Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż Ledowego Podświetlenia Tablicy rejestracyjnej z A5/B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dzięki! Już wszystko jasne:hi:Jutro zawitam do ASO

Nie ma sprawy. :wink:

Jak wybierasz się do ASO to pamiętaj żeby zamówić te nr-y 4H0 (A5 Cabrio), a nie 4G0 (A5 i chyba B8). Dokładnie takie 4H0 943 021, 4H0 943 022.

Opublikowano
Dzięki! Już wszystko jasne:hi:Jutro zawitam do ASO

Nie ma sprawy. :wink:

Jak wybierasz się do ASO to pamiętaj żeby zamówić te nr-y 4H0 (A5 Cabrio), a nie 4G0 (A5 i chyba B8). Dokładnie takie 4H0 943 021, 4H0 943 022.

Albo kupie te z aukcji :) Chyba będzie szybciej a cena podobna

Opublikowano

Lewa strona faktycznie nie działa, siłuję się z tymi zaczepami od tapicerki bagażnika, 1 urwany już ;/ tych z tyłu nie umiem odczepić, jakieś porady?

Opublikowano
Lewa strona faktycznie nie działa, siłuję się z tymi zaczepami od tapicerki bagażnika, 1 urwany już ;/ tych z tyłu nie umiem odczepić, jakieś porady?

W pierwszym poście jest instrukcja demontażu tapicerki klapy avanta, najpierw odkręcasz cztery śrubki, później delikatnie z wyczuciem ciągniesz. Czy czasem nie zapomniałeś o odkręceniu tych śrubek, lub odkręciłeś mniej niż 4 szt.?

Opublikowano

Odkrecilem 4 sruby dwa boczne zatrzaski puscily. 4 z tylu ani rusz. Ciagne mocniej to widze jak sie plastik lamie od tych zaczepow

---------- Post dopisany at 10:56 ---------- Poprzedni post napisany at 07:57 ----------

Jednak coś w tym jest że niedzielna praca w g*** się obraca...:/ udało mi się ściągnąć tapicerkę bagażnika wymienić wszystko ale przy wkładania zahaczyłem głową o wiszący zamek do klapy i się odczepił spadł na ziemię i rozwaliło mikrostyk widoczny na zdjęciu. Do czego on jest? Bo otwieranie bagażnika z kluczyka działa, po zamknięciu centralki bagażnik też zamknięty, po otwarciu też otwarty więc od czego on jest i jaki jest jego ewentualny numer?

6c701137e9ddfa1fgen.jpg

---------- Post dopisany at 16:57 ---------- Poprzedni post napisany at 10:56 ----------

Lampki założone, świecą już, mikroprzełącznik przyklejony gdzie miał być, z tego co tam widziałem to jest on od otwierania bagażnika kluczykiem, więc i tak w sumie niepotrzebne dla mnie. Jaki efekt to zobaczymy wieczorem ;) Podziękował za rady

Opublikowano

(...)rozwaliło mikrostyk widoczny na zdjęciu. Do czego on jest? Bo otwieranie bagażnika z kluczyka działa, po zamknięciu centralki bagażnik też zamknięty, po otwarciu też otwarty więc od czego on jest i jaki jest jego ewentualny numer?

To jest stycznik od blokady klapy, gdy przekręcisz kluczykiem w prawo i wyciągniesz kluczyk, to klapa nie otworzy się poprzez elektromagnes i z pilota.

Opublikowano

(...)rozwaliło mikrostyk widoczny na zdjęciu. Do czego on jest? Bo otwieranie bagażnika z kluczyka działa, po zamknięciu centralki bagażnik też zamknięty, po otwarciu też otwarty więc od czego on jest i jaki jest jego ewentualny numer?

To jest stycznik od blokady klapy, gdy przekręcisz kluczykiem w prawo i wyciągniesz kluczyk, to klapa nie otworzy się poprzez elektromagnes i z pilota.

koledzy tak się tylko wtrące. Bagażnik mogę otworzyć tylko z pilota lub kluczykiem, a ręcznie nie mogę :wallbash: Co jest grane? Co zrobić? :eusathink:

Opublikowano

Sprawdź wtyczki do tego mikrostyku

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam... Wszystko fajnie pieknie swieci ALE... Prosiłbym was o pomoc w związku z błedem na fisie... Przeczytalem cały wątek i dalej nie wiem gdzie mam zamontować rezystor bądz rezystory... Pociąlem juz czyba wszystkie kable przy klapie montujac rezystory i dalej wyskakuje bład... Bede wdzieczny za odpowiedz w którym miejscu do jakiego kalbla mam przylutowac rezystor... Pozdrawiam

IMAG0250.jpg

<br /><br />

Opublikowano

Może zastosowałeś rezystory nieodpowiedniej wartości?

Opublikowano

Rezystor to 25W 22R(Ohm) Być moze nie w tym miejscu lutuje co trzeba... ja lutowalem przed kostka 4 pin ktora idzie do tej calej listwy... tam ida 4 kabelki mam do kazdego kableka zastosowac rezystor czy tylko do jednego ??

TAKIE SIE NADAJĄ ??

Rezystor 22R __ 22 ohm __ 0,25W _ 1/4W _ 100szt (2518396973) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Opublikowano
Rezystor to 25W 22R(Ohm) Być moze nie w tym miejscu lutuje co trzeba... ja lutowalem przed kostka 4 pin ktora idzie do tej calej listwy... tam ida 4 kabelki mam do kazdego kableka zastosowac rezystor czy tylko do jednego ??

TAKIE SIE NADAJĄ ??

Rezystor 22R __ 22 ohm __ 0,25W _ 1/4W _ 100szt (2518396973) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Na aukcji masz 0,25W a ma być 25W i mają być dwa szeregowo, dwa kabelki są od lampek a dwa od otwierania klapy, wszystko napisałem wcześniej.

Opublikowano

TAKIE SIE NADAJĄ ??

Na aukcji masz 0,25W a ma być 25W i mają być dwa szeregowo, dwa kabelki są od lampek a dwa od otwierania klapy, wszystko napisałem wcześniej.

Mógłbyś mi wysłać linka jak to wygląda bo na Allegro tego nie ma :(

---------- Post dopisany at 22:48 ---------- Poprzedni post napisany at 22:29 ----------

Chyba cos takiego tak ??

25W Arcol Aluminium Clad Wirewound Resistor 22R | eBay

---------- Post dopisany 09-08-2012 at 20:18 ---------- Poprzedni post napisany 08-08-2012 at 22:48 ----------

Mógłby mi ktoś powiedziec czy taki rezystor sie nada?? Chciałbym go jutro sprowadzic z Anglii

25W Arcol Aluminium Clad Wirewound Resistor 22R | eBay

Opublikowano
Opublikowano

25 wattów będzie odpowiedni, albo możesz też zastosować żarówkę 5W, ja tak zrobiłem, wykorzystałem do tego celu lampkę znajdującą się w klapie bagażnika.

Opublikowano

Witam!

Poniżej krótki opis mini moda, na który mnie dziś natchnęło.

Jest to alternatywa do montażu przedstawionego przez użytkownika P-U-M-A, zdecydowanie łatwiejsza i w 100% Plug&Play.

Potrzebne części:

ledkennzeichenleuchte.jpg

Lampki LED - lewa i prawa, numery OE:

4H0 943 021 - 50zł

4H0 943 022 - 50zł

Lampy posiadają styki w tych samych miejscach do zwykłe oprawki, więc nie ma problemu z koniecznością docinania czy dopasowywania.

Zestaw jest dedykowany do modeli:

Audi A3 po 2004r

Audi A4 po 2001r

Audi A6 4F

Audi A5 Cabrio

Audi Q7

Z tego co udało mi się ustalić współpracują z magistralą CAN i nie powodują błędu spalonej żarówki.

Porównanie z wcześniejszą oprawką

dsc030981280x960.th.jpg

dsc030951280x960.th.jpg

Porównanie z żarówką standardową

dsc03094800x600.jpg

Efekt końcowy

dsc03103800x600.jpg

Opublikowano

Temat tych lampek był dość obszernie poruszany również w temacie PUMY.

Ja zakładając je, musiałem zamienić bieguny(styki), ponieważ prawa mi nie zaświeciła, a co niektórym forumowiczom lewa - więc nie zawsze jest P&P.

Również o ile pamiętam było tam w temacie że kontrola żarówek w B6 nie wywalała błędu na FISie, a w B7 był błąd i potrzebny jest rezystor 25W 22R(Ohm).

Opublikowano
Temat tych lampek był dość obszernie poruszany również w temacie PUMY.

Ja zakładając je, musiałem zamienić bieguny(styki), ponieważ prawa mi nie zaświeciła, a co niektórym forumowiczom lewa - więc nie zawsze jest P&P.

Również o ile pamiętam było tam w temacie że kontrola żarówek w B6 nie wywalała błędu na FISie, a w B7 był błąd i potrzebny jest rezystor 25W 22R(Ohm).

No to będzie nowy wątek, bo w tamtym bałagan ;) Na 100% nie trzeba zmieniać żadnych styków.. wszystko P&P

Jeżeli w A6 C6 nie wywala błędu to w B7 też nie powinno..