Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 1Z] Co to za czujnik przed chlodnica?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Mam pytanie - ostatnio zauwazylem ze w mojej a4 jest jakas kostka czy jakis czujnik znajduje sie ona z przadu przed chlodnioca na samym dole. Ciekawi mnie to tak dlatego ze jak patrzałem u kuzyna to on tego nie ma... pozdro

Opublikowano

ale to czy to jest mozliwe ze jesli nie mam komputera to mam fabrycznie zamontowany czujnik czy moze ktos zamontowal ( bo mam taki dolaczoony czujnik temperawtury...)

Opublikowano

a nie wyświetla ci się na liczniku w środkowej części ?? :mysli:[br]Dopisany: 16 Maj 2008, 22:31 _________________________________________________91d0673518f8c628m.jpg

Opublikowano

zrób zdjęcie dużo łatwiej będzie pomóc.Ale to czujnik temperatury,jeśli jest przed chłodnicą klimy na środku. :)

Opublikowano

lepiej zrobie fotki bo on nie jest tak na srodku tylko bardziej po prawej jak stoisz przodem do auta fotki beda pozniej

Opublikowano

raczej na bank to bedzie czujnik tempertury, audi raczej nie ma instalacji uniwersalnej wiec skoro na nic ci nie pokazuje to ktos cos musial kombinowac. A masz Fis-a

Opublikowano

fcbc6f39fc6f8244.jpg

oto jest fotka tego "czegos" ...

a15148f94a08df5b.jpg

nie mam fisa...

7b2661035bed2933.jpg

tak wyglada moj licznik

Opublikowano

to masz czujnik temperatury tak jak pisalem, a fisa masz ale nie pelnego na dole pod kontrolkami w ktoryms z tych prostokatow powinno ci pokazywac temperature.

Opublikowano

tyle ze tam nic nie pokazuje nie wyswietla...

Opublikowano

może nie jest podłączony, sprawdź kostkę połączeniową, powinna być w tym miejscu pod czarną pokrywką, zdejmij ją i sprawdź

912bba25f5f0e8ee.jpg

Opublikowano

juz to sprawdzzalem o ile sie nie myle to jest taka rozowa i ona jest podlaczona... moze jest od tego jakis bezpiecznik??

Opublikowano

juz to sprawdzzalem o ile sie nie myle to jest taka rozowa i ona jest podlaczona... moze jest od tego jakis bezpiecznik??

Sprawdź wyświetlacz. Być może poszło podświetlanie. Sprawdź przy dobrym oświetleniu (podczas słonecznego dnia) czy pola na dolnym szerokim polu wyświetlacza nie różnią się delikatnie. Wskazanie temperatury pojawia się około 5 sekund po przekręceniu stacyjki. Ewentualnie pozostaje zakup wyświetlacza.

http://moto.allegro.pl/item364462200_wyswietlacz_temperatury_do_licznika_audi_a4_a3.html

Ja stawiam na uszkodzenie podświetlania, miałem podobną usterkę na wyświetlaczu przebiegu. Wystarczyło wymienić żarówkę podświetlającą. Żarówki podświetlania wskazań mają niższą moc 1,1W zamiast 1,2W w lampkach kontrolnych.

Opublikowano

czy po ewentualnej wymianie oświetlenia pokazywać będzie tylko temperaturę? czy istnieje możliwość że, brak oświetlenia blokuje równiez fis?

a moze ktoś się orientuje czy jest jakieś oznaczenie czy istniej Fis?

Opublikowano

po liczniku widac ze nie ma wyswietlacza, jak kolega posiada klimatyzacje to od niej jest czyjnik.