Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Instalacja fabrycznego modułu Bluetooth w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

radio + telefon to powinieneś miec 19 :mysli:

• Odpowiedzi 3 tys.
  • Wyświetleń 423,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

wybaczcie lenistwo ale po przeczytaniu 15 stron tego wątku zwątpiłem i zadam to pytanie które możliwe już tu było:

Mam BT ori ale bez nawigacji, zwykły concert, wszystko fajnie, ale: Jak zaprogramować wybieranie głosowe?

Wyczytalem w pierwszych postach że komunikaty które tak strasznie mnie drażnią po niemiecku zmienię na angielski podłączając pod VAG i to mi sie podoba! Wyczytałem również jakieś hasło HILIFE cokolwek to znaczy :)

Opublikowano

Generalnie vagiem wszystko zmienisz i ustawisz, ale możliwe że również da się zrobić to głosowo przez podanie odpowiednich komend, w Mitsubishi na pewno tak się da zrobić, także w Audi pewnie też. Z niemieckiego jestem noga, ale hilfe oznacza pomoc, a einstelung - ustawienia. Poczytaj trochę podstawowe komendy po niemiecku to może się dogadasz z autem :decayed:

Opublikowano

vaigem zmienisz język na angielski

Opublikowano

proponuje podlaczyc pod głowny

rozpiska pinow do podlaczenia BT do RNS-a oczywiscie do concerta jest tak samo

piny RNS opis piny wtyczki BT

D15 +12V 1

D12 GND 2

D9 CAN-H 17

D10 CAN-L 18

B5 K-LINE 15

D11 MUTE 16

C6 TEL- 9

C12 TEL+ 8

MIKROFON

LINIA 11

GND 12

Opublikowano

Jestem za bo nie raz tego szukałem :decayed:

Opublikowano

Panowie pomóżcie!

Czy jest ktoś kto ma pojęcie jak zrobić żeby ściszyć dźwięk połączenia w BT i zmusić go do zapamiętana tego ustawienia? System jest oryginalny, poprzednio miałem telefon SE i wszystko działało tak jak trzeba, jaką głośność miałem ustawioną raz, taka była zapamiętana. Teraz kupiłem Nokię E52 i za każdym razem gdy inicjowane jest połączenie można dosłownie ogłuchnąć. Wyciszam to ręcznie (tak jak trzeba czyli w momencie dzwonienia i trwania połączenia), ale po rozłączeniu BT i telefonu system nie pamięta ustawień i znów trzeba trzymać rękę w gotowości do ściszenia. Dodam, że soft w telefonie jest najnowszy.

Z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi, bo jak kiedyś w nieoczekiwanym momencie zostanę ogłuszony przez dzwoniący BT to jeszcze w coś pizgnę...

Opublikowano

witam Wszystkich,

tez podłączam się do prośby kolegi. nie mogę ustawić wstępnej głosności jak ktoś dzwoni lub jak ja gdzieś dzwonię. Po podłączeniu VAG-a widać że jest taka opcja w RNS-ie ale jest nie aktywna. Chodzi o kanał 139 - call volume.

Pozdrawiam

Opublikowano

Ja miałem to samo i wymieniłem moduł na wersję Q i jest cichutko. Niektóre starsze moduły mogę przerobić na Q.

Opublikowano

Kolega ma znowu odwrotny problem rozmowa jest za cicho i pyta się jak można pogłośnić w telefonie ma niby na Full

Opublikowano

Kolega ma znowu odwrotny problem rozmowa jest za cicho i pyta się jak można pogłośnić w telefonie ma niby na Full

jakie A4 (b6 czy b7) i jakie Radio ?

Opublikowano

jakie A4 (b6 czy b7) i jakie Radio ?

B7 i RNS-E

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam modul D. Nie wszystkie kontakty z telefonu sa dostepne z FIS(nie wszystkie skopiowaly sie z telefonu do modulu). Jak to naprawic? Co moze byc przyczyna?

Opublikowano

..a no przyczyną jest zapewne moduł D ale sprubuj przelać kontakty sim na tel.(lub odwrotnie w zależności co widzi moduł) i możliwe że będą wszystkie :przebiegly:

Opublikowano

..a no przyczyną jest zapewne moduł D ale sprubuj przelać kontakty sim na tel.(lub odwrotnie w zależności co widzi moduł) i możliwe że będą wszystkie :przebiegly:

Wlasnie o to chodzi ze wszystkie sa w tel, bez zadnych udziwnien etc. Modul potraktowal je wybiorczo. Jak skasowac wszystko co jest w module? Sparowac inny telefon?

Opublikowano

Mam pytanie czy moduł 8P0 862 335 C obsługuje tylko podstawowe funkcje?

Opublikowano

Mam pytanie czy moduł 8P0 862 335 C obsługuje tylko podstawowe funkcje?

niby nie ale jest dość stary 2006r. i zadziała zapewne spoko z tel. z tego rocznika choć z tymi nowszymi też zapewne zakuka,ale to tylko teoria nigdy nie sprawdzałem funkcjonalności C

...wsio w 1 poście

PHONE INTERFACE BOX Full functionality unless shown otherwise

8E0 862 335 <MY 2005.5 A4 (North America) - no Bluetooth

8P0 862 335 <MY 2004 A3 - Basic functionality only

8P0 862 335 A MY 2004 A3/A4 - Basic functionality only

8P0 862 335 D MY 2005 A4 >8E-5-533 000 - Basic functionality only

8P0 862 335 E MY 2005 A4 8E-5-533 001>>8E-5-600 000 - Basic functionality only

8P0 862 335 C MY 2006 A4 8E-6-000 001/8E-6-800 001>>

8P0 862 335 B MY 2006 A3/A4 (North America)

8P0 862 335 F MY 2006.5 A3/A4 (Europe)

8P0 862 335 G MY 2006.5 A4 (North America)

8P0 862 335 M MY 2007 (Europe)

8P0 862 335 J MY 2007 (North America)

8P0 862 335 H MY 2007.5 (Europe)

8P0 862 335 L MY 2008 (North America)

8P0 862 335 K MY 2008 (Europe, sw 0340) -> may get replaced under warranty due to faulty firmware

8P0 862 335 Q MY 2008 (Europe, sw 0350)

8P0 862 335 R MY 2008 (North America)

8P0 862 335 N MY 2009 (Europe)

8P0 862 335 P MY 2009 (North America)

8P0 862 335 S MY 2009.5 (Europe)

8P0 862 335 T MY 2009.5 (North America)

Wlasnie o to chodzi ze wszystkie sa w tel, bez zadnych udziwnien etc. Modul potraktowal je wybiorczo. Jak skasowac wszystko co jest w module? Sparowac inny telefon?

dokładnie sparuj nastepny tel. zobacz co sie zadzieje(ten pierwszy rozłącz)

co do restartu BT możesz to zrobić np. z poziomu rns-e

tel-setup-opcje tel.-przywróć ustawienia fabryczne

tyle że niewiem czy cos to da jak widać 8P0 862 335 D MY 2005 A4 >8E-5-533 000 - Basic functionality only

Opublikowano

Dla informacji moduł 8P0 862 335 C nie jest Basic functionality, i łączy się bez problemowo z najnowszym Androidem ściąga kontakty itp :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Dla informacji moduł 8P0 862 335 C nie jest Basic functionality, i łączy się bez problemowo z najnowszym Androidem ściąga kontakty itp :decayed:

Czy można sterować nim z poziomu RNS-E? Widać tarczę telefonu i można zaimportować do RNS-E kontakty z telefonu?

Opublikowano

Czy można sterować nim z poziomu RNS-E? Widać tarczę telefonu i można zaimportować do RNS-E kontakty z telefonu?

Tak wszystko działa w RNS-E są kontakty, ostatnio wybierane numery, odebrane połączenia itp, jakość rozmowy bardzo dobra:decayed: