTALIONIE ?
Duds Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 To 2din to jakaś samoróbka ? Nawet fajnie wyszło. Duży koszt tej przeróbki?
martin_rs4 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 22 Kwietnia 2012 tak to samoprzeróbka. a koszty za całość ok. 300Pln... wliczając radio i konsole i jakąś flaszke na weekend ...
Duds Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 A masz jakieś foto z przeróbki? Za 300 PLN to ja to robię z miejsca:decayed: Możesz pisać na PW jak coś, może masz jakieś wskazówki:wink:
bezimienny Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 W sumie to ja nie wiem co trzeba wymodzić by dostać sie do B5B, ale najwazniejsza jest akceptacja Batalionowiczów i to od nich zależy.
martin_rs4 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 22 Kwietnia 2012 A masz jakieś foto z przeróbki? Za 300 PLN to ja to robię z miejsca:decayed: Możesz pisać na PW jak coś, może masz jakieś wskazówki:wink: mam fotosotry, nie do konca dopracowane ale zawsze cos: http://a4-klub.pl/vb/showthread.php?t=190872
Duds Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 dzięki:hi: W maju pewnie się za coś zabiorę. W razie czego mogę pisać?
martin_rs4 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 22 Kwietnia 2012 jasne! no problem..pisz śmiało... gdzie znajdę członków Battalionu???
bezimienny Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 No w B5 Battalionie najpewniej:wink:
martin_rs4 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 22 Kwietnia 2012 z samej chęci przynależnosci to tej tzw. "ELITY B5".... ale...pożyjemy zobaczymy, przyjemność z jazdy AUDI i tak zostaje
Tomasz Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 -chromy pod lampami out -tylne lampy mnie osobiście się nie podobają -większe koło i większa gleba:naughty: -przednie lampy polift + atrapa S4 tyle na pierwszy rzut oka fajnie że V6 2.8 i quattro
Kowi87 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 -chromy pod lampami out-tylne lampy mnie osobiście się nie podobają -większe koło i większa gleba:naughty: -przednie lampy polift + atrapa S4 tyle na pierwszy rzut oka fajnie że V6 2.8 i quattro i battalion przygarnie:kox:
Duds Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 -chromy pod lampami out-tylne lampy mnie osobiście się nie podobają -większe koło i większa gleba:naughty: -przednie lampy polift + atrapa S4 tyle na pierwszy rzut oka fajnie że V6 2.8 i quattro przecież ma przednie lampy poliftowe:kox: Ale atrapa by się zdała na pewno:decayed: I tylne zmień na zwykłe poliftowe. Dla mnie o wiele lepsze:naughty:
junior_tdi Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 poliftowe są zespolone z kierunkiem ogólnie furanczo sympatyczne i mistrzowska jednostka napędowa, na którą choruję od jakiegoś czasu - 2.8 + quattro osobiście wypi3rdoliłbym te chromy spod lamp z tyłu i posadził dziada do ziemi czekam na dalsze MODY
davidoff82 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 gdzie ma poliftowe? ma soczewki z S4 dzielone i jest spoko, nie każdy chce rezać zespolone - dla mnie lampy OK! mnie nie podobają się te listwy pod lampami z tyłu - jak chcesz to za dwa piwa dam Ci ori idealy tylko sobie pomalujesz. autko bardzo fajne, dobre koło skóra, 2 DIN też starannie wyrezane ogólnie good job! ---------- Post dopisany at 14:27 ---------- Poprzedni post napisany at 14:25 ---------- poliftowe są zespolone z kierunkiem ogólnie furanczo sympatyczne i mistrzowska jednostka napędowa, na którą choruję od jakiegoś czasu - 2.8 + quattro osobiście wypi3rdoliłbym te chromy spod lamp z tyłu i posadził dziada do ziemi czekam na dalsze MODY -40 to taki kompromis, już wygląda nienajgorzej, ale jeszcze da się prawie normalnie jeździć
Rekomendowane odpowiedzi