Bieniu Opublikowano 2 Października 2013 Opublikowano 2 Października 2013 Fajnie siedzi, sam myśle swoją trochę obnizyć. Czyli tylko zmiana sprężyn wystarczy czy jeszcze coś trzeba zrobić? na seryjnych amortyzatorach da radę jak sprężyny zmienie. Chciałbym felgę od RS6 i własnie nieco obnizyć żeby to jakoś wyglądało:cool:
matijasa4 Opublikowano 2 Października 2013 Opublikowano 2 Października 2013 Super sie prezentuje czekam też na dokładke od Cupry jak z montażem ciężko ?
MAT1000 Opublikowano 2 Października 2013 Autor Opublikowano 2 Października 2013 Fajnie siedzi, sam myśle swoją trochę obnizyć. Czyli tylko zmiana sprężyn wystarczy czy jeszcze coś trzeba zrobić? na seryjnych amortyzatorach da radę jak sprężyny zmienie. Chciałbym felgę od RS6 i własnie nieco obnizyć żeby to jakoś wyglądało:cool: Jeszcze zmieniłem odboje od 1BE, z 1BA tylne dobijały. Jak zdemontowałem było widać że dostały trochę po d... Teraz jeżdżę na seryjnych amorkach 1BA przy tych eibachach i jest dość komfortowo. Super sie prezentuje czekam też na dokładke od Cupry jak z montażem ciężko ? Robiłem sam, przykleiłem taśmą i wkręcałem blachowkrętami. Potem część zmieniłem na normalne śrubki z nakrętkami, by zimą nie urwać. Środkowe długie mocowania przyciąłem na równo i w nich też dałem długie śrubki.
PIXI Opublikowano 2 Października 2013 Opublikowano 2 Października 2013 Mario , a nie mówiłem że zachorujesz , osłony robią robotę ... tylko jak oddasz do warsztatu , to zdejmij żeby gamonie nie połamali
MAT1000 Opublikowano 3 Października 2013 Autor Opublikowano 3 Października 2013 Cholera chyba zacznę chodzić na terapię Już mam tył od ośki 288 i tak rozkminiam czy 320mm, czy 345mm na przód Na szczęście w większości napraw warsztat to ja sam
melman_zyrafa Opublikowano 3 Października 2013 Opublikowano 3 Października 2013 A pamiętam jak na spota przyjechał i nieśmiało podpatrywał i mówił, że raczej nie będzie zbyt wiele zmieniał... Długo, długo nic a teraz się posypały mody Keep it up! :thumbup1:
shakal Opublikowano 4 Października 2013 Opublikowano 4 Października 2013 Jest ktos w ogole na forum kto nic w aucie nie grzebal? przy tych wszystkich wariatach nie da sie tego zrobic
MAT1000 Opublikowano 4 Października 2013 Autor Opublikowano 4 Października 2013 Jeszcze przed kupnem auta sobie wmawiałem, że tym razem nic nie grzebię i zmiękłem. Nie da się tutaj być normalnym
bogus096 Opublikowano 7 Października 2013 Opublikowano 7 Października 2013 osłona silnika mała: 8E0 103 928 C > 87zł + śruba motylkowa: 8E0 103 109 osłona duża: 8E0 103 927 F > ok 119zł + mocowania Czy te osłony pasują idealnie czy trzeba coś przerabiać,wnioskuję że dolot powierza musi być z uchwytami poza tym silnik mam taki sam.
MAT1000 Opublikowano 7 Października 2013 Autor Opublikowano 7 Października 2013 Duża pasuje bez przeróbek, w małej obciąłem kawałek i doszlifowałem (foto), bo dotykała osłony silnika. Dolot by się przydał, osłona siedzi ciaśniej i jak widać jest równy dystans między tymi elementami. By przykręcić motylka trzeba odkręcić śrubkę.
Gość .... Opublikowano 7 Października 2013 Opublikowano 7 Października 2013 Duża pasuje bez przeróbek, w małej obciąłem kawałek i doszlifowałem (foto), bo dotykała osłony silnika. Dolot by się przydał, osłona siedzi ciaśniej i jak widać jest równy dystans między tymi elementami. By przykręcić motylka trzeba odkręcić śrubkę. http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5fbaa674bd52.jpg Też tak mam u siebie, gratki modów i auta
srb38vx Opublikowano 7 Października 2013 Opublikowano 7 Października 2013 Mariusz jeszcze lampy przód i tył zmienisz i będziesz gość fajnie się zmienia fura
MAT1000 Opublikowano 6 Listopada 2013 Autor Opublikowano 6 Listopada 2013 Miałem już od anglika z białym kierunkiem kupić za 40zł, ale ktoś był szybszy i podkupił, a był plan na biały kierunek i czarny środek. ---------- Post dopisany 06-11-2013 at 19:24 ---------- Poprzedni post napisany 07-10-2013 at 21:08 ---------- Takie fotki jesienne. W końcu zdecydowałem się na heble i będzie zestaw 345mm (przód) i 288mm (tył), niestety zima 16", więc dopiero na wiosnę montaż. W środku brakowało małego detalu, więc ikonka kubka już się świeci.
bogus096 Opublikowano 7 Listopada 2013 Opublikowano 7 Listopada 2013 Duża pasuje bez przeróbek, w małej obciąłem kawałek i doszlifowałem (foto), bo dotykała osłony silnika. Dolot by się przydał, osłona siedzi ciaśniej i jak widać jest równy dystans między tymi elementami. By przykręcić motylka trzeba odkręcić śrubkę. http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5fbaa674bd52.jpg Czy do tej większej osłony zmieniałeś zbiorniczek bo na foto widać że nie masz tego mocowania na zbiorniczku a osłona pasi idealnie
MAT1000 Opublikowano 7 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zbiorniczek został bez tego uchwytu, trzeba zdjąć uszczelkę podszybia i ładnie wtedy nią się dociśnie. Kombinowałem z uchwytem na pasie przednim, ale jakoś nie mam weny jak go tam wpasować. ---------- Post dopisany at 11:25 ---------- Poprzedni post napisany at 16:14 ---------- A tymczasem, powoli wieczorami :
MAT1000 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2013 Właśnie co sline to sline , dużo przyjemniej w aucie się zrobiło, jeszcze lekka ściema szyb i będzie miło Sufit już skończyłem składać, przy okazji rozebranego auta dokończyłem pakiet zakupy w bagażniku:
Vagowiec Opublikowano 30 Grudnia 2013 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Ten czarny sufit to piękna sprawa. Ja u siebie (w innym aucie niż A4) taż mam to zrobione i robi to super wrażenie. Widzę stosują ten zabieg czołowi producenci (BMW, AUDI, itd. ) w topowych modelach....
Rekomendowane odpowiedzi