jano04 Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Witam i prosze o pomoc ,powodem całego zamętu jest poruszający się lewarek zmiany biegów jeśli tylko dodam gazu lub odpuszcze to lewarek porusza się do przodu lub do tyłu,ktoś powiedział żebym wymienił poduchy skrzyni biegów ,tak zrobiłem no i nic to nie dało .Powiedzcie co moge jeszcze wymienić lub sprawdzić żeby ta usterka przestała mine denerwować.
jano04 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 26 Sierpnia 2012 to znaczy które?pod skrzynią biegów są dwie i obie wymienione
marjon Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 to wcale nie wina poduszek, tez to mam, lewarek sie porusza nawet przy najmniejszym dodaniu gazu. kiedys tez mnie to interesowalo i pytalem na forum ale nikt nie potrafil udzielic odpowiedzi. poza lekko ruszajaca sie galka zadnych innych objawow nie zauwazylem wiec olalem sprawe i tak jezdze:decayed:
szymus_k Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Może to kwestia ustawienia wybieraka - nie jest to trudne - reguluje sie go za pomocą 4-ech śrubek pod mieszkem - dobrze jest to opisane w "SAM NAPRAWIAM AUDI A4". Druga sprawa to może być uszkodzona tuleja gumowa przy skrzyni biegów trzymająca wybierak (taki pręt idący od wybieraka do skrzyni zakończony oczkiem w którym właśnie jest to tuleja). Łatwo to sprawdzić z kanału.
Bybelou Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Opisywana przez Ciebie przypadłość po części znajduje się u mnie. Opisałem dokładniej u siebie w poście: http://a4-klub.pl/uklad-napedowy-12/szarpanie-ruszaniu-dodawaniu-odejmowaniu-gazu-ruszajacy-sie-lewarek-243052/ nie masz przypadkiem podobnych obiawów?
jano04 Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Dokładnie tak jest jak opisałeś wymieniłem wszystko co Ty i nic to nie dało w sobote zobacze wybierak ,Szymus napisał o jakiejś tuleji morze to pomorze
sokal Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Jakbyście coś robili z wybierakiem to może moje fotki coś Wam podpowiedzą http://a4-klub.pl/uklad-napedowy-12/problem-biegami-1-6-a-230173/#post2886274
Rekomendowane odpowiedzi