Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Przekładka silnika 1.8, na 1.8t q

Przekładka silnika  

2 użytkowników zagłosowało

1. 1. Przekładka silnika

• Wymiana silnika
    • wymiana silnika
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Opłacalne jest taka opcja?pozdrawiam

Opublikowano

sam chciałbyś to robić?

Opublikowano

Bracie polaku ....popraw tytuł postu ( audi nigdy nie produkowało silników 1.8Q lub 1.8TQ) i PISZ PO POLSKU!!!!........ktoś wykorzystując "szukajkę" nigdy nie odnajdzie tematu o takiej nazwie

Opublikowano

kolego na 100% produkowane były bo już mam 3 audi z silnikiem 1.8q

---------- Post dopisany at 14:17 ---------- Poprzedni post napisany at 14:14 ----------

Nie wiem skąd masz takie info ale jest błędne sam sprawdź,chciałem się tylko dowiedzieć czy jest opłacalne takie przełożenie silnika

Opublikowano

a co konkretnie chcesz przekładać?

Opublikowano

1.8q na 1.8t q opłaca się

Opublikowano

ja bym zmienial pod warunkiem ze masz jakies plany do tego auta, jakbym wsadzal nowy motor to tylko do idealnie utrzymanej budy, a sam silnik odbudowal bym calkowicie zeby nei robic 2 razy tej samej roboty, ale koszty za takie cos beda duze

Opublikowano

I ile kosztuje taka wymiana u mechanika?pozdrawiam :-d

---------- Post dopisany at 14:30 ---------- Poprzedni post napisany at 14:27 ----------

Budę mam prawię jak nówkę zadbana,"jak dbasz tak masz"_;d tylko tych kosztów się obawiam i silnik w dobrym stanie by trzeba kupić

Opublikowano

jeśli samemu to zrobisz-będzie taniej, bo przekładka silnika i wiązek u mechaniora, to sporo czasu- prościej jest sprzedać i kupić 1,8T, bo zawsze coś po drodze wyjdzie dodatkowego...

Opublikowano

sama wymiana u mechaniora to pewnie koszt minimum 1000zł za dobra robote, do tego silnik z osprzetem kompletnym i wiazka 3500 - wiec 4000-5000 trzeba liczyc za solidna robote

Opublikowano

Dziękuje wam za pomoc;-d chyba kupię a4 1.8t quattro,a w ten model ile pali?

---------- Post dopisany at 21:18 ---------- Poprzedni post napisany at 20:47 ----------

Bracie polaku ....popraw tytuł postu ( audi nigdy nie produkowało silników 1.8Q lub 1.8TQ) i PISZ PO POLSKU!!!!........ktoś wykorzystując "szukajkę" nigdy nie odnajdzie tematu o takiej nazwie
,http://moto.allegro.pl/audi-a4-s4-1-8t-240km-quattro-czarny-piekny-sedan-i2332726436.html info dla ciebie
Opublikowano
kolego na 100% produkowane były bo już mam 3 audi z silnikiem 1.8q

---------- Post dopisany at 14:17 ---------- Poprzedni post napisany at 14:14 ----------

Nie wiem skąd masz takie info ale jest błędne sam sprawdź,chciałem się tylko dowiedzieć czy jest opłacalne takie przełożenie silnika

---------- Post dopisany at 14:17 ---------- Poprzedni post napisany at 14:17 ----------

widziałeś kiedyś silnik QUATRO????????? napęd, to się zgadzam ale silnik w życiu..dlatego zwróciłem ci uwagę na prawidłowe nazewnictwo tytułów gdy w przyszłości ktoś inny nie znajdize tego tematu w szukajce......

Opublikowano

Kolega KICHOL przyszedł chyba z forum mazdy speed (tam najważniejszy jest temat nie wartość merytoryczna odpowiedzi). Czepiasz się szczegółów a jak ktoś będzie szukał to i tak wpisze przekładka silnika.

Co nie zmienia faktu, że było już wiele tematów o przekładce i okazywało się to mało opłacalne.

Opublikowano
Kolega KICHOL przyszedł chyba z forum mazdy speed (tam najważniejszy jest temat nie wartość merytoryczna odpowiedzi). Czepiasz się szczegółów a jak ktoś będzie szukał to i tak wpisze przekładka silnika.

Co nie zmienia faktu, że było już wiele tematów o przekładce i okazywało się to mało opłacalne.

A gdzie widzisz wartość merytoryczną w twoim poście??????.......temat wałkowany kilkadziesiąt razy.......właśnie po wpisaniu do szukajki "przekładka silnika"

Pytania typu: przekładka 1.8 na 1.8t albo ile mocy z AWX powinny być z miejsca blokowane a autor odsyłany do szukajki. Wówczas łatwiej by było znaleźć merytoryczne:naughty: wypowiedzi.

I przepraszam za OT.

Opublikowano

Nie silnik tylko napęd mam quattro,a co niby nie ma 1.8 quattro ????????

---------- Post dopisany at 21:44 ---------- Poprzedni post napisany at 21:41 ----------

Sądzisz że nie ma takiego auta jak A4 1.8/125km w napędzie quattro?

Opublikowano

Nie wiem czy są jakieś różnice pomiędzy silnikami co mają napęd Q czy nie, ale sądzę że to te same silniki.

Napęd jest inny (skrzynia), więc mogłeś napisać:

zmiana silnika 1.8 na 1.8T

Opublikowano
Nie wiem czy są jakieś różnice pomiędzy silnikami co mają napęd Q czy nie, ale sądzę że to te same silniki.

dziękuję....:hi: już myślałem że ja piszę niezrozumiale

Opublikowano

Kup jakiegoś angola 1.8T strzelonego w bok lub w tył i z przekładką powinieneś sobie poradzić. Trzeba również przełożyć cały napęd bo adr w quattro ma inne przełożenie :wink: Sama przekłądka jest bardzo prosta :grin: Resztki z angola rozsprzedaż a końcówka na złom :kox:

Opublikowano

Dzięki ;-D kolego właśnie kuzyn przywiózł angola 1.8T tylko po powodzi trochę jest zalany ale silnik chodzi dosyć ;-d

---------- Post dopisany at 18:06 ---------- Poprzedni post napisany at 18:04 ----------

dziękuję....:hi: już myślałem że ja piszę niezrozumiale

To o to ci chodziło to sorka mogłem tak napisać ;-d

Opublikowano

Witam . Wiem ze nie w temacie pisze , ale nie moge zalożyc nowego postu. Mam pytanie , czy mógłbym włożyć silnik np . 2.0 albo 2.5 w benzynie do audi a4 , jak teraz mam w nim silnik 1.6 benzyna ?