Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Podniesienie doładowania bez programu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A powinieneś mieć 140KM tak? Wyszło Ci 161 a te 20 przez podniesienie samego doładowania czy jeszcze coś robiłeś?

Opublikowano
A powinieneś mieć 140KM tak? Wyszło Ci 161 a te 20 przez podniesienie samego doładowania czy jeszcze coś robiłeś?

seria AVJ to 150 koni, dołożony drugi cooler z BEXa,TIP, stożek, doszły wtryski z BEXa, ale ciśnienie paliwa zostało obniżone, bo na 4 barach wywalało check'a na desce -mieszanka była zbyt bogata-nic więcej nie było "gmerane" w aucie-żaden program nie był robiony, z tą tylko różnicą, że wszystko było zakładane w jednym czasie, ale pomiary były na tych gratach, czyli seryjne doładowanie, plus graty i potem doładowanie na MBC i pomiar:wink:

ale nawet na samym początku, jak tylko był sam MBC-pomiar VAGiem pokazywał 265 niuta

Opublikowano
:doh: a ja myślałem że rozmawiamy o Twoim autku które masz w profilu :wink: To może jak wsadziłeś większe wtryski i MBC to dlatego to się zgrało :naughty: i dało taki efekt. Ja jak nazbieram kaskę to może się zdecyduję na program ale mam inne priorytety na razie.
Opublikowano
To może jak wsadziłeś większe wtryski i MBC to dlatego to się zgrało :naughty: i dało taki efekt.
nie- to nic nie zmienia, bo wtryski 320cc na 4 barach-to za dużo-trzeba było odjąć trochę ciśnienia na listwie, bo check wyskakiwał, wiesz- to nie jest tak, ze podniesiesz doładowanie i wrzucisz większe wtryski i będzie dobrze-ECU dozuje dawkę paliwa "biorąc pod uwagę" jeszcze inne czynniki, jak np przepływka, sonda et cetera-podnosząc doładowanie, bez ingerencji w mapę doładowania-stosujesz maximum, dla danej tolerancji i ECU ma to w pamięci i dalej aplikuje te same porcje paliwa, proporcjonalnie do wzrastających obrotów i obciążenia- wrzucając wtryski o większej przepustowości- nie będzie regulowana dawka, bo czas ich otwarcia jest uzależniony od danych z przepływki-więc, albo trzeba zmniejszyć ciśnienie paliwa na listwie, albo "oszukać" ECU, na przepływce-dając przepływkę o większej średnicy, co zmniejszy przepływ powietrza, a przynajmniej zaniży dane z czujnika i wtedy to można zgrac-oczywiście jadąc do tunera na program-zrobi to w ECU i n ie ma potrzeby kombinacji...

---------- Post dopisany at 22:34 ---------- Poprzedni post napisany at 22:31 ----------

Dobry wybór? Bo na forge to mnie nie stać ;/
Forge- to tylko nazwa z tradycją i dożywotnią gwarancją-ten też zrobi robotę:wink:
Opublikowano
  • Autor

Teraz przejrzałem trochę tematów i zacząłem zastanawiać się nad BOV'em properfekta typ II, i nie jestem pewien czy brać dv'ke czy bov'a ;/

Opublikowano

dv !

Opublikowano
  • Autor

Czyli brać dv'ke i MBC ProPerfekta i się nie zastanawiać?

Opublikowano

Dzięki Dominik za wyczerpującą odpowiedź, a powiedz mi jeszcze jedno, czy te wtryski z BEX-a będą pasować również do AEB-a?

Opublikowano

pasujo

Opublikowano

thx :wink:

Opublikowano
  • Autor

To w końcu brać tą dv'kę i MBC ProPerfekta? Czy dv oryginalny bosha a mbc jakiejś innej firmy?

Opublikowano
To w końcu brać tą dv'kę i MBC ProPerfekta? Czy dv oryginalny bosha a mbc jakiejś innej firmy?
bierz properfekta
Opublikowano

pozyczylem od kumpla MBC i zamontowalem z ciekawosci jak to jest.

popmuje do 1 bar no i wiadomo komp odcina czy moze mbc jest chu... i puszcza za duzo powietrza?

Nie bylo wczesniej nigdzie montowane tylko lezalo na polce wiec nie wiem jak w innym aucie.

Opublikowano

wyreguluj na 0,75 bara i wtedy się przejedz-w B5 musisz podpiąć wskaźnik doładowania i zaczynać stopniowo-przykręć delikatnie, potem jazda i patrzysz na wskaźnik-jak za mało-przykręcasz delikatnie mocniej i tak, aż osiągniesz moment, gdzie na 5 biegu w granicach max momentu obrotowego, czyli nie więcej niż 3,5-4 tys obrotów z pełnym gazem nie odetnie-np pod górkę będzie to trochę trwało, zanim ustawisz, ale zobaczysz efekt:decayed::wink:

Opublikowano
wyreguluj na 0,75 bara i wtedy się przejedz-w B5 musisz podpiąć wskaźnik doładowania i zaczynać stopniowo-przykręć delikatnie, potem jazda i patrzysz na wskaźnik-jak za mało-przykręcasz delikatnie mocniej i tak, aż osiągniesz moment, gdzie na 5 biegu w granicach max momentu obrotowego, czyli nie więcej niż 3,5-4 tys obrotów z pełnym gazem nie odetnie-np pod górkę będzie to trochę trwało, zanim ustawisz, ale zobaczysz efekt:decayed::wink:

no i pogmeralem i dziala jak nalezy

dev mail racje z tym pompowanie na 1 bar, zanim ustawilem dmuchnelo 1 bar i nawet przed "5" nie przeladowalo, przy takim kopnieciu byl fan. Wiadomo na razie to polsrodek, musze zmienic turbawke, najlepiej na K03S a potem pogmerac w kompie, wiadomo ze to choroba

Przy 1 bar na drugim biegu zrywal przyczepnosc i to nie przy "pracy" sprzeglem a z momentu

Opublikowano

ale i tak masz coś z programem, bo seria nie dmuchnie Ci 1 bara, może w peacku, ale na pewno nie utrzyma tyle:whistling:

Opublikowano

masz moze i racje nigdy autka nie hamowalem,

sciagnolem go z .de , wiadomo sporo do roboty bylo ale co tam o to chodzi by sie pobawic a nie miec gotowca.

to co zastalem na pierwszy rzut to sprezyny -40, pozniej chcialem wywalic kat, kupilem przelot od Gruchota wyciagam a tam niespodzianka, pucha pusta w srodku. Zaczalem byc coraz bardziej przekonany ze autko latwego zycia nie mialo, ale na razie daje rade, no moze nie liczac tego ze turbina zaczyna puszczac i stad kwestia zmiany. Mysle nad K03S tyle ze musze wynegocjowac z zona tansze wakacje ;) .

Opublikowano

Dominik MBC lepiej ustawic w/g przepływki a nie manometru

przy wyższej temperaturze bedzie wyższe doładowanie

a przy nizszej nizsze

Koledze chodzi o to aby turbo ładowało maksymalnie bez odcinki

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

---------- Post dopisany at 00:23 ---------- Poprzedni post napisany at 00:22 ----------

[/color]

thx :wink:

a jakie masz u siebie wtryski teraz? ołówki starego typu czy krótkie nowego? bo one zamiennie nie pasują