Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AJL] moje 1.8T quattro :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

autko kupiłem pod koniec lutego ale dopiero teraz wrzucam fotki bo nie miałem okazji do zrobienia ich porządnie :)

kilka słów o aucie:

'98 A4 1.8T AJL (180KM) quattro (moje drugie auto w życiu i drugie quattro ;) )

zawias 1BE (-20 mm)

191k km przebiegu

5 biegów manual

sportowe fotele (to, na co polowałem!)

4 szyby w prądzie + lusterka elektrycznie składane (włoski bajer :) )

ori alu 16" w najładniejszym wzorze do B5 ;)

las w środku

dotychczas:

doprowadziłem auto do seryjnej mocy

wymieniłem parę elementów zawieszenia, parę czujników i innych pierdółek

dorzuciłem boost gauge

zdjąłem emblematy A4 i 1.8T

plany - w dalekiej przyszłości:

polakierowanie zderzaków i usunięcie wgniotek

felga 17-18"

niższy zawias

xenon

ciekawą opcją jest automatyczne zamykanie szyb z pilota (niefabrycznego) - nie muszę trzymać przycisku, wystarczy zamknąć auto i szybki wędrują w górę :th: oczywiście jest też opcja zostawienia uchylonych.

zdjęcia:

35e297f13a81e77cm.jpg

b410a1900eacfbeem.jpg

89bde09347119dc1m.jpg

76ea34b0fa0824bfm.jpg

46ffc6e95d12da5fm.jpg

92c96186395d52f2m.jpg

zabawy z aparatem ;) :

f745d9014dcc5ce2m.jpg

4e9e35e567fd3ee1m.jpg

f75d883929a02bccm.jpg

402064e6a27cf117m.jpg

7e3b151e9cc41febm.jpg

Opublikowano

Mi się podoba :th: plany większa felga i będzie super :wink4:

Opublikowano

Czy ja wiem, czy to najladniejszy wzor felg 16"... wygladaja jak dla dziadka :kox: (sorry slaweq :tongue4: )

Ladna sztuka i fajne foty!

Opublikowano

Czy ja wiem, czy to najladniejszy wzor felg 16"... wygladaja jak dla dziadka :kox: (sorry slaweq :tongue4: )

Flyer... :gwizdanie: :baseball: Jeszcze jedno słowo powiedz na temat tych felg, to nawet to że jesteś modem nie powstrzyma mnie i paru innych osób z tego forum przed wymierzeniem Ci kary :decayed::tongue4: hyhy :wink4:

pet3r :thumbup: Jest jest jest, doczekałem się bliźniaczki mojej A4 (nie licząc silnika, Q i tego że moja to avancik a Twoja sedanik) to prawie pod każdym względem są identyczne :th: Nawet te wszystkie bajerki z wyposażenia są dokładnie takie same (powiedziałeś coś o włoskim pochodzeniu?) Moja tyż pochodzi z makaronii :naughty: Ale wygląda na to że w tej całej Italii to sporo autek miało te wszystkie bajery z domykaniem szybek, składanymi lustrami itp. itd. Ostatnio myślałem żeby to podpiąć jakoś do alarmu i przy zamykaniu auta z pilota, żeby mi się też lustra składały, tak jak się szybki zamykają :mysli: Ciekawe czy dałoby radę. Super autko i plany na przyszłość też miodzio :th:

Opublikowano

hehe spoko Flyer :naughty:

Ja tez uważam ze ten wzór felg jest najładniejszy do B5 :tongue4: Zobaczymy jak moj będzie wyglądał na 17'' :mysli:

Odnosnie furki to fajny silnik i fotki, które na pierwszy rzut oka podobne są do moich :th:

Opublikowano

radio do fisa sobie podłącz

Opublikowano

Ja tez uważam ze ten wzór felg jest najładniejszy do B5 :tongue4: Zobaczymy jak moj będzie wyglądał na 17'' :mysli:

Odnosnie furki to fajny silnik i fotki, które na pierwszy rzut oka podobne są do moich :th:

No wlasnie w pewnym momencie wydawalo mi sie ze to Twoje auto. (oba srebrne i zdjecia w podobnym stylu) :naughty:

Tyle OT

pet3r bardzo mi sie podoba! A ten silnik.. Chyba bardzo rzadko spotykany.. :mysli: (tak samo jak BEX w B6)

O lampkach itd. nie bede pisac bo chyba o tym wiesz.. :decayed:

O jakim modelu felg myslisz..? :)

Opublikowano

mega fura , znam każdy jej kącik , prawie jak ojciec chrzestny się czuję, Peter wie dlaczego!! :gwizdanie:

Opublikowano

jakie by one nie byly, to sa tylko malutkie 16" ....... montuj jak najpredzej cos konkretnego :naughty:

Opublikowano

Piotrek furka gites :th:

Grunt, że turbo zaczęło dmuchać :wink4:

Powodzenia w dalszych modyfikacjach :decayed:

Opublikowano

Bardzo bardzo ładne, nie wiedziałem ze nasz merlin, aż tak sprzyja :> a myślałeś żeby go trochę przyglebić :tongue4:

Opublikowano

Ladna sztuka i fajne foty!

miałem na myśli felgi ori - wg mnie nie ma ładniejszego wzoru w tym rozmiarze. faktem jest, że fele są mocne, niechcący nawet niedawno to sprawdziłem... dzięki za docenienie mojego starania przy robieniu zdjęć - niestety sprzęt czasami nie pozwalał na zrobienie ładnej fotki, mimo, że kadr był super :/

dzięki :)

radio do fisa sobie podłącz

nie ma sensu, i tak ciągle lecę z mp3 przez kasetę-adapter. a jak się znudzi to słucham pier*olenia na CB ;)

pet3r bardzo mi sie podoba! A ten silnik.. Chyba bardzo rzadko spotykany.. :mysli: (tak samo jak BEX w B6)

O lampkach itd. nie bede pisac bo chyba o tym wiesz.. :decayed:

O jakim modelu felg myslisz..? :)

no silniczek rzadko spotykany, podobno wyszło ich niewiele więcej niż RSów :) lampki też oczywiście przydałoby się zmienić - na pewno przód na soczewkę, tył może na jakieś diody. co do felg - nie mam konkretnego modelu na oku.

mega fura , znam każdy jej kącik , prawie jak ojciec chrzestny się czuję, Peter wie dlaczego!! :gwizdanie:

oj napatrzyłeś się na to auto... :)

jakie by one nie byly, to sa tylko malutkie 16" ....... montuj jak najpredzej cos konkretnego :naughty:

plus jest taki, że nie poniszczę tak szybko felg, a lubię szybko jeździć i trochę boję się o większe kółka.

Piotrek furka gites :th:

Grunt, że turbo zaczęło dmuchać :wink4:

Powodzenia w dalszych modyfikacjach :decayed:

o ile będą kolejne ;) a turbo dmucha bo mi stary pomogłeś części łatwić - ogromne dzięki! :drunk: BTW jutro będę w Warszawie prawdopodobnie do popołudnia - spodziewaj się telefonu w sprawie miejsc wartych odwiedzenia :)

Bardzo bardzo ładne, nie wiedziałem ze nasz merlin, aż tak sprzyja :> a myślałeś żeby go trochę przyglebić :tongue4:

no fotki całkiem przyjemne można tam strzelić :) oczywiście myślałem, żeby furę puścić bardziej na glebę, bo te -20mm fabryczne wygląda jakby obniżenia nie było :) ale to za jakiś czas.

a tak w ogóle to nie wiadomo czy będę brał się za modyfikacje - autko ma swój wiek i nie wiem czy jest sens ładować kasę czy lepiej kupić jak najszybciej coś innego...

Opublikowano

a tak w ogóle to nie wiadomo czy będę brał się za modyfikacje - autko ma swój wiek i nie wiem czy jest sens ładować kasę czy lepiej kupić jak najszybciej coś innego...

z doświadczenia wiem, ze kupić auto to nie sztuka sztuką jest doprowadzić go do porządku i utrzymać w dobrym stanie. Jak auto nie zawodzi i nie ma konieczności zmieniania to po co :) chyba ze nadmiar kaski. W końcu to :audi: a my na dodatek jeszcze :quattro:

Co do tej gleby to wszystko ma swoje + i - ja mam swoje na bilsteinie. A w Kaliszu gleba i sztywne zawieszenie chyba więcej minusów :confused4:

Jeszcze raz uznanie dla furki :th:

Opublikowano

jeżeli miałbym zmienić auto, to tylko na quattro, ale tak szybko tego nie zrobię, dobrze mi się tym jeździ :)

dejwit a kiedy zobaczę Twoje quattro? :)

Opublikowano

jeżeli miałbym zmienić auto, to tylko na quattro, ale tak szybko tego nie zrobię, dobrze mi się tym jeździ :)

dejwit a kiedy zobaczę Twoje quattro? :)

pet3r jeszcze tylko lakiernik i jush :) jak na razie, mnie również bardzo dobrze się nim jeździ ale wcześniej niż po lakierniku do użytku publicznego go nie udostępnię:> :tongue4:

Opublikowano

furka fajna, widziałem na zlocie :wink4:

motór i napęd słuszne :th:

a fele zgadzam sie, że to najfajniejsze seryjne "16 do B5 :th: