Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż Ledowego Podświetlenia Tablicy rejestracyjnej z A5/B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie do konca P&P, lewa ci nie zaswieci. pisalem o tym wyżej.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ok, to 90% P&P, ważne że wycinać nie trzeba :thumbup1:

---------- Post dopisany 02-06-2012 at 16:27 ---------- Poprzedni post napisany 23-05-2012 at 17:48 ----------

Do mnie lampeczki już doszły wraz z ramionami aero, jak wrócę do PL to zakładam i też się pochwalę jak to świeci :jerk:

Opublikowano

Dlaczego miała by lewa nie zaświecić??

Ja kupiłem te lampki Oryginalna nowa lampka LED AUDI A3 A4 B6 A6 A8 Q7 (2380622402) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

tyle że w Aso za 47zł szt i pasują P&P i oczywiście obie świecą bez żadnych przeróbek

Opublikowano

może w sedanie jest inaczej, u mnie musiałem zamienić z jednej strony plus z minusem, bo jak wiadomo LED zaświeci tylko przy jednej polaryzacji

Opublikowano

te lampki występują w wariancie lewa - prawa, a sprzedwca powyżej które sprzedaje? może tylko jedną strone? i wtedy pasuje P&P :polew:

:hi:

Opublikowano
te lampki występują w wariancie lewa - prawa, a sprzedwca powyżej które sprzedaje? może tylko jedną strone? i wtedy pasuje P&P :polew:

:hi:

Tak jak pisałem ja zamówiłem lampki w aso lewa prwa, a link z aukcji dałem dla przykładu. Może kolega konrad_a4 ma rację, że w sedanie jest inaczej. Tak jak pisałem lampki działają w 100% P&P żadnych biegunów nie zmieniałem. Poniżej daje foto jakie lampki zamówiłem i jak u mnie świecą (foto robione tel).

img1014du.jpg

09062012197.jpg

Opublikowano

U mnie w Avancie też lewa nie świeci

Opublikowano

Czyli wychodzi na to, że tylko w sedanie lewa zaświeci a w avancie trzeba zmienic bieguny

Opublikowano

no to wszystko jasne :hi:

Opublikowano

Tydzień temu zakładałem te lampki w sedanie i także lewa nie świeciła. Konieczna była zamiana biegunów w listwie. Nie ma z tym większego problemu, po prostu zamieniamy miejscami dwa styki, przewody są wystarczająco długie więc nie wymaga to lutowania.

Opublikowano

Czy trzeba dokładać rezystor do tych lampek z A5 czy nie pokazuje błędu na fisie ?

Opublikowano
Czy trzeba dokładać rezystor do tych lampek z A5 czy nie pokazuje błędu na fisie ?

Masz w pierwszym poście napisane jaki rezystor trzeba załozyc :wink:

Opublikowano

Panowie już wiem,że chcąc zamontować ori podświetlenie z a4 b8 lub z a5 to w b7 należy dołożyć rezystor.

A czy trzeba też je dokładać do tych zestawów:

Oryginalna nowa lampka LED AUDI A3 A4 B6 A6 A8 Q7 (2380622402) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

?

Opublikowano
Panowie już wiem,że chcąc zamontować ori podświetlenie z a4 b8 lub z a5 to w b7 należy dołożyć rezystor.

Oryginalna nowa lampka LED AUDI A3 A4 B6 A6 A8 Q7 (2380622402) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

?

To lampki z A5, czytajcie temat bo się robi bajzel

Opublikowano

?

Ja zakładałałem te lampki do b6 sedan i nie dokładałem rezystora ani nie zmieniałem biegunów w lewej lampce. Tak jak napisał kolega turzol są to lampki z a5

Opublikowano

Ale tu mieszacie - rozumiem że pojawiają się różne rozwiązania, więc trzeba się wczytywać, lub może ktoś to jasno ogarnie.

Opublikowano

Wczoraj założyłem te lampeczki z A5 Cabrio. :)

Lecz namęczyłem się (z pomocą kolegi) z wykręceniem starych że masakra, zamiast 5 minut na wymianę było prawie 5 godzin na rozwiercenie i kombinowanie by wykręcić śrubki. Po prostu się zapiekły, takie jaja podobno w tych listwach zrobionych ze stopu metalowo-aluminiowego się często zdarzają. Jeszcze miałem utrudnione zadanie bo nie mogłem listwy wykręcić (trzy śrubki poszły, a jedna się uparła i nie puściła), więc musiałem wykręcać ostrożnie ale na siłę (wiertarka, obcęgi i nawet czasem młotek). Jeszcze się z takim oporem nie spotkałem nigdy. :shock3:

Jak się już udało, to prawa nie zaświeciła (nie lewa jak u innych), trzeba było zmienić bieguny, ciężko to szło bez wykręcania listwy ale jeśli się robi sprytnie to jakoś się da.

Na koniec (ponieważ gdzieś zruszałem przy próbie wykręcania listwy), odpadło mi z tyłu wkładki trzy elementy+ sprężyna, może bym złożył to jakoś, ale zostaje mi sprężyna, nie mam pojęcia jak i gdzie ona ma być - ma ktoś może jakiś schemat jak to się składa? Elektromagnes oraz centralny działa, tylko kluczykiem nic nie zrobię z w/w powodu.

Ale jeśli chodzi o efekt podświetlenia to jestem zadowolony -z daleka wygląda to jakby tablica świeciła (a nie była podświetlona), w prawdzie ma jakiś maleńki żółty cień świecący (u mnie) przy samej górze tablicy (pewnie odbija się od płytki z ledami), lecz kompletnie w niczym nie przeszkadza i widać go z bliska, zobaczyć możecie to na fotkach użytkowników którzy to też założyli.

Opublikowano
Opublikowano

Wtyki są potrzebne wtedy gdybyś to robił tak jak jest opisane w pierwszym poście. Czyli do tych lampek -wtyków już nie kupujesz. Kupujesz same lampeczki i wszystko pasuję jakby to było oryginalnie od B6/B7 (w B7 może być błąd i raczej bedzie potrzebny rezystor wymieniony w temacie), wykręcasz i zakładasz jak starą lampkę (tylko czasem jak któraś nie zaświeci, to trzeba zamienić bieguny).

Na koniec (ponieważ gdzieś zruszałem przy próbie wykręcania listwy), odpadło mi z tyłu wkładki trzy elementy+ sprężyna, może bym złożył to jakoś, ale zostaje mi sprężyna, nie mam pojęcia jak i gdzie ona ma być - ma ktoś może jakiś schemat jak to się składa? Elektromagnes oraz centralny działa, tylko kluczykiem nic nie zrobię z w/w powodu.

Jakby ktoś miał taki schemat, to proszę koledzy o pomoc. Dzięki

Opublikowano

Dzięki! Już wszystko jasne:hi:Jutro zawitam do ASO