Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Kolektor wydechowy pod Turbo TD04HL-19T by Volvo. Poszukiwany wykonawca.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Nie wiem czy w tym dziale czy w innym powinienem zamieścić to zapytanie, ale poszukuje kogoś kto zrobi mi taki kolektor wydechowy albo jakichś namiarów na taką osobę. Chodzi mi o to, żeby cena też nie położyła na kolana.

Opublikowano

Wybacz OT, ale dlaczego wybrałeś te turbine?

Opublikowano

można zgadywać, ale stosunkowo niewiele przeróbek przy montażu, bardzo trwałe, duża wydajność, łatwo osiągalne w zakupie i kosztuje dość rozsądne pieniądze.

Opublikowano
Wybacz OT, ale dlaczego wybrałeś te turbine?

Dla moich potrzeb i przeznaczenia będzie idealna. Ja celuje w max 290-300KM i 380Nm. W cywilu wolę mieć 40Nm więcej niutków z dołu niż 20KM więcej na górze.

---------- Post dopisany at 18:55 ---------- Poprzedni post napisany at 18:53 ----------

można zgadywać, ale stosunkowo niewiele przeróbek przy montażu, bardzo trwałe, duża wydajność, łatwo osiągalne w zakupie i kosztuje dość rozsądne pieniądze.

co do osiągalności to bym polemizował na ten temat, ale reszta się zgadza :)

Opublikowano

coś słyszałem (więc może i bzdura), że jeżeli mocowanie jest na 3 śruby to można flanszą do ori kolektora podejść (od saab'a mocowanie było na 3, od vołoviny na 4)

Opublikowano
coś słyszałem (więc może i bzdura), że jeżeli mocowanie jest na 3 śruby to można flanszą do ori kolektora podejść (od saab'a mocowanie było na 3, od vołoviny na 4)

Flansza muszli jest z rozstawem śrub T3 ale eliptyczny kształt i najlepiej jakby była mocowana na wysokości 3 cylindra

Opublikowano
Ja celuje w max 290-300KM i 380Nm.

Nie wymaga to kucizny?

Opublikowano

jest to juz na pewno ostro na granicy wytrzymalosci... ale to kolego planujac takie mody chyba wie, btw ta turbina jest na prawde tak wydajna?

Opublikowano

Nie wymaga to kucizny?

To co wiem widziałem i sprawdziłem 380Nm i 300-310KM to jest granica serii rozsądna, powyżej na własną odpowiedzialność :)

Opublikowano

Nie wymaga to kucizny?

na forum jest podkręcone do 360km 1,8t w B5 bez kucizny i troche czasu jeżdzi:wink:

Opublikowano
jest to juz na pewno ostro na granicy wytrzymalosci... ale to kolego planujac takie mody chyba wie, btw ta turbina jest na prawde tak wydajna?

No jest jest wydajna, w zależności jaka muszla ( jaki trim ) od 285 do 320KM z niej wydmucha. Ja dlatego pakuje tą muszle od volvo T5, bo do cywila z niespodzianką jest idealna :) Na K24 z T5-R ziomal odemnie z wioski ma już około 315KM na seryjnym bebechu, pompa 040, wtryski 440ccm, FMIC + wzmacniane sprzęgło

---------- Post dopisany at 10:35 ---------- Poprzedni post napisany at 10:31 ----------

Nie wymaga to kucizny?

na forum jest podkręcone do 360km 1,8t w B5 bez kucizny i troche czasu jeżdzi:wink:

A nie przypadkiem AEB na kutym MAHLU starym? Mi chodzi o nowego typu blok jakie są granice rozsądku. Ale i tak 10x ważniejsze jest to jak się obsługujesz z tymi koniami.

---------- Post dopisany at 11:18 ---------- Poprzedni post napisany at 10:35 ----------

Możesz napisać jak sie ma ta Twoja turbina do Garrett GT28RS?

Turbosprężarka turbina Garrett GT28RS GT 28 RS (2454153639)

Parę KM więcej, wstanie później od TD04 i sporo droższa. Ja planuje doładowanie około 1,2-1,25bara, tą możesz ciągnąć pod 1,5.

Opublikowano

w takim razie jak bedziesz montowal ta to pewnie bedziesz chcial sie pozbyc tej k03s :whistling:

Opublikowano
w takim razie jak bedziesz montowal ta to pewnie bedziesz chcial sie pozbyc tej k03s :whistling:

Powiem szczerze, NIE bardzo chętnie :) Zrobiłem ją nówke w poprzedni poniedziałek, ledwie części do kupy zebrałem, pare złotych odżałowałem niech leży na jakby co. Powiem ci 238KM mi wydmuc**je, mam teraz 1,1-1,15 bara i spadek do 0,9 od 5600 do odcinki. Do cywila wystarcza :)

Opublikowano
jakie mody pod k03s robiłeś u siebie, że wynik taki ładny?

masz wszystko naisane....

---------- Post dopisany at 05:43 ---------- Poprzedni post napisany at 05:42 ----------

Powiem szczerze, NIE bardzo chętnie :)

szkoda... :decayed:

Opublikowano

[/color]

Powiem szczerze, NIE bardzo chętnie :)

szkoda... :decayed:

powiem tak, jeśli znajdziesz gdzieś czapke oryginał od BEX zrobie ci taką w przeciągu 2 dni max, jeśli pilne to z czapką od 180KM poprzeczniaka to nawet w jeden dzień, tylko odrazu mówie mi po kosztach ona wyszła 1260zł cała na bebechu meletta, za robote nie płaciłem bo to mój dobry ziomal składał.

---------- Post dopisany at 09:50 ---------- Poprzedni post napisany at 09:39 ----------

Jakby ktoś potrzebował wałków od ADRa w następny wtorek będę miał najprawdopodobniej dwa w stanie idealnym na zbyciu, bo najprawdopodobniej zostałem szczęśliwym właścicielem wałeczków SCHRICKa do mojego 1,8T. Ale to będę wiedział dopiero po urlopie, bo do następnej niedzieli jestem w Gdyni u braciaka na opierdalańsku :)