Dev Opublikowano 3 Lipca 2012 Opublikowano 3 Lipca 2012 http://img17.allegroimg.pl/photos/oryginal/24/46/23/80/2446238008 na tej focie klocki mają papierowe naklejki, które sie zdejmuje przed montażem w zacisk, pod nimi jest folia która pomaga przykleic sie do zacisku
sokal Opublikowano 4 Lipca 2012 Opublikowano 4 Lipca 2012 do hamulców nie powinno sie stosowac smaru miedzianego A widzisz... nie wiedziałeś Cienko posmarowany w miejscu styku z zaciskiem działa tak samo, i nic złego się nie dzieje choćbyś nie wiem w jakich książkach przeczytał inaczej
Dev Opublikowano 4 Lipca 2012 Opublikowano 4 Lipca 2012 nie wiedziałeś.... smar sie daje ale nie miedziany tylko specjalnie do tego przeznaczony i jest albo biały albo niebieski
AZIK Opublikowano 4 Lipca 2012 Opublikowano 4 Lipca 2012 nie wiedziałeś.... devastation, nie wiedziałeś????? nie wiedziałeś, że można??? czytasz nie te książki co trzeba ...... to żart oczywiście... bo dzięki Twoim sugestiom (starsze dzieje) zanabyłem kiedyś trochę smarów ATE polilube (czy coś takiego) i tera nawet w Seicencie go wykorzytuje Dzięki za zdjęcia - jednak nie wiedziałem.... powiem szczerze, że nie grzebie przy autach tak jak Ty, a w szczególności takich lepszych autach:), więc I-wszy raz widzę... ale po samych fotkach widać, że jest tam jakiś klej, dokładnie taśma 3M.... no ale nie wszyscy muszą wiedzieć co to 3M... muszę ten patent taśmy dwustronnej w E-clasie od brachola wykorzystać, bo zmienił na TRW i piszczą przy końcowej fazie hamowania jak cholera.... czy to jest jakaś specjalna taśma np wysokotemperaturowa czy po prostu zwykła dwustronna da radę????
Dev Opublikowano 4 Lipca 2012 Opublikowano 4 Lipca 2012 wyslij mi na PW swój adres to Ci wysle smar taki jak trzeba
AZIK Opublikowano 4 Lipca 2012 Opublikowano 4 Lipca 2012 nie wiedziałeś.... smar sie daje ale nie miedziany tylko specjalnie do tego przeznaczony i jest albo biały albo niebieski wyslij mi na PW swój adres to Ci wysle smar taki jak trzeba jak piszesz do mnie to poszło.... a jak nie, to możesz mi kartkę na święta wysłać
wojtas 11 Opublikowano 8 Lipca 2012 Opublikowano 8 Lipca 2012 U mnie popiskuje podczas jazdy, a jak przycisnę pedał hamulca przestaje. nowe klocki i nowe tarcze . co to może być?
alf Opublikowano 10 Lipca 2012 Opublikowano 10 Lipca 2012 Naczytałem się trochę i postanowiłem założyć tarcze i klocki Textara albo tarcze zimmermana i klocki ferodo premier. Co bedzie lepsze ?
H4mm3R Opublikowano 10 Lipca 2012 Opublikowano 10 Lipca 2012 Naczytałem się trochę i postanowiłem założyć tarcze i klocki Textara albo tarcze zimmermana i klocki ferodo premier. Co bedzie lepsze ? To drugie
alf Opublikowano 10 Lipca 2012 Opublikowano 10 Lipca 2012 Gdzie mogę znaleźć taki zestaw. Allegro czy ktoś z forum może ma w ofercie. Chodzi o Zimmernana i Ferodo
.Pablo. Opublikowano 10 Lipca 2012 Opublikowano 10 Lipca 2012 Ja założyłem zestaw boscha na tył klocki i tarcze i nic nie piszczy od samego początku, przejechane już jakieś 1500km i dalej cisza
alf Opublikowano 11 Lipca 2012 Opublikowano 11 Lipca 2012 Czy to będzie dobre ? Klocki przód Ferodo premier FDB1289 Klocki tył Ferodo premier FDB1083 ---------- Post dopisany at 18:25 ---------- Poprzedni post napisany at 09:27 ---------- ale oczywiście DS........ DS.... znaczy Ferodo DS Performance ?
alf Opublikowano 12 Lipca 2012 Opublikowano 12 Lipca 2012 A czy różnica w hamowaniu równie powala, jak różnica w cenie ? Toż to 100% więcej !
H4mm3R Opublikowano 12 Lipca 2012 Opublikowano 12 Lipca 2012 A czy różnica w hamowaniu równie powala, jak różnica w cenie ? Toż to 100% więcej ! Ferodo premier starcza, chyba że nie wiadomo czego oczekujesz od hamulców.
alf Opublikowano 12 Lipca 2012 Opublikowano 12 Lipca 2012 Pewnie i starczą, chyba za dużo czytam i potem głupieję.
AZIK Opublikowano 12 Lipca 2012 Opublikowano 12 Lipca 2012 Zimmermann + Premier starczą Ci w zupełności... to dobry zestaw... jeździłem na takim w 3,0 TDI dłubniętym co nieco i w zupewności starczały wyhamować kolosa w newralgicznych momentach.... zestaw był bardzo zadowalający.... o ile pamiętam "DS" działają dobrze jak się klocek dobrze rozgrzeje.... więc nie wiem czy warto, bo jak będzie "zimny" może piszczeć.... to dobry klocek jak ktoś upala autko i ma system jazdy gaz - hamulec, lub kjsy czy wyczynowe przejazdy autem.... do zwykłej "cywilnej" jazdy Ferodo Premier daje 100 % satysfacji przy niskiej cenie zakupu.... po założeniu musisz pamiętać by spokojnie dotrzeć sobie klocki i tarcze - ostrożnie, delikatnie hamując by ich nie spalić.... ale to chyba wiadomo:)
Rekomendowane odpowiedzi