Opublikowano 7 Listopada 201114 l Shell w Biłgoraju(lubelskie) ON-5.48 ON V-power- 5.88 Pb V-power- :gwizdanie: 5.99
Opublikowano 7 Listopada 201114 l No i kolejny artykuł w kwestii wiadomej: http://www.bankier.pl/wiadomosc/Od-2012-w-litrze-paliwa-15-groszy-akcyzy-wiecej-2432577.html Zawsze mnie bawia takie artykuly, a konkretnie fragmenty o cenie barylki ropy. Bo jak ceny na stacjach "szaleja" to wszedzie trabia ze paliwo podrozalo bo barylka ropy podrozala o iles tam. Tylko jakos jak barylka ropy tanieje, to juz paliwo tak bardzo nie tanieje... Nagle z dnia na dzien podniesc moga o 10 gr, ale tanieje potem o 2gr... Ja sie juz zastanawiam nad przejsciem na alternatywne paliwa , bo nie zdziwilbym sie gdyby za rok o tej porze diesel byl po ponad 6 zl...
Opublikowano 7 Listopada 201114 l No i kolejny artykuł w kwestii wiadomej: http://www.bankier.pl/wiadomosc/Od-2012-w-litrze-paliwa-15-groszy-akcyzy-wiecej-2432577.html Zawsze mnie bawia takie artykuly, a konkretnie fragmenty o cenie barylki ropy. Bo jak ceny na stacjach "szaleja" to wszedzie trabia ze paliwo podrozalo bo barylka ropy podrozala o iles tam. Tylko jakos jak barylka ropy tanieje, to juz paliwo tak bardzo nie tanieje... Nagle z dnia na dzien podniesc moga o 10 gr, ale tanieje potem o 2gr... Ja sie juz zastanawiam nad przejsciem na alternatywne paliwa , bo nie zdziwilbym sie gdyby za rok o tej porze diesel byl po ponad 6 zl... będzie powyżej 6zł, przecież to żadna nowosć juz :gwizdanie:
Opublikowano 7 Listopada 201114 l alternatywa olej z McDonalda i KFC + instalacja ,podgrzewacza do paliwa i AFN śmiga Zawsze można lać tańszy o kilkanaście groszy barszcz
Opublikowano 7 Listopada 201114 l alternatywa olej z McDonalda i KFC + instalacja , W US całkiem sporo aut zaczyna na czymś takim śmigać. Sam sie zdziwiłem. Know-How:
Opublikowano 7 Listopada 201114 l Mam w rodzinie biznesmena który ma zbudowaną wytwórnię bio-diesla. Zanalizował projekt ustawy i zaczął budować wytwórnię żeby być jednym z pierwszych. Kredyt, budynek maszyny. Jakaś drobna poprawka w ustawie spowodowała że produkcja "prawie" się opłaca. Co znaczy że musisz dokładać do wyrobu i lepiej żeby wytwórnia stała bo nie ma strat. Jak tylko coś się zmieni będzie mi wiało z rury frytkami. Póki co 5,35/litr.
Opublikowano 7 Listopada 201114 l będzie powyżej 6zł, przecież to żadna nowosć juz :gwizdanie: kiedys bedzie pewnie i po 7 :gwizdanie: W tej chwili w Lodzi 5,35, wiec jakos ciezko jest mi sobie wyobrazic cene 6,35 na dystrybutorze... No coz, paliwo drozeje w calej Europie, inna sprawa ze u nas ceny na stacjach nijak maja sie do zarobkow...
Opublikowano 7 Listopada 201114 l będzie powyżej 6zł, przecież to żadna nowosć juz :gwizdanie: kiedys bedzie pewnie i po 7 :gwizdanie: W tej chwili w Lodzi 5,35, wiec jakos ciezko jest mi sobie wyobrazic cene 6,35 na dystrybutorze... No coz, paliwo drozeje w calej Europie, inna sprawa ze u nas ceny na stacjach nijak maja sie do zarobkow... od stycznia min 15gr na litrze wiecej z racji wzrostu akcyzy
Opublikowano 7 Listopada 201114 l Nauczymy się zyć z ceną 6zł/litr Bedzie nam łżej na duszy Nic innego nam nie pozostaje
Opublikowano 7 Listopada 201114 l będzie powyżej 6zł, przecież to żadna nowosć juz :gwizdanie: kiedys bedzie pewnie i po 7 :gwizdanie: W tej chwili w Lodzi 5,35, wiec jakos ciezko jest mi sobie wyobrazic cene 6,35 na dystrybutorze... No coz, paliwo drozeje w calej Europie, inna sprawa ze u nas ceny na stacjach nijak maja sie do zarobkow... ot cała prawda dadzą porządnie zarobic to niech nawet po 7 ziko będzie ceny unijne a zarobki jak w Zimbabwe
Opublikowano 7 Listopada 201114 l wroclaw orlen(y) pb 5,44 on 5,49 (!) lpg 2,87 wroclaw-bielany za KFC lpg nadal 2,73
Opublikowano 8 Listopada 201114 l Jak tylko coś się zmieni będzie mi wiało z rury frytkami. Póki co 5,35/litr. z podpisu wynika ze pali co 4-5 litrów, jakby mi tyle palił to byłbym happy Paliwo było po 3,5 zł. zarabiało sie z 12 zł /h mozna jakos było ogarnac. teraz zarobki w miejscu a paliwo 5,5 zł
Opublikowano 8 Listopada 201114 l Poznan to jest masakra, Polska robi tak zblizamy sie do Europy, ceny w góre paliwo w gore wszystko do góry a pensja w dól dla mnie paliwo moze kosztować tyle co w norwegii 8 zł diesiel ale co z tego skoro za średnią krajową maja ponad 2 tys litrów a u nas najtańsza i masz niecałe 600 litrów :confused4: a biorąc pod uwagę jeszcze to że ty i pan minister = średnia krajowa
Opublikowano 8 Listopada 201114 l Wszystko rozbija się o podatki... Na dzień dzisiejszy w jednym litrze PB95 to ok 3.16 pln
Opublikowano 8 Listopada 201114 l Poznan to jest masakra, Polska robi tak zblizamy sie do Europy, ceny w góre paliwo w gore wszystko do góry a pensja w dól dla mnie paliwo moze kosztować tyle co w norwegii 8 zł diesiel ale co z tego skoro za średnią krajową maja ponad 2 tys litrów a u nas najtańsza i masz niecałe 600 litrów :confused4: a biorąc pod uwagę jeszcze to że ty i pan minister = średnia krajowa Średnia krajowa podawana jest brutto. U mnie: PB 95 5,44 ON 5,49