Caporeira Opublikowano 22 Stycznia 2020 Opublikowano 22 Stycznia 2020 Czy da się wykodować/wyłączyć EGR ? Jaki to będzie miało wpływ na DPF?
joker13 Opublikowano 2 Lutego 2020 Opublikowano 2 Lutego 2020 Cześć, Jak poprawnie zakodować ASS w Concercie, żeby wszystko hulało? Wiem, że na początku w Can Gateway w liście instalacji trzeba zaznaczyć sterownik 47, ale co później? Jak to zakodować?
mtomus Opublikowano 7 Lutego 2020 Opublikowano 7 Lutego 2020 (edytowane) witam, czy jest możliwość, aby DRL nie włączały się kiedy ręczny jest 'zaciągniety'? czyli działać miałoby tak: auto na hamulcu ręcznym i uruchamiam silnik to dopiero po zwolnieniu ręcznego zapalają się świtała? coś takiego analogicznego widziałem w ustawieniach m.in. dla Octavii2 FL/Golf6 zdaje się, że nazywało się to "DRL nieaktywne z hamulcem recznym - tryb amerykański" Edytowane 7 Lutego 2020 przez mtomus
Caporeira Opublikowano 9 Lutego 2020 Opublikowano 9 Lutego 2020 Czasami w VCDS wyrzuca mi błędy: "no ROD file found vcds" Jak można to naprawić?
Ninja Opublikowano 9 Lutego 2020 Opublikowano 9 Lutego 2020 Czy po włączeniu funkcji doświetlania zakrętów opcja ta działa zawsze, czy jest zależna od rodzaju aktualnie używanych świateł (dzienne DRL, mijania, drogowe)?
bodas Opublikowano 12 Lutego 2020 Opublikowano 12 Lutego 2020 Na DRL nie działa, na drogowych nie jestem pewien, ale chyba też nie. Działa zależnie od kąta skrętu kierownicą oraz od włączonych kierunkowskazów. Tylko do prędkości 30 km/h lub 40 km/h.
mlody020 Opublikowano 12 Lutego 2020 Opublikowano 12 Lutego 2020 W dniu 7.02.2020 o 01:44, mtomus napisał: witam, czy jest możliwość, aby DRL nie włączały się kiedy ręczny jest 'zaciągniety'? czyli działać miałoby tak: auto na hamulcu ręcznym i uruchamiam silnik to dopiero po zwolnieniu ręcznego zapalają się świtała? coś takiego analogicznego widziałem w ustawieniach m.in. dla Octavii2 FL/Golf6 zdaje się, że nazywało się to "DRL nieaktywne z hamulcem recznym - tryb amerykański" Raczej się nie da, ja bynajmniej takiej opcji nie znalazłem
bodas Opublikowano 12 Lutego 2020 Opublikowano 12 Lutego 2020 A po co skoro można sobie całkiem wyłączyć światła w menu?
bodas Opublikowano 12 Lutego 2020 Opublikowano 12 Lutego 2020 6 godzin temu, bodas napisał: Na DRL nie działa, na drogowych nie jestem pewien, ale chyba też nie. Działa zależnie od kąta skrętu kierownicą oraz od włączonych kierunkowskazów. Tylko do prędkości 30 km/h lub 40 km/h. Na długich jednak też działa.
mtomus Opublikowano 12 Lutego 2020 Opublikowano 12 Lutego 2020 4 godziny temu, bodas napisał: A po co skoro można sobie całkiem wyłączyć światła w menu? czy możesz rozwinąć?
bodas Opublikowano 13 Lutego 2020 Opublikowano 13 Lutego 2020 13 godzin temu, mtomus napisał: czy możesz rozwinąć? W menu CAR masz opcję całkowitego wyłączenia świateł dziennych. Wówczas możesz na "0" jechać zupełnie bez świateł.
mtomus Opublikowano 16 Lutego 2020 Opublikowano 16 Lutego 2020 W dniu 13.02.2020 o 07:49, bodas napisał: W menu CAR masz opcję całkowitego wyłączenia świateł dziennych. Wówczas możesz na "0" jechać zupełnie bez świateł. można to zrobić w menu CAR pod warunkiem jak masz to dostępne/zakodowane ja nie miałem, ale już mam czyli, aby w menu CAR była dostępna opcja wyłączenia/właczenia DRL kiedy przełącznik jest w pozycji OFF należy: 09-Centr_elektr-Kodowanie-Bajt3-Bit0 zaznaczyć
TANGOROD Opublikowano 3 Marca 2020 Opublikowano 3 Marca 2020 I nie mogę odpalić wciskając Car menu. Mam polifta 2012 mmi3g + Ale po teście wskoczyła w okienko jedna 1. Na filmie nic nie ma pusta kratka
dejmunazimnym Opublikowano 5 Marca 2020 Opublikowano 5 Marca 2020 Cześć, Panowie czy istnieje możliwość dostosowania siły nawiewu który automatycznie włącza się po uruchomieniu samochodu? Aktualnie, po starcie nawiew ustawia się na 11 bieg a chciałbym docelowo 3 bądź 4. Jest to irytujące bo za każdym razem muszę zmieniać to ręcznie. Dzięki!
Lukasz_N Opublikowano 9 Marca 2020 Opublikowano 9 Marca 2020 Klimatronik masz ustawiony w trybie auto? Jaka nastawiona temperatura? Dziwne, że zaraz po odpaleniu dmucha od razu tak mocno. Poczytaj tutaj
kubajvc Opublikowano 19 Marca 2020 Opublikowano 19 Marca 2020 Panowie . Powiedzcie mi JAK WYŁĄCZYĄĆ opcje : Audi drive Select - wkurza mnie błąd a VCDS a i tak nie korzystam z tego dodatkową Wentylacje wnętrza (chłodzenie wnętrza) - Również mnie denerwuje błąd w klimatroniku Przeczytałem cały temat i nie wiem gdzie ja to znalazłem jak to włączyć Pomoże ktoś ?
Kodzak33 Opublikowano 9 Maja 2020 Opublikowano 9 Maja 2020 Panowie jaki jest Albo jak wygenerować kod dostępu upoważnionego do radia oraz wzmaka banga
bodas Opublikowano 10 Maja 2020 Opublikowano 10 Maja 2020 W dniu 9.05.2020 o 11:41, Kodzak33 napisał: Panowie jaki jest Albo jak wygenerować kod dostępu upoważnionego do radia oraz wzmaka banga 12345 20103 1
przemast85 Opublikowano 10 Maja 2020 Opublikowano 10 Maja 2020 Panowie czy do doswietlania zakrętów musi być odpowiedni modul ? Czy w każdym to zadzialac powinno po kodowaniu ? Pacjent to a4 b8 z 2008r
bodas Opublikowano 18 Maja 2020 Opublikowano 18 Maja 2020 Czy po zmianie ograniczenia prędkości w sofcie ECU powinna też się zmienić prędkość maksymalna na tempomacie? Auto z USA, niby ściągnięty kaganiec, ale na tempomacie dalej maks 210 km/h.
Rekomendowane odpowiedzi