lukwas1992 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Witam mam takie pytanie jaki motor polecacie w audi a4 b7 2,0T czy 1,8T chodzi oczywiście o silnik benzynowy który był mniej awaryjny, którym lepiej się jeździ i jak to przyjmuje gaz?
grzes1150 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 2.0T w b7 nie nadaję się do gazu bo jest to silnik FSI. Wpisz sobie w google FSI i LPG to się dowiesz co i jak. Szujaj 1.8T BFB 163km. Wszystkie 1.8T podobno b.db trawią lpg
krzysiekml Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 do jazdy 2,0t jest lepszy jednak jak myślisz nad LPG to popieram Grześka szukaj z 1,8t.
WhiteBeezy Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Są jeszcze instalacje gazowe V generacji. Ale to się jeszcze rozwija i jest droższe. 1.8T lepiej.
lukwas1992 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 3 Sierpnia 2012 czyli każdy popiera 1.8T ;>
grzes1150 Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Opublikowano 4 Sierpnia 2012 czyli każdy popiera 1.8T ;> ja bym atakował w 2.0T i śmigał na benzynie
Thom4s Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Opublikowano 4 Sierpnia 2012 2.0T dużo nowocześniejszy silnik i do jazdy na pewno lepszy, ale tylko na benzynie. 1.8T to zaś sprawdzony od lat silnik, który da się zagazować. Musisz zdecydować, czy zakładać LPG czy nie.
pioter_73 Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Nie sądzicie, że kupno B7, za w sumie nie małą kasę, i gazowanie jej to jakaś profanacja? Taki fajny i nowoczesny silniczek i papranie się z gazem? ;-)
Pucek Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Nie sądzicie, że kupno B7, za w sumie nie małą kasę, i gazowanie jej to jakaś profanacja? Taki fajny i nowoczesny silniczek i papranie się z gazem? ;-) Nie, nie uważamy, nie takie auta jeżdżą na gazie, skoro Cayenne gazują... Jeżeli gaz to 1.8T, jeżeli PB to 2.0T
pioter_73 Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Jak się "żyłuje" i kupuje wspomnianego Cayenne'a na 100% kredytu tylko po to żeby się pokazać to proszę bardzo, ale to już festyn w czystej postaci! :-)
Danek75 Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Opublikowano 5 Sierpnia 2012 W B7 według wykazu - silniki 2.0TFSI też już były. Wiec lepiej takowego poszukać.
McGiver Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Serwis, mody i ekonomia przemawia tylko za 1,8T. Ja za jakiś czas będę do swojego upychał bebechy z 2,0 TFSI i bedzie 2,0T nie TFSI.
griga-st Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Taki fajny i nowoczesny silniczek i papranie się z gazem? ;-) To ujma na gazie jeździć? To bardzo fajne paliwo, wg. mnie lepsze jak benzyna. 1,8T daje niezłą dynamikę, a z gazem oszczędności 2.0T to tez fajny silnik:naughty:
pioter_73 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Tyle nie po to inżynierowie niemieccy siedzą i liczą te silniki na zasilanie bezołowiówką żeby kombinować i "oszukiwać" sterownik silnika ;-) A tak serio, to nikt tego nikomu nie broni, ale ja gazowanie skończyłem na Mondeo MKI, który był dość starym rozwiązaniem jeśli chodzi o silnik, i z gazowaniem nie było problemu czy szkoda silnika :-)
griga-st Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 szkoda silnika :-) Liczba oktanowa LPG wynosi 90-120, nie pozostawia nagaru, butla z LPG jest bezpieczniejsza(!) przy wypadku jak zbiornik z benzyna.
McGiver Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Bugatti zrobił kiedyś EB110 na LPG i miał więcej mocy i niutków niż seryjny
Danek75 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Nie wiem,co niektórzy mają do LPG. Czy to jakieś "złe paliwo"? Profanacja silnika benzynowego? Ja przynajmniej nie beczę, jak podwyższają ceny benzyny i jak jadę na stację to zawsze tankuję do pełna i nawet nie patrzę na tablicę, po ile jest litr. A zaoszczędzoną kasę wydaję na coś innego A może sądzicie, ze gaz, to paliwo dla ubogich? Sądzę, że raczej nie stać jest co poniektórych, żeby wyłożyć od razu 3000 z kieszeni, żeby kupić instalkę. W przypadku silnika TFSI - instalka kosztuje już 4500 a ta najnowszej generacji z bezpośrednim wtryskiem - prawie 8000 tysięcy. I w tym przypadku - wzrasta moc silnika (przy montażu wtrysku bezpośredniego). Tak więc nie słuchaj innych - że LPG to zło i takie tam. I szukaj silnika 2.0 TFSI. Nie bierz 1.8 ani 2.0 FSI, bo one więcej palą niż 2.0 TFSI. Tylko sprawdź - jaki będziesz miał kod silnika w kupowanym samochodzie, bo jak na razie, to tylko do BWA i drugiego typu nie pamiętam, ale są dwa silniki 2.0 TFSI, do których można założyć gaz.
griga-st Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 są dwa silniki 2.0 TFSI, do których można założyć gaz. Nie wiem czy sa juz kozaki w PL co juz ogarniaja instalki z mokrym wtryskiem Troche odbiegamy od tematu:wink:
Danek75 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Nie wiem czy sa juz kozaki w PL co juz ogarniaja instalki z mokrym wtryskiem Są. I w przyszłym roku zdecyduję - czy brać tą najnowszą instalkę za 8000 pln. Ale dobra - koniec OT.
HeresR32 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 jak gazowac to v8 a nie takie male silniki...
Rekomendowane odpowiedzi