Opublikowano 31 Lipca 20179 l Dnia 2.07.2017 o 18:04, feet napisał: ok, w sumie dzięki, racja. Natomiast, teraz mam pytanie. Uruchomiłem Audi Drive select bez guziczka, czyli mam sterowanie silnika i przekładnia kierownicy. Czy taki mod rzeczywiście zmienia charakterystykę pracy silnika ? Czy to tylko ładnie wyglądająca opcja w MMI? Po przejechaniu jakiś rewelacji nie zauważyłem po wybraniu opcji dynamic. A drugie pytanie to gdzie z początku tematu znikło połowę gotowych kodowań ? kiedyś jak nie miałem kabla były a jak już mam to nie ma tych ładnie opisanych Wydaje mi się ze w mmi basic Ads działa tylko z przyciskiem i najlepiej jest to odczuwalne na kierownicy z dynamicznym układem sterowania lub w poliftach z elektrycznym wspomaganiem
Opublikowano 1 Sierpnia 20179 l Witam... mam kilka pytań odnośnie dopasowania / przekodowania kilku rzeczy w A4 B8 Lift 2012 rok 2.0 tdi Multi 1) Pierwsze to jak wyłączyć pykanie / sygnalizowanie brzęczka przy włączonym zapłonie lub włączonym silniku gdy są jednocześnie otwarte drzwi kierowcy ? Próbowałem już w [17] Byt5 > Bit1 i Bit7 ale ciągle wyje brzęczyk gdy otwieram drzwi 2) Druga sprawa ( przypuszczam że jest to połączone z pierwszym problemem ) po przejechaniu się autem ( nawet na krótkim odcinku tj. 5 metrów ) gdy się już zatrzymam ( silnik ciągle pracuje a skrzynia na P ) i otwieram drzwi kierowcy to silnik i zapłon sam się wyłączają ( dodam że przycisk start&stop nie ma na to wpływu tj. czy jest on włączony czy też nie to ciągle się tak dzieje ) - strasznie to irytujące 3) Czy można w Lifcie włączyć wizualizację parktronika ( czujniki są tylko z tyłu ) ? Edytowane 1 Sierpnia 20179 l przez emiloc
Opublikowano 1 Sierpnia 20179 l 1) ciężka sprawa, ręcznie można przyciskiem reset na manetce za każdym razem 2) 3) nie samym kodowaniem Przesiadłeś się z przedlifta 2.0 TFSI Quattro na polifta 2.0 TDI FWD?
Opublikowano 4 Sierpnia 20179 l Jest jakis sprawdzony sposob na start stop w a4 b8 PRZED lift???Chodzi mi o to zeby zapamietywal ustawienie jak wylacze SS to po ponownym zaplonie dalej bedzie wylaczony.Probowalem mce09 z dodawaniem w kanale 34 wartosci 32 ale nie działa.Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 4 Sierpnia 20179 l Dnia 20.07.2017 o 15:44, marecek1522 napisał: Przecież i tak sie zapalaja za wcześnie, pozatym w mmi są 3 tryby ustawień kiedy się mają zapalac dasz screana w którym miejscu?
Opublikowano 6 Sierpnia 20179 l Panowie czyli nie ma recepty na to dziadostwo? Kota można dostać od tego wycia za każdym razem gdy się drzwi otworzy :/Sent from my MI 5 using Tapatalk
Opublikowano 7 Sierpnia 20179 l Ktos w polifcie ma uruchomiony wskaźnik bost? Wlaczylem lap timer i oil temp ale bost sie nie pojawil....
Opublikowano 8 Sierpnia 20179 l Dnia 8/6/2017 o 23:34, AudiA4uk napisał: Panowie czyli nie ma recepty na to dziadostwo? Kota można dostać od tego wycia za każdym razem gdy się drzwi otworzy :/ sam ogniś szukałem... (ponoć się da w modelach do 2012) ale przestałem po prostu otwierać drzwi zanim nie zgasiłem samochodu... wyłączysz to każdorazowo (ale tylko do czasu ponownego zamknięcia i otwarcia drzwi) przyciskiem reset na lewej mantce...
Opublikowano 8 Sierpnia 20179 l Dnia 29.08.2016 o 09:55, ArkadiuS napisał: Musisz wejsc w setup i masz windscreen czy jakos tak (nie mam auta pod reka) i tam masz (chyba dwie możliwości zmiany) ustawienia ktorymi musisz sie pobawić. Gdzie masz możliwość ustawienia otwierania/zamykania z kluczyka tylko przednich szyb oraz p+t Dnia 30.08.2016 o 20:23, skulcz napisał: Odgrzewam temat. Czy ktoś mi pomoże?? Mam dokodowane w 46 Pilot, w MMi wyświetla się domykanie okien ale nie działa. W kanale 61 i 62 dodałem 1 i też nic . Co jeszcze można zrobić aby okna domykały się z pilota.????
Opublikowano 8 Sierpnia 20179 l Odgrzewam temat. Czy ktoś mi pomoże?? Mam dokodowane w 46 Pilot, w MMi wyświetla się domykanie okien ale nie działa. W kanale 61 i 62 dodałem 1 i też nic . Co jeszcze można zrobić aby okna domykały się z pilota.????Samo się nie domknie. Przytrzymaj przycisk zamykania lub otwierania autaSent from my MI 5 using Tapatalk
Opublikowano 9 Sierpnia 20179 l 11 godzin temu, AudiA4uk napisał: Samo się nie domknie. Przytrzymaj przycisk zamykania lub otwierania auta Sent from my MI 5 using Tapatalk OK jasne że tak robie A może jakiś pomysł?????
Opublikowano 9 Sierpnia 20179 l Nie masz jakie błędów?, ja tak samo walczyłem z domykaniem okazało się że miałem błąd szyberdachu i przez to nie chciało domykać okien
Opublikowano 9 Sierpnia 20179 l 12 godzin temu, skulcz napisał: OK jasne że tak robie A może jakiś pomysł????? Spróbuj otworzyć szyby przyciskami w samochodzie , a potem zamknąć i jak się zamkną to przytrzymać te przyciski 2-3 sekundy , może to pomoże
Opublikowano 10 Sierpnia 20179 l Jeżeli w którymkolwiek sterowniku drzwi są błędy, to nie będzie domykać szyb.
Opublikowano 15 Sierpnia 20179 l Dnia 10.08.2017 o 09:29, M@rcus napisał: Jeżeli w którymkolwiek sterowniku drzwi są błędy, to nie będzie domykać szyb. No właśnie mam . Brak adaptacji rolety w szyberdachu , czy ktoś się orientuje jak to zrobić. 02907 - Control Module for Roof Shade (J394)
Opublikowano 15 Sierpnia 20179 l Dnia 9.08.2017 o 23:29, mariusz36 napisał: Spróbuj otworzyć szyby przyciskami w samochodzie , a potem zamknąć i jak się zamkną to przytrzymać te przyciski 2-3 sekundy , może to pomoże A może w mmi masz wyłączone ?
Opublikowano 16 Sierpnia 20179 l Wszystko jest mmi włączone tylko wyrzuca mi błąd adaptacji rolety w szyberdachu i to jest powodem. Tylko jak zrobić adaptacje rolety ??????
Opublikowano 16 Sierpnia 20179 l Ktos w polifcie ma uruchomiony wskaźnik bost? Wlaczylem lap timer i oil temp ale bost sie nie pojawil.... Ktoś coś może?
Opublikowano 17 Sierpnia 20179 l Dnia 16.08.2017 o 09:00, skulcz napisał: Wszystko jest mmi włączone tylko wyrzuca mi błąd adaptacji rolety w szyberdachu i to jest powodem. Tylko jak zrobić adaptacje rolety ?????? Sprawdź chociaż jak wykonujesz szyberdach czy domykanie ruszy, bo powinno
Opublikowano 22 Sierpnia 20179 l Witam. Czy według tego filmiku uruchomię ADS w moim samochodzie ? Edytowane 22 Sierpnia 20179 l przez wikary