Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

"Zarzuca" tył- co może być przyczyną?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam gdy kupilem swoja audiczke dosc nie dawno miala kola 15 od razu gdy wrocilem do domu zakupilem 17/225/45

I zauwazylem ze tyl tanczy gdy przejezdzam przez nierownosci czy to zuzyte zawieszenie z tylu czy do nowych felg trzeba robic geometrie?

Kiedys w mercedesie c mialem zuzyte jakies tuleje gumowe chyba i trzeba bylo sciagac cala belke jesli tu tez tak jest to czy to swiadczy o duuuuuuzym przebiegu?

Opublikowano

sprawdz amorki a przy okazji geometrie, no chyba ,że ta 17stka koślawa jakaś

Opublikowano

Gumy na belce mogą być kiepskie, amorki słabe też mogą powodować takie objawy, w ostateczności opony ale to raczej odpada.

Opublikowano
  • Autor

od razu po zakupie przeszla sciezke i nic nie wykryto choc do tylniej belki nikt nie zagladal.

Kola wywazane i wywazone niby, opony raczej wpozo sam kupywalem a kolega wulkanizator zakladal i wywazal jedna felga ma wgiecie ale naprawde niewielkie i na wywazarce wszystko sie udalo. No nic pewnie bez ponownej wizyty:decayed: na sciezce (dokladniej) nic nie wymyslimy ale zapytac nie szkodzilo.

Opublikowano

Belkę to sprawdź na podnośniku...

Opublikowano

belka jak koledzy piszą, albo za duży luz łożyska piasty. O ile jest tak samo jak w b5. Bo u mnie akurat to było powodem

Opublikowano

sprawdz belke u mnie to było,w dodatku stało sie to zimą koszmar wiecej jak 40 k/h nie dało sie jechać bo wrażenie jak by cały tył latał po całej szerokośći drogi:( powodzonka

Opublikowano

tuleje na belce też miałem, tylko nie dość że latał po całej drodze to jeszcze się tukła. I tu też powinien ją słyszeć

Opublikowano
  • Autor

nie no ogolnie to cisza pod spodem .... w poniedzialek juz jestem umowiony na wizyte dam znac co i jak moze sie komus przyda:decayed:

Opublikowano

Tuleje nie muszą byc na tyle zniszczone zeby było słychac stuki a i tak bedzie wozic

Opublikowano

u mnie zarzucało tyłem i amorki niedomagały...

Opublikowano

Tylne amory i tuleje belki to najczestsze przyczyny takich objawow, ale nie zapomnij napisac co byl faktyczna przyczyna :hi:

Opublikowano

mam to samo, wymieniłem przednie tuleje na wózku i dalej to samo, mechanik powiedział mi że tuleje były dobre. teraz czas na amortyzatory 42% i 40% na sprawdzeniu. a tak w nawiasie b6 nie ma belki

Opublikowano

Wszyscy piszą o belce, a widzieliście panowie w B6 belke z tyłu jak w B5?????? Amorki do wymiany i geometria i bedzie ok

Opublikowano

Weźcie się co niektórzy zastanówcie zanim coś napiszecie :facepalm: w b6 z tyłu nie ma żadnej belki - tylko wahacze a powodem zarzucania również może być taka prosta przyczyna jak za niskie ciśnienie w kołach a poza tym zacząłbym od amorów :decayed:

Opublikowano

Dokładnie tak jak kolega pisze. A nie zaraz wszyscy z belką wyskakuja:facepalm:

Opublikowano

Ktorej nie ma :D

Opublikowano

Sory, ja nie douważyłem że chodzi o b6 :kwasny:

Opublikowano
Sory, ja nie douważyłem że chodzi o b6 :kwasny:

Hehe, ja też jakoś nie przyswoiłem sobie tej informacji :doh:

Opublikowano

A te gumy na wahaczach to jak najlepiej sprawdzic...?