alf Opublikowano 25 Maja 2012 Opublikowano 25 Maja 2012 Panowie, mechanik założył mi komplet hamulców TRW (?) Zrobiłem sobie wizualny przegląd owego kompletu. Nie podoba mi się powierzchnia tarcz, ranty i wygląd jakby miały pięć lat. Na klockach jest napis TRW, ale na tarczach nie znalazłem żadnych symboli. Mam podejrzeniania co do tego warsztatu, bo na rozrządzie mnie wydymali. Miał być z wyższej półki, a wyszło po roku że jest Chińczyk ! Na przeglądzie hamulce wypadły bez zarzutów, ale czy mam założone co chciałem ?
akwarium Opublikowano 25 Maja 2012 Opublikowano 25 Maja 2012 nie wiem co ci zalozyli ale jak cie raz wydymali to poco tam znowu poleciales jak cie raz wydymali to beda cie caly czas dymac
Dev Opublikowano 25 Maja 2012 Opublikowano 25 Maja 2012 Panowie, mechanik założył mi komplet hamulców TRW (?) Zrobiłem sobie wizualny przegląd owego kompletu. Nie podoba mi się powierzchnia tarcz, ranty i wygląd jakby miały pięć lat. Na klockach jest napis TRW, ale na tarczach nie znalazłem żadnych symboli. Mam podejrzeniania co do tego warsztatu, bo na rozrządzie mnie wydymali. Miał być z wyższej półki, a wyszło po roku że jest Chińczyk ! Na przeglądzie hamulce wypadły bez zarzutów, ale czy mam założone co chciałem ? wrzuc foto, zobaczymy jak to wyglada jak długo na tym jezdzisz ?
alf Opublikowano 25 Maja 2012 Autor Opublikowano 25 Maja 2012 Rozrząd robiony był razem z hamulcami, ot cały problem. Robione było rok temu, ale gwarancja już mineła. Przy okazji za mocno dokręcili łożyska i poleciały tydzien temu. Fotke jutro jakąś zrobię. Czy tarcze mają bite jakieś oznaczenia, czy dzisiaj to jest już na słowo honoru robione ?
Digit Opublikowano 26 Maja 2012 Opublikowano 26 Maja 2012 hmm wydaje mi się że po zdjęciu felgi bez problemu powinno Ci się udać odczytać numery i producenta...
alf Opublikowano 26 Maja 2012 Autor Opublikowano 26 Maja 2012 Chodzi o to, że czyściłem tarcze i nie ma tam żadnych oznaczeń, jedynie na klockach.
chriss Opublikowano 26 Maja 2012 Opublikowano 26 Maja 2012 W tamtym roku wymieniałem komplet z przodu na TRW i z tego co pamiętam to tarcze były pomalowane na kolor czarny mat (oprócz powieszchni styku klocków) i napewno były wybite oznaczenia na obwodzie tarczy znaki jak dobrze pamiętam "TRW" i jakieś tam oznaczenia numerki tez były .
alf Opublikowano 26 Maja 2012 Autor Opublikowano 26 Maja 2012 Jeszcze raz zdejmę tą tarcze i zrobię fotke. Ale myślę, że to nie są tarcze TRW.
Magicbattle Opublikowano 26 Maja 2012 Opublikowano 26 Maja 2012 musi byc firma i pomalowane w czarny mat
Dev Opublikowano 26 Maja 2012 Opublikowano 26 Maja 2012 tarcze TRW maja oznaczenia na boku tarczy (na grubości) nr zaczyna sie od liter DF
J3rzyK Opublikowano 28 Maja 2012 Opublikowano 28 Maja 2012 Szukaj oznaczenia na rancie tarczy, wrzucam rysunek pogladowy... ---------- Post dopisany at 20:36 ---------- Poprzedni post napisany at 20:34 ---------- ---------- Post dopisany at 20:36 ---------- Poprzedni post napisany at 20:36 ----------
alf Opublikowano 29 Maja 2012 Autor Opublikowano 29 Maja 2012 Jedno jest pewne, czarnego matu tam nie było. Jutro jeszcze poszukam oznaczeń, ale jest tam już mocno skorodowane. Dzięki za wskazówki.
chriss Opublikowano 29 Maja 2012 Opublikowano 29 Maja 2012 Jutro jeszcze poszukam oznaczeń, ale jest tam już mocno skorodowane. Po roku powiadasz że mocno skorodowane . To faktycznie może jakaś china.
Mauros88 Opublikowano 29 Maja 2012 Opublikowano 29 Maja 2012 kolego ja mam zalozone tarcze z TRW i po 2latach wygladaja jak prawie nowki. Na rantach jeszcze mozna odczytac TRW wiec obstawiam ze masz jakies najtansze badziewie
alf Opublikowano 29 Maja 2012 Autor Opublikowano 29 Maja 2012 No dobra, lekkomyślnie odwróciłem głowę zapominając, że przecież żyję w Polsce. Czeka mnie wymiana hamulców, tym razem bez odwracania głowy. Mam standardowe niewentylowane tarcze. Latam głównie dalekie trasy, autostrady. Włożyć TRW ? Nowy mechanik zachwala Brembo. Jak wam te TRW się spisują ?
vokotibi Opublikowano 30 Maja 2012 Opublikowano 30 Maja 2012 Kiedyś zalożyłem komplet niby trw na tyl po 40tys komplet do wyrzucenia
Rekomendowane odpowiedzi