Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADP] Moja jasna seria, może nie ma czym ale się pochwalę ;) - grafitowe łopaty 17

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Z racji tego iż mamy listopad ogarnąłem sobie w autku nieco "pakiet zima" :wink:

grzane spryski:

imag0486q.jpg

imag0495az.jpg

imag0500s.jpg

imag0493d.jpg

i grzane lusterka (i paskudne czarne gumowe dywaniki gdzieś w tle :wink:):

imag0722bw.jpg

imag0727wk.jpg

No i nieco porządków pod baterią - pojesienne czyszczenie odpływów bo trochę syfu się tam zebrało i już zdążyły się zapchać :facepalm:

imag0728s.jpg

Opublikowano

ładne autko. Mam też jasny środek:) choć jest inny niż u ciebie.

Opublikowano
  • Autor

No jasny środek w/g mnie powiększa nieco przestrzeń i daje bardzo przyjemne odczucia ale ma też swój jeden wielki minus... Po męczarniach z praniem tej tapicery ciągle się spinam żeby jej nie ubrudzić :facepalm:

Opublikowano
No jasny środek w/g mnie powiększa nieco przestrzeń i daje bardzo przyjemne odczucia ale ma też swój jeden wielki minus... Po męczarniach z praniem tej tapicery ciągle się spinam żeby jej nie ubrudzić :facepalm:

zgadzam sie hehe:decayed: ale cos za cos :grin:

Opublikowano

piękna a4 no i szacun za wykonane prace. Ja dopiero co stałem się posiadaczem a4(niecały tydzień), ale też planuje cały środek rozebrać i wyprać tylko, że ja planuję wyjąć także całą okładzinę podłogi:)

Opublikowano
  • Autor
piękna a4 no i szacun za wykonane prace. Ja dopiero co stałem się posiadaczem a4(niecały tydzień), ale też planuje cały środek rozebrać i wyprać tylko, że ja planuję wyjąć także całą okładzinę podłogi:)

Jeszcze nic przy niej tak na prawdę nie zrobiłem ale dzięki :decayed:

No powiem Ci że wyjęcie całej wykładziny to bardzo ambitny plan ale życzę powodzenia :wink: Tak czy siak lepiej jest to zostawić na cieplejsze dni :whistling:

---------- Post dopisany 09-11-2012 at 08:37 ---------- Poprzedni post napisany 05-11-2012 at 21:19 ----------

Zaryzykowałem i sprawdziłem historię serwisową mojej A4... Aż sam się zdziwiłem ale wychodzi na to że mój przebieg wygląda na prawdziwy :naughty: I żadnych poważniejszych napraw :naughty:

A już chciałem podkręcać licznik na 500kkm :decayed:

---------- Post dopisany 13-11-2012 at 15:56 ---------- Poprzedni post napisany 09-11-2012 at 08:37 ----------

Nowe smarowidełka :jerk: I dwa małe bonusiki :naughty:

imag0788q.jpg

Opublikowano

Gratuluję zdrowego podejścia do samochodu kolego ;) Auto bardzo sympatyczne, ciekawi mnie jak daleko posunięte modyfikacje i rezania będą tutaj wykonane... Bo uwierz, to cholernie uzależnia...

Opublikowano
  • Autor
Gratuluję zdrowego podejścia do samochodu kolego ;) Auto bardzo sympatyczne, ciekawi mnie jak daleko posunięte modyfikacje i rezania będą tutaj wykonane... Bo uwierz, to cholernie uzależnia...

Coś w tym jest :naughty:

Wczoraj tak mnie korciło żeby coś porezać że ogarnąłem sobie prawą lampę :wink:

imag0791p.jpg

Audiczka już nie będzie mrużyła jednego oka we mgle :decayed:

Opublikowano

Zadbana A4

Wymień reflektory z przodu na soczewki (Depo lub Tyc) a auto odmłodnieje o kilka lat

Miałem też taki model tylko kolor ciemny zielony proste nie psujące się auto

Opublikowano

Bardzo ładna audi Moje gratki i życzę szerokości :)

ps. najbardziej podoba mi się webasto :)

Opublikowano
  • Autor

Webasto to genialna sprawa :pali:

Za to żadnych soczewek puki co nie planuję :wink:

Na pewno na przyszły sezon musi się pojawić jakieś kółko :jerk:

Opublikowano

Ale znalazłem też jeden minus niestety dopiero teraz zauważyłem że to 1.6 a to oznacza że 1.6+ LPG = nie jedzie :( no ale coś kosztem czegoś :)

Opublikowano
  • Autor

Ale znalazłem też jeden minus niestety dopiero teraz zauważyłem że to 1.6 a to oznacza że 1.6+ LPG = nie jedzie :( no ale coś kosztem czegoś :)

Jedzie wystarczająco :wink: Silnik z wyboru więc ja nie narzekam :hi:

Opublikowano

jeździłem taką z 1.8 20V i też niestety było słabo :( w a4 praktycznie jazda zaczyna się od 1.8 T w górę ale jak sam mówisz niektórym wystarcza 1.6 :)

Opublikowano

Jedzie wystarczająco :wink: Silnik z wyboru więc ja nie narzekam :hi:

Zgadzam się w 100% mam tak samo (a nawet chyba identycznie) i również z wyboru:thumbup1:

Opublikowano

1.6 jest do normalnej jazdy i mi tez pasuje ;) jak trzeba to i sie kreci do 5-6 tys obrotów :wink: i liczy sie tez jego bezawaryjnosc!

Opublikowano

jak zrobiłeś 2 światło przeciwgmielne z tyłu??

Opublikowano

w choince jest normalnie miejsce na dodatkową żarówkę tylko trzeba zrobić otwór w lampie bo miejsce na tą żarówkę jest zaślepione i tyle ja też tak mam zrobione :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
jak zrobiłeś 2 światło przeciwgmielne z tyłu??
w choince jest normalnie miejsce na dodatkową żarówkę tylko trzeba zrobić otwór w lampie bo miejsce na tą żarówkę jest zaślepione i tyle ja też tak mam zrobione :)

Tak w "choince/oprawce" jest normalnie gniazdko na żarówkę z tym że u mnie nie było w nim plusa... :disgust: Tzn od wtyczki szła normalnie ścieżka z plusem pod żarówkę od przeciwmgła ale w samym gniazdku nie było na dole tej wygiętej blaszki do której dociskana jest żarówka :thumbdown: Więc żeby się nie bawić z jakimiś blaszkami dolutowałem kawałek kabelka do żarówki (plus, na dole) i do tej ścieżki :wink: Jak się spali (a żadko się ich używa) to ileż to roboty przyłożyć lutownicę na 5 sekund :wink: No chyba że do tego czasu coś z tą oprawką wykombinuję bo i tak mam pęknięte gniazdo od wiązki :naughty:

No i w kloszu Helmut trochę uniemożliwił włożenie żarówki bo otwór był tak jakby od góry i od dołu trochę bardziej zabudowany aby żarówka tam nie wlazła, ja sobie to delikatnie odciąłem lutownicą i wyrównałem nożykiem, ale jak ktoś nie ma pewnej ręki to proponuję albo walnąć setę na odwagę albo przed operacją wyjąć lampę :decayed:

1.6 jest do normalnej jazdy i mi tez pasuje ;) jak trzeba to i sie kreci do 5-6 tys obrotów :wink: i liczy sie tez jego bezawaryjnosc!

Ja nie widzę potrzeby kręcenia go do takich obrotów :wink: Na trasie powiedzmy że trzymam go ok 4000-4200 ale po mieście żadko kiedy wychodzę po za zakres 1900-2500 podczas jazdy oraz 3000-3500 jak trzeba przyspieszyć i jakoś nie odczuwam efektu "toczenia" :wink:

Ale zawsze to powtarzam: w Audi mamy tak szeroką gamę silników że na prawdę każdy coś dla siebie znajdzie :hi:

---------- Post dopisany 04-12-2012 at 16:51 ---------- Poprzedni post napisany 24-11-2012 at 12:49 ----------

Moje najnowsze dziecko :naughty:

Zamontowałem sobie CB :kox:

imag0862e.jpg

Wykorzystałem fabryczne gniazdo RJ-45 do którego pierwotnie był podpięty telefon w podłokietniku. Samo radyjko jest zamontowane w totalnie odseparowanym i niewidocznym miejscu ponieważ posiada całe sterowanie wraz z wyświetlaczem w papudze to przerobiłem to ori gniazdko na "przedłużacz" do tejże papugi :wink: Wpinam tylko papugę do gniazdka (którą mogę chować albo zabierać ze sobą) i ot całe radio widoczne w aucie :naughty: Jak wiecie nie lubię zbędnie widocznych dodatków :naughty: Długo szukałem koncepcji która pozwoli mi pogodzić chęć posiadania CB z niechęcią do jego zaburzenia harmonii wnętrza i w końcu wyrezałem sobie odpowiednie rozwiązanie :kox:

---------- Post dopisany 09-12-2012 at 03:52 ---------- Poprzedni post napisany 04-12-2012 at 16:51 ----------

Co sądzicie o takich kółkach na sezon 2013? :naughty:

60006328.jpg

Będą pasowały do mojej srebrnej budy? :naughty: