mojeA4 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Sprawa rozrzadu Na początek silnik 2.6 v6 ośka 1996r Koledzy proszę o pomoc w sprawie rozrzadu. W sierpniu jadę do Polski i chce go wymienić Części swoje, więc sama robocizna. Chce wstawić auto ze swoimi wszystkimi częściami, że jak już go rozbierze to zrobi wszystko za jednym zamachem. I pytanie jak już rozbierać przód co wymienic. Co jeszcze poza tym co wypisze??? Pasek Rolka napinajaca Rolka kierunkowa Pompa wody Termostat Oring termostatu Uszczelka pompy wody Pasek wielorowkowy I to tyle? Tych rolek jest po jednej? Coś jeszcze proponujecie wymienic? Może jeszcze jakieś uszczeleczki, oringi itp., które dostanę tylko w serwisie, i które musiałbym zamówić wcześniej Proszę o podpowiedź Pomóżcie najlepiej koledzy znający się na rzeczy...
Knob Opublikowano 11 Czerwca 2012 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Silikon na uszczelkę pod pompę wody. Płyn na dolewkę. Sprawdź termostat w naczyniu na kuchence czy się otworzy (u mnie się nie otworzył).
Magicbattle Opublikowano 11 Czerwca 2012 Opublikowano 11 Czerwca 2012 jak bedziesz mial dobry termostat to nie wymieniaj a trzymaj w szafce jak juz drugi kupiles zawsze sie przyda. tak to wszystko co przy rozrzadzie to wymieniles
domialex Opublikowano 12 Czerwca 2012 Opublikowano 12 Czerwca 2012 termostat zawsze sie profilaktycznie wymienia w V6. tylko nie kupuj jakiegos gowna...
mojeA4 Opublikowano 12 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2012 w sierpniu będę wymieniał, żadnych oringów czy uszczelek, czegokolwiek z serwisu? no termostat kupię na pewno a stary niech leży coś może polecacie wymienić jeszcze? ---------- Post dopisany at 19:01 ---------- Poprzedni post napisany at 18:58 ---------- oryginalny termostat ze stówkę kosztuje no nie?
mojeA4 Opublikowano 12 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2012 ale to dobra firma? nie znam się a chce założyć przy wymianie coś sprawdzonego i dobrego jeśli jest ok to mogę wpisać na swoją listę co do rozrządu
mojeA4 Opublikowano 18 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 18 Czerwca 2012 ok dziękować a co do jakiś pierdół nic nie trzeba zamawiać z serwisu? wie ktoś? Cały rozrząd wiadomo dostanę w sklepie, ale czy nie będę musiał potem czegoś szukać. A zwykle jest tak, że jak jadę do Polski to samochód non stop chodzi i będzie mi potrzebny, więc jak rano wstawię chce go mieć na wieczór stąd te pytania. No żeby później nie otrzymać telefonu "panie nie mamy tego, jutro będzie"... itp. z góry dzięki za podpowiedzi ---------- Post dopisany 18-06-2012 at 21:34 ---------- Poprzedni post napisany 12-06-2012 at 23:23 ---------- Koledzy a podpowiecie ile by mnie wyniosła wymiana rozrzadu w serwisie audi z tym, ze miałbym wszystkie części swoje. Zależy mi na odpowiedzi, żebym potem nie został z częściami, bo miejsca nie znajdę; muszę wiedzieć, zadzwonić i zarezerwować miejsce. Bo u mechanika z 350 za robocizne. No swojego czasu jak u jednego wszystko robiłem i pytałem ile za wymianę to krzyknął 250zl. Jakby ktoś był zorientowany proszę o odpowiedź.
domialex Opublikowano 19 Czerwca 2012 Opublikowano 19 Czerwca 2012 w zaleznosci od stawki musisz liczyc jakies 800. ale raczej nikt ci nie zrobi na twoich czesciach.
mojeA4 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 19 Czerwca 2012 No czyli sama robocizna 800 zł tak? Mniej-wiecej. To kosmos. A nie wiem czy nie da radę na swoich częściach wstawialem chyba parenascie razy citroena c5 mojego starego zawsze ze swoimi częściami i robili. Bo tam było co robić. Ktoś konkretnie coś wie wiecej jak z ta robocizną w serwisie? Chyba, że ktoś zna kogoś poleconego Inowrocław, Toruń to dajcie znać.
matyss___ Opublikowano 28 Czerwca 2012 Opublikowano 28 Czerwca 2012 wymiana rozrzadu wraz z pompa wody oscyluje w granicach 300zł po warsztatach a w serwisie to wiadomo : kosmos i zapewne na ich czesciach
mojeA4 Opublikowano 2 Lipca 2012 Autor Opublikowano 2 Lipca 2012 no właśnie, ale co z odpowiedzialnością- gwarancją i ważne- czas, wstawiam auto i zabierają się za robotę ---------- Post dopisany at 22:31 ---------- Poprzedni post napisany at 20:57 ---------- Koledzy co do tego czasu to jak długo trwałaby taka wymiana wszystkich tych części, które wypisałem w pierwszym poście? dadzą radę w jeden dzień? ---------- Post dopisany 02-07-2012 at 19:01 ---------- Poprzedni post napisany 01-07-2012 at 22:31 ---------- Koledzy czy trzeba wymienić przy zmianie rozrządu pasek wielorowkowy??? Proszę o odpowiedź dziś dostałem wycenę z serwisu ile co kosztuje: Pasek rozrządu } Rolka napinajaca } zestaw rozrządu 706 zł /WYMIANA 540 ZŁ Rolka kierunkowa } Pompa wody } pompa wody wraz z uszczelką 370 zł Uszczelka pompy wody } Termostat 118 zł /WYMIANA 75 ZŁ Oring termostatu 10 zł Aktualnie możemy zaproponować zestaw rozrząd i pompę wody w promocji letniej za cenę 810 zł. co myślicie?
blazej25 Opublikowano 2 Lipca 2012 Opublikowano 2 Lipca 2012 A tyle u mnie zawołali: "Witam, Poniżej przedstawiam ceny o które Pan prosił robocizna części przegląd serwisowy 333zł filtr oleju 91zł olej silnikowy 450zł filtr pyłkowy 21zł 65zł przegląd i czyszczenie klimatyzacji 229zł 60zł filtr powietrza 42zł 111zł świece zapłonowe 188zł 367zł wymiana rozrządu 880zł 2900zł przegląd techniczny 110zł wymiana płynu hamulcowego 104zł 56zł pozycja części podczas wymiany rozrządu zawierają także napinacz oraz pasek wielorowkowy. Podane ceny są cenami brutto obowiązującymi w dniu dzisiejszym "
mojeA4 Opublikowano 2 Lipca 2012 Autor Opublikowano 2 Lipca 2012 to nieźle za rozrząd wołają u Ciebie, mnie zdziwiło, w sumie nie chcą dużo za robociznę, orientuje się ktoś czy da radę dać swoje części do serwisu? No i czy ten pasek wielorowkowy trzeba wymienić?
Rekomendowane odpowiedzi