tomash77 Opublikowano 12 Maja 2012 Opublikowano 12 Maja 2012 Nigeria i wszystko jasne. Typowi wyłudzacze i oszuści. Znajomy kiedyś widział w porcie w Nigerii jak rozładowywali odśnieżarki, ciekawe do czego im potrzebne. Kiedyś do firmy, w której pracuje odezwali się Nigeryjczycy, że są zainteresowani współpracą i chcą się spotkać u nas w Polsce. W ciągu 5 min przysłali skany paszportów, żeby na ich podstawie wystawić im zaproszenia do wizy. Maili i telefonów od nich miałem od groma, by im przysłać tą wizę ale nie zgodziliśmy się. Firma, którą mieli niby reprezentować w ogóle nie istniała a dokumenty firmy, które nam przysłali były spreparowane.
mee1 Opublikowano 12 Maja 2012 Opublikowano 12 Maja 2012 Miałem dosłownie tę samą sytuację. Sprzedawałem na allegro Nikona D700 i osobno obiektyw. Dostałem zapytania czy wyślę za granicę, konkretnie do Nigerii właśnie Maile przychodziły również z rosyjskiego adresu i były w języku angielskim. Z początku miałem zamiar się zgodzić bo zależało mi na szybkiej sprzedaży ale jakoś zwątpiłem i zrezygnowałem. Dzięki Bogu
oprych Opublikowano 14 Maja 2012 Opublikowano 14 Maja 2012 kolego nie odbieraj nie czytaj i nawet o takim czymś nie myśl zwykła podpucha
ficjor Opublikowano 14 Maja 2012 Opublikowano 14 Maja 2012 dodaj do spamu jego adres email i po sprawie
piotrzaba5 Opublikowano 15 Maja 2012 Opublikowano 15 Maja 2012 Kurcze a myślałem, że tylko w polsce takie przekręty robią
AndrzejAj3 Opublikowano 15 Maja 2012 Opublikowano 15 Maja 2012 ja miałem dwa razy taką sytuacje, to są zwykli naciągacze, nie warto sobie zawracać głowę takim czymś
szczuraz Opublikowano 20 Maja 2012 Opublikowano 20 Maja 2012 A ja bym znalazł kogoś kto zna ruski i napisał mu mail. Jak nie odpowie to niech sie buja. Z resztą możesz zaryzykować ale nic nie wysyłać dopóki hajs nie będzie na koncie. Jak wtopa to od razu do allegro niech blokują konto i łapią jego ip.
Guregoru Opublikowano 20 Maja 2012 Opublikowano 20 Maja 2012 Poczytaj sobie co tam piszą a potem poczytaj sobie komentarze to zobaczysz inne adresy "do wysyłki" http://allegro.mikroprogramy.pl/komu.html
Dev Opublikowano 20 Maja 2012 Opublikowano 20 Maja 2012 jaki jest koszt wysyłki paczki ok 1 kg do Nigerii, wie ktoś ???? chętnie wysłałbym zużyte prezerwatywy albo coś równie smierdzącego :polew::polew:
chudy13101980 Opublikowano 24 Maja 2012 Opublikowano 24 Maja 2012 w sumi jak jakis czas temu sprzedawałem swojego lapka to tak samo mi ten gość z Nigerii przysyłał maila że chce kupić
Lukasz_mk2 Opublikowano 6 Czerwca 2012 Opublikowano 6 Czerwca 2012 wyslij za pobraniem hehe wyśle za pobraniem i zapłaci dwa razy za przesyłkę jak lap wróci
sebul Opublikowano 7 Czerwca 2012 Opublikowano 7 Czerwca 2012 To mi koles dawal 900 dolcow za kabel do Sony Ericsona Przyszlo nawet potweirdzenie wplaty dla mnie z royal czegos tam i ze jak tylko on potwierdzi ze wyslano przedmiot, to kasa leci do mnie I mialem to wyslac do Nigerii
Rekomendowane odpowiedzi