Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż Ledowego Podświetlenia Tablicy rejestracyjnej z A5/B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A ja kupilem takie same jak Ty, nawet od tego samego sprzedawcy i wyskakuje mi błąd. Masakra!!!!

Opublikowano
Tez go zrobiłem ;-) Musiałem jednak zamieniać bieguny w lewej lampce. Trzeba było obrócić płytkę i zeszlifować cycka plastikowego tak jak tu już było opisywane. Dorzucam fotę o co dokłądnie chodzi ;)

PS. W opolu w ASO Lellek jedna lampka 65 zł

View image: oriled

Kurcze ale drożeją, w maju 2012 w ASO kosztowały za sztukę 41 zł (ja kupiłem za 37 zł)

u mnie wywalalo blad na oby dwu wiec sobie darowalem i wyjalem szukam innych

oryginalne są najlepsze dlatego je zostaw, poczytaj temat będziesz wiedział co zrobić by błędu nie było

A ja kupilem takie same jak Ty, nawet od tego samego sprzedawcy i wyskakuje mi błąd. Masakra!!!!

kupiłeś takie same jak kto?

Opublikowano

A zadałeś sobie chociaż odrobine trudu żeby przeczytac wątek?

Opublikowano

Podpisuję się pod powyższym-jakby ktoś kupował to można się zebrać w kilku :]

Dzisiaj udało mi się ogarnąć temat ledów podświetlenia tablicy korzystając z adaptera o którym mowa wyżej. Zamówiłem na kufatecu dwie sztuki dla mnie i znajomego z forum, za 3 dni przesyłka była u mnie. Koszt przesyłki 18 Euro więc jakby zbiorowo zamówić to wyjdzie taniej. :wink4:

http://images10.fotosik.pl/2819/7737d2bec93f0053med.jpg

WAŻNE dla posiadaczy B7 - wszystko P&P, bez błędów i druciarstwa. :cool: Pracy na jakieś 10 minut. Wystarczy tylko ściągnąć tapicerkę bagażnika i nic poza tym nie rozkręcać nie wyjmować oczywiście poza starymi lampkami. :wink4: Wystarczy tylko wypiąć wtyczkę z listwy, wpiąć adapetr, i zamontować nowe lampki. POLECAM choć cena nie mała. :naughty: Ale tak jak mówię bez druciarstwa i bez błędów i kombinacji. :good::kox:

jestem chętny do kupna w/w adaptera zbiorowo bo koszta przesyłki tylko dla jednej szt.są za wysokie:hi:

Opublikowano

A zadałeś sobie chociaż odrobine trudu żeby przeczytac wątek?

taaa, pisalem do Majkiego

---------- Post dopisany at 19:31 ---------- Poprzedni post napisany at 19:30 ----------

Tez go zrobiłem ;-) Musiałem jednak zamieniać bieguny w lewej lampce. Trzeba było obrócić płytkę i zeszlifować cycka plastikowego tak jak tu już było opisywane. Dorzucam fotę o co dokłądnie chodzi ;)

PS. W opolu w ASO Lellek jedna lampka 65 zł

View image: oriled

Kurcze ale drożeją, w maju 2012 w ASO kosztowały za sztukę 41 zł (ja kupiłem za 37 zł)

u mnie wywalalo blad na oby dwu wiec sobie darowalem i wyjalem szukam innych

oryginalne są najlepsze dlatego je zostaw, poczytaj temat będziesz wiedział co zrobić by błędu nie było

kupiłeś takie same jak kto?

te same co Majki
Opublikowano

A może Majki nie ma odblokowanego FISa i dlatego u niego nie wywalało. A po drugie to myślisz, że ile poświecą Ci te ledy za 9zł ?? Nie lepiej zainwestować w ori i jak nie chcesz żeby Ci wywalało błędu wlutować radiator lub dokupić adapter taki jak ja mam i akjam ? Zresztą każdy robi jak chce :wink:

Opublikowano

Z tymi żarówkami jest różnie jak trafisz, czasem jest dobrze choć i tak nie ma gwarancji ile poświeci, a czasem już od początku bzikują. Tak jak pisze sh_akal najlepsze (do B7) są ori z wlutowanym rezystorem (nie radiatorem jak kolega napisał) lub ewentualnie ten adapter który wychodzi drożej. :wink:

Opublikowano

O.K dziekuje za rade i pomoc.

Opublikowano

Ja również zamontowałem ori lampki podane na 1 stronie

Efekt:

LED_A4_B7.jpg

Tylko FIS pokazuje błąd przepalonej żarówki,rezystor zakupiony. Tylko powiedzcie mi jak rozebrać tapicerke klapy. Są tam 4 śruby ale i tak mocno trzyma, a nie chce tam czegos polamać

Opublikowano

Jak usuniesz śruby to reszta jest na stalowych klipsach więc energicznie usuwasz. Jak się boisz to możesz czymś podważyć i jak pierwszy puści to masz z górki. :naughty:

Opublikowano
Jak usuniesz śruby to reszta jest na stalowych klipsach więc energicznie usuwasz. Jak się boisz to możesz czymś podważyć i jak pierwszy puści to masz z górki. :naughty:

Dobra jutro będe walczył.. Dzięki :hi:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Zamiast rezystorów i kombinacji proponuję zastosować adapter z kufateca i wszystko P&P. :wink4:

Zamówiłem na kufatecu dwie sztuki dla mnie i znajomego z forum, za 3 dni przesyłka była u mnie. Koszt przesyłki 18 Euro więc jakby zbiorowo zamówić to wyjdzie taniej. :wink4:

http://images10.fotosik.pl/2819/7737d2bec93f0053med.jpg

WAŻNE dla posiadaczy B7 - wszystko P&P, bez błędów i druciarstwa. :cool: Pracy na jakieś 10 minut. Wystarczy tylko ściągnąć tapicerkę bagażnika i nic poza tym nie rozkręcać nie wyjmować oczywiście poza starymi lampkami. :wink4: Wystarczy tylko wypiąć wtyczkę z listwy, wpiąć adapetr, i zamontować nowe lampki. POLECAM choć cena nie mała. :naughty: Ale tak jak mówię bez druciarstwa i bez błędów i kombinacji. :good::kox:

Jaka cena tych przejściówek?

Opublikowano

Przepalila mi sie jedna dioda w jednej lampce oryginalnej :/

Opublikowano

oddaj do aso moze przyjma i kup cos porzadnego tak jak pisalem wczesniej-lampki z bmw albo lexus :wink:

Opublikowano
Opublikowano

oddaj do aso moze przyjma i kup cos porzadnego tak jak pisalem wczesniej-lampki z bmw albo lexus :wink:

jak dowód zakupu masz to reklamacje składaj..nie powinni robić problemu

Opublikowano

No na 95 procent nie mam:/ kupie nowa najwyzej, odesle stara i bedzie jedna na sprzedaz;)

Opublikowano

panowie czy te ori led-y Oryg lampki rejestracji LED AUDI A3 A4 A6 A8 Q7 (2987508220) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. również będzie wywalać błąd na fisie w a4 b7 czy to jest totolotek ??

Opublikowano

Tak błąd się pojawi, musisz jeszcze do tych lampek dokupić rezystor.

Opublikowano

ten o którym koledzy piszą 25W i go wlutować gdzieś tam ;) pisze tak bo nie mam zielonego pojęcia o tym i będę musiał się udać do jakiegoś elektryka żeby mi to ogarnął, chyba że ktoś może mi powiedzieć gdzie dostać te kabelki

http://images10.fotosik.pl/2819/7737d2bec93f0053med.jpg najlepiej w PL lub może ktoś będzie zamawiał jestem chętny ??