icecool Opublikowano 1 Maja 2012 Opublikowano 1 Maja 2012 Oddałem do malowanie felgi tego typu jak na zdjęciu. Kolor - grafitowy mat. Problem teraz jest z dekielkami. Czy malować te szczorkowane aluminium na kolor felgi? Czy ktoś zmieniał kolor takiej felgi? Czy ktoś rozbierał taki dekielek? Auto jest czarne i nie ma chromów. Co o tym myślicie? http://img37.imageshack.us/img37/4974/22930707941.jpg 1
BizoOn Opublikowano 2 Maja 2012 Opublikowano 2 Maja 2012 Ja kiedyś robiłem dekielki Teraz robie następne to wrzuce foto, wszsytko ładnie się rozbiera, tylko trzeba uważać żeby zaczepów nie połamać ---------- Post dopisany at 10:09 ---------- Poprzedni post napisany at 10:08 ---------- Dodam że koło poszło wtedy w czerwień, teraz idzie w grafit ---------- Post dopisany at 10:09 ---------- Poprzedni post napisany at 10:09 ---------- Dodam że koło poszło wtedy w czerwień, teraz idzie w grafit
chuck Opublikowano 2 Maja 2012 Opublikowano 2 Maja 2012 według mnie malowac na grafit w calosci jak kolor felgi
zarzyk2 Opublikowano 8 Maja 2012 Opublikowano 8 Maja 2012 Ja kiedyś robiłem dekielki Teraz robie następne to wrzuce foto, wszsytko ładnie się rozbiera, tylko trzeba uważać żeby zaczepów nie połamać ---------- Post dopisany at 10:09 ---------- Poprzedni post napisany at 10:08 ---------- Dodam że koło poszło wtedy w czerwień, teraz idzie w grafit ---------- Post dopisany at 10:09 ---------- Poprzedni post napisany at 10:09 ---------- Dodam że koło poszło wtedy w czerwień, teraz idzie w grafit a poka poka te czarne dekielki jeśli masz na feldze jak wyglądają razem z kołem ... mam takie felgi w graficie i dekle w ori kolorze i też muszę coś z nimi zrobić ... możę coś poradzicie ???
eu4yaon Opublikowano 8 Maja 2012 Opublikowano 8 Maja 2012 a co zrobić z dekielkami jeśli felgi sa na lustro ? może środek w czarny mat a logo zostawić ?
OLI_B5 Opublikowano 8 Maja 2012 Opublikowano 8 Maja 2012 a co zrobić z dekielkami jeśli felgi sa na lustro ? może środek w czarny mat a logo zostawić ? Dekielek na lustro i znaczek na czarny mat:wink:
eu4yaon Opublikowano 8 Maja 2012 Opublikowano 8 Maja 2012 a co zrobić z dekielkami jeśli felgi sa na lustro ? może środek w czarny mat a logo zostawić ? Dekielek na lustro i znaczek na czarny mat:wink: tyle że środek to plastik w kolorze grafitowym wiec spolerowac sie nie da:/ nie mam pomyslu na niego.. ---------- Post dopisany at 19:43 ---------- Poprzedni post napisany at 19:43 ---------- a co zrobić z dekielkami jeśli felgi sa na lustro ? może środek w czarny mat a logo zostawić ? Dekielek na lustro i znaczek na czarny mat:wink: tyle że środek to plastik w kolorze grafitowym wiec spolerowac sie nie da:/ nie mam pomyslu na niego..
zarzyk2 Opublikowano 9 Maja 2012 Opublikowano 9 Maja 2012 dzięki za foto oo jednak ładnie wyglądają te felgi w czerwieni ... no i dekielki się super prezentują choć też pasowały by do czarnej felgi w macie
BizoOn Opublikowano 9 Maja 2012 Opublikowano 9 Maja 2012 Teraz do siebie maluję na grafit, jutro albo pojutrze wrzucę foty
zarzyk2 Opublikowano 9 Maja 2012 Opublikowano 9 Maja 2012 Ja mam w graficie i ori dekle... właśnie co robisz z deklami...?? masz jakiś pomysł, na ciekawy dekielek do grafitu..??
icecool Opublikowano 9 Maja 2012 Autor Opublikowano 9 Maja 2012 Teraz do siebie maluję na grafit, jutro albo pojutrze wrzucę foty malujesz cale dekielki czy tylko ta chromowa obwodke? Kompletnie nie mam pomysłu na dekielek. Czekam na foto
BizoOn Opublikowano 10 Maja 2012 Opublikowano 10 Maja 2012 Już są gotowe wieczorem fote wrzuce ---------- Post dopisany at 08:47 ---------- Poprzedni post napisany at 08:45 ---------- A mam pytanie do was Panowie, macie jakiś patent na montaż tych dekielków ? żeby nie wypadł i były trudne do "jumy" ? ---------- Post dopisany at 08:47 ---------- Poprzedni post napisany at 08:47 ---------- A mam pytanie do was Panowie, macie jakiś patent na montaż tych dekielków ? żeby nie wypadł i były trudne do "jumy" ?
zarzyk2 Opublikowano 10 Maja 2012 Opublikowano 10 Maja 2012 hmmm jak zrobić żeby były nie do "zajumania" to nie mam pojęcia - sam się zastanawiam nad tym cały czas... ja wsadziłem pod te plastikowe ząbki które trzymają dekielek taki pierścień nie za gruby żeby troszeczkę rozszerzyć je ( tak aby ciężko wchodziły) wypaść nie wypadną na pewno - tak siedzą mocno, no i przy wyciąganiu wychodzą też ciężko ( trzeba nieźle szarpnąć aby wyszły)
jarek_ns Opublikowano 10 Maja 2012 Opublikowano 10 Maja 2012 hmmm jak zrobić żeby były nie do "zajumania" to nie mam pojęcia - sam się zastanawiam nad tym cały czas... ja wsadziłem pod te plastikowe ząbki które trzymają dekielek taki pierścień nie za gruby żeby troszeczkę rozszerzyć je ( tak aby ciężko wchodziły) wypaść nie wypadną na pewno - tak siedzą mocno, no i przy wyciąganiu wychodzą też ciężko ( trzeba nieźle szarpnąć aby wyszły) Oryginalnie jest tam właśnie pierścień stalowy który je rozpręża. Jak zrobiłeś dekle? Do grafitu fajnie wyszło by malowanie samego szczotkowanego aluminium na grafit.
zarzyk2 Opublikowano 10 Maja 2012 Opublikowano 10 Maja 2012 hmmm jak zrobić żeby były nie do "zajumania" to nie mam pojęcia - sam się zastanawiam nad tym cały czas... ja wsadziłem pod te plastikowe ząbki które trzymają dekielek taki pierścień nie za gruby żeby troszeczkę rozszerzyć je ( tak aby ciężko wchodziły) wypaść nie wypadną na pewno - tak siedzą mocno, no i przy wyciąganiu wychodzą też ciężko ( trzeba nieźle szarpnąć aby wyszły) Oryginalnie jest tam właśnie pierścień stalowy który je rozpręża. Jak zrobiłeś dekle? Do grafitu fajnie wyszło by malowanie samego szczotkowanego aluminium na grafit. noo tak tak jest pierścień, ale ja dołożyłem jeszcze więcej ... tak żeby był szerzej rozstawione
BizoOn Opublikowano 10 Maja 2012 Opublikowano 10 Maja 2012 Jak kupowałem esy od chłopa to na silikon je wkleił Ja pomalowałem cały dekielek w grafit a znaczek i te małe kółeczka dookoła poszły w kolor auta
jarek_ns Opublikowano 10 Maja 2012 Opublikowano 10 Maja 2012 Jak kupiłem auto to tez tak były zamontowane dekielki. A tylne dodatkowo klient przykręcił blachowkrętem do tej zaślepki śruby piasty. I wszystko było by cacy gdyby nie temperatura przednich felg. Po trasie Wrocław - Kraków gdzie sylikon zaczął się topić i zapaprał całe felgi a na koniec stwardniał tak że nie dało się go usunąć. Po sezonie felgi poszły do piaskowania i pomalowałem piecowo z grubym ziarnem a dekle zmieniłem na chromowane. I tak to wyszło
Rekomendowane odpowiedzi