MAT1000 Opublikowano 12 Czerwca 2012 Opublikowano 12 Czerwca 2012 (edytowane) Witam.Przedstawiam szanownemu gronu moje wozidełko Auto kupione w PL jeszcze na niemieckich blachach, mi zostało tylko przerejestrować w urzędzie.Rocznik 2007 (produkcja grudzień 2006) z silnikiem 1.9TDI (BRB), na szczęście fabrycznie bez DPF Przebieg: 180tysiączków.Z rzeczy koniecznych zrobiłem rozrząd, myślałem że będzie bardziej skomplikowany. Zalałem olejem motul i poszły do wymiany wszystkie filtry, plus serwis klimy.Wyposażenie na początku użytkowania:- kierownica multifunkcyjna (4ramienna)- RNS-E- FIS kolor- tempomat- siedzenia zwykłe "naleśniki"- telefon w podłokietniku- zasłonki przeciwsłoneczne w tylnych drzwiach- elektryka w szybach przednich- za***iste korbki w szybach z tyłu- alufelgi 16" - bluetooth audiPlany, jeszcze do zrobienia:- FMIC + wtryski BA + turbo AWX/AVF lub GTB17- downpipe- lekka ściema szyb - wycieraczka tylna Q5 Wprowadzone mody:- alufelgi ATS Aquila 8Jx18" + 225/40/18 Goodyear F1 Asymmetric 2 (były)- sprężyny Eibach ProKit - TYŁ- sprężyny Eibach Sportline - PRZÓD- amortyzatory ori s-line- gałka zmiany biegów s-line (pikowana)- ori nakładka ręcznego, pikowana z RS4- Kierownica MF B8 (trójramienna)- listwy dolne drzwi S4, polakierowane w kolor nadwozia- stabilizator tylny 20mm S4 B6- stabilizator przedni RS4- siedzenia skóra/speed + boczki z roletkami + schowki + McDonald w kanapie- podświetlenie podłokietnika- podświetlany kubek- roleta bagażnika z dodatkowymi uchwytami na zakupy + boczki bagażnika = pakiet zakupy- wyłącznik dezaktywacji poduszki airbag pasażera- osłona akumulatora i podszybia + dodatkowe osłony z silnika z V8- wydech na dwie strony z 2.7 TDI FWD (był) + zamiennik katalizatora od Gruchota - prawie przelot- dokładka tylnego zderzaka s-line na dwie rurki (było)- czarny sufit s-line- oświetlenie wnętrza diodami 4500K od Tomnik'a- hamulce P - 345mm S4 B6, T - 288mm 3.0tdi- ori blaszki przednich zacisków z logo S4 B7- przedni zderzak s-line + czarny ori grill S4- bixenony z czarnymi wkładami + ori samopoziomowanie- kierunki w błotnikach black- 19" sportec + 235/35 Fulda Sportcontrol (były) - lotka klapy sline/S4 - czarne znaczki "oooo" - dekory i popielniczki carbon z S4 B7 - nakładki i podstopnica RS4 - nakładki progów s-line A4 B7 - klimatronik 2DIN z grzanymi tyłkami- felgi OEM A8 9Jx19" ET33 + 235/35/19 Fulda Sportcontrol - wirus by Zaprzal 139KM/ 337Nm + odcięcie obrotów- elektryka tylnych szyb- pakiet światło pod nogami i w drzwiach z dołożonymi modułami led od Tomnika- końcowe tłumiki z S4 B7- dokładka tylnego zderzaka z S4 B7 FOTORELACJE: Auto po zakupie: Docelowo ma zastąpić już wysłużonego pugolota Miało pseudo chrom ramki sline, ale zostały natychmiast zerwane. Środek: Po zakupie: Zmiany, zmiany, zmiany...Flock burgund: Gałka s-line i kierownica z B8 MF: Fotele s-line: Nakładka ręcznego RS4: Listwy 1NK (szczotkowane aluminium): Ostateczna wersja: dekory carbon S4 i nakładki RS4:Czarny sufit i pakiet zakupy w bagażniku, haczyki i + taśma:LED Tomnik'a: Felgi ATS AQUILA (bez gleby...jeszcze): 8Jx18" ET35: Eibach ProKit ProKit -30mm: INNE: Listwy S4 + dokładka pod przedni zderzak z Leon Cupra + żółte halogeny : Wydech z 2.7TDI + dokładka tylna s-line:Komora silnika z osłonami od V8:Nowe koło Sportec Mono 10 8,5Jx19": Obecny wygląd: Edytowane 16 Września 2016 przez MAT1000
MAT1000 Opublikowano 12 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2012 Już są, mam nadzieję że działają. Szkoda ze nie widać miniaturek
srb38vx Opublikowano 12 Czerwca 2012 Opublikowano 12 Czerwca 2012 Fajna sztuka do modzenia graty auta powodzenia w modach, też kiedyś podobne miałem a teraz same kredyty:polew: tylko daleko od Siemiana :polew: oczywiście żartuje
MAT1000 Opublikowano 12 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2012 Za późno, już kabelek kupiłem od niego Ja musiałem pozbyć się moto
srb38vx Opublikowano 12 Czerwca 2012 Opublikowano 12 Czerwca 2012 Na początek zawias w dół a potem samo poleci
Rabbi Opublikowano 16 Czerwca 2012 Opublikowano 16 Czerwca 2012 jednomasu nie zakładaj.pisali ludzie że jebie budą
MAT1000 Opublikowano 17 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 17 Czerwca 2012 Musze się doczytać o tym jednomasie, pozostaje opcja dobrania mocniejszego koła dwumasowego. Jak przyjdzie czas rozbierać wszystko się wyjaśni, a na razie zbieram mamone na bajery do środka
akjam Opublikowano 17 Czerwca 2012 Opublikowano 17 Czerwca 2012 No koniecznie działaj z tymi springami... Bezwawaryjności!
MAT1000 Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 6 Sierpnia 2012 8 godzin pracy i auto z eibachami na pokładzie I jeszcze bardziej zaczęło mi się podobać (Reszta fot w pierwszym poście)
MAT1000 Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Nie. Oprócz żony nic tam nie było
mgtan Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Opublikowano 6 Sierpnia 2012 ok..małżonka się nie mogła do tego przyczynić... pytam bo cięzko jest b7 posadzić na springach równo... co zresztą widac i u Ciebie...
MAT1000 Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Na żywo patrząc na linie i wysokość progu jest równo.
MAT1000 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Patrząc na nadkola to tu lepiej będzie widać, ale one chyba nie są identyczne. Tylne chyba są mniej okrągłe niż przód (czy jakoś tak).
mgtan Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 wiesz przerobiłem temat tyci ... i jeśli ma byc równo to na fabrycznym zawiasie od nadkola do ziemi jest tyle samo 68cm dla 1BA i 66 dla 1BE/1BV... tak czy siak u ciebei jeszcze nie jest źle... choć od sprężyn nie można wymagać cudów
skrab Opublikowano 27 Października 2012 Opublikowano 27 Października 2012 Fajnie autko się prezentuje ale silnik BRB ma DPF-a a BKE nie ma chyba ze wyrzuciłeś
rafik84 Opublikowano 27 Października 2012 Opublikowano 27 Października 2012 silnik brb jest przygotowany do dpf-a ale nie koniecznie go ma
skrab Opublikowano 27 Października 2012 Opublikowano 27 Października 2012 silnik brb jest przygotowany do dpf-a ale nie koniecznie go ma Przeważnie mają ale ten model akurat nie ma to JEST +
Rekomendowane odpowiedzi