Opublikowano 22 Stycznia 20206 l Czy da się wykodować/wyłączyć EGR ? Jaki to będzie miało wpływ na DPF?
Opublikowano 2 Lutego 20206 l Cześć, Jak poprawnie zakodować ASS w Concercie, żeby wszystko hulało? Wiem, że na początku w Can Gateway w liście instalacji trzeba zaznaczyć sterownik 47, ale co później? Jak to zakodować?
Opublikowano 7 Lutego 20206 l witam, czy jest możliwość, aby DRL nie włączały się kiedy ręczny jest 'zaciągniety'? czyli działać miałoby tak: auto na hamulcu ręcznym i uruchamiam silnik to dopiero po zwolnieniu ręcznego zapalają się świtała? coś takiego analogicznego widziałem w ustawieniach m.in. dla Octavii2 FL/Golf6 zdaje się, że nazywało się to "DRL nieaktywne z hamulcem recznym - tryb amerykański" Edytowane 7 Lutego 20206 l przez mtomus
Opublikowano 9 Lutego 20206 l Czasami w VCDS wyrzuca mi błędy: "no ROD file found vcds" Jak można to naprawić?
Opublikowano 9 Lutego 20206 l Czy po włączeniu funkcji doświetlania zakrętów opcja ta działa zawsze, czy jest zależna od rodzaju aktualnie używanych świateł (dzienne DRL, mijania, drogowe)?
Opublikowano 12 Lutego 20206 l Na DRL nie działa, na drogowych nie jestem pewien, ale chyba też nie. Działa zależnie od kąta skrętu kierownicą oraz od włączonych kierunkowskazów. Tylko do prędkości 30 km/h lub 40 km/h.
Opublikowano 12 Lutego 20206 l W dniu 7.02.2020 o 01:44, mtomus napisał: witam, czy jest możliwość, aby DRL nie włączały się kiedy ręczny jest 'zaciągniety'? czyli działać miałoby tak: auto na hamulcu ręcznym i uruchamiam silnik to dopiero po zwolnieniu ręcznego zapalają się świtała? coś takiego analogicznego widziałem w ustawieniach m.in. dla Octavii2 FL/Golf6 zdaje się, że nazywało się to "DRL nieaktywne z hamulcem recznym - tryb amerykański" Raczej się nie da, ja bynajmniej takiej opcji nie znalazłem
Opublikowano 12 Lutego 20206 l 6 godzin temu, bodas napisał: Na DRL nie działa, na drogowych nie jestem pewien, ale chyba też nie. Działa zależnie od kąta skrętu kierownicą oraz od włączonych kierunkowskazów. Tylko do prędkości 30 km/h lub 40 km/h. Na długich jednak też działa.
Opublikowano 12 Lutego 20206 l 4 godziny temu, bodas napisał: A po co skoro można sobie całkiem wyłączyć światła w menu? czy możesz rozwinąć?
Opublikowano 13 Lutego 20206 l 13 godzin temu, mtomus napisał: czy możesz rozwinąć? W menu CAR masz opcję całkowitego wyłączenia świateł dziennych. Wówczas możesz na "0" jechać zupełnie bez świateł.
Opublikowano 16 Lutego 20206 l W dniu 13.02.2020 o 07:49, bodas napisał: W menu CAR masz opcję całkowitego wyłączenia świateł dziennych. Wówczas możesz na "0" jechać zupełnie bez świateł. można to zrobić w menu CAR pod warunkiem jak masz to dostępne/zakodowane ja nie miałem, ale już mam czyli, aby w menu CAR była dostępna opcja wyłączenia/właczenia DRL kiedy przełącznik jest w pozycji OFF należy: 09-Centr_elektr-Kodowanie-Bajt3-Bit0 zaznaczyć
Opublikowano 3 Marca 20206 l I nie mogę odpalić wciskając Car menu. Mam polifta 2012 mmi3g + Ale po teście wskoczyła w okienko jedna 1. Na filmie nic nie ma pusta kratka
Opublikowano 5 Marca 20206 l Cześć, Panowie czy istnieje możliwość dostosowania siły nawiewu który automatycznie włącza się po uruchomieniu samochodu? Aktualnie, po starcie nawiew ustawia się na 11 bieg a chciałbym docelowo 3 bądź 4. Jest to irytujące bo za każdym razem muszę zmieniać to ręcznie. Dzięki!
Opublikowano 9 Marca 20206 l Klimatronik masz ustawiony w trybie auto? Jaka nastawiona temperatura? Dziwne, że zaraz po odpaleniu dmucha od razu tak mocno. Poczytaj tutaj
Opublikowano 19 Marca 20206 l Panowie . Powiedzcie mi JAK WYŁĄCZYĄĆ opcje : Audi drive Select - wkurza mnie błąd a VCDS a i tak nie korzystam z tego dodatkową Wentylacje wnętrza (chłodzenie wnętrza) - Również mnie denerwuje błąd w klimatroniku Przeczytałem cały temat i nie wiem gdzie ja to znalazłem jak to włączyć Pomoże ktoś ?
Opublikowano 9 Maja 20206 l Panowie jaki jest Albo jak wygenerować kod dostępu upoważnionego do radia oraz wzmaka banga
Opublikowano 10 Maja 20206 l W dniu 9.05.2020 o 11:41, Kodzak33 napisał: Panowie jaki jest Albo jak wygenerować kod dostępu upoważnionego do radia oraz wzmaka banga 12345 20103
Opublikowano 10 Maja 20206 l Panowie czy do doswietlania zakrętów musi być odpowiedni modul ? Czy w każdym to zadzialac powinno po kodowaniu ? Pacjent to a4 b8 z 2008r
Opublikowano 18 Maja 20206 l Czy po zmianie ograniczenia prędkości w sofcie ECU powinna też się zmienić prędkość maksymalna na tempomacie? Auto z USA, niby ściągnięty kaganiec, ale na tempomacie dalej maks 210 km/h.