Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Poruszający się lewarek zmiany biegów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam i prosze o pomoc ,powodem całego zamętu jest poruszający się lewarek zmiany biegów jeśli tylko dodam gazu lub odpuszcze to lewarek porusza się do przodu lub do tyłu,ktoś powiedział żebym wymienił poduchy skrzyni biegów ,tak zrobiłem no i nic to nie dało .Powiedzcie co moge jeszcze wymienić lub sprawdzić żeby ta usterka przestała mine denerwować.

Opublikowano

Sprawdz wszystkie poduszki :wink:

Opublikowano

to znaczy które?pod skrzynią biegów są dwie i obie wymienione

Opublikowano

to wcale nie wina poduszek, tez to mam, lewarek sie porusza nawet przy najmniejszym dodaniu gazu.

kiedys tez mnie to interesowalo i pytalem na forum ale nikt nie potrafil udzielic odpowiedzi. poza lekko ruszajaca sie galka zadnych innych objawow nie zauwazylem wiec olalem sprawe i tak jezdze:decayed:

Opublikowano

Może to kwestia ustawienia wybieraka - nie jest to trudne - reguluje sie go za pomocą 4-ech śrubek pod mieszkem - dobrze jest to opisane w "SAM NAPRAWIAM AUDI A4". Druga sprawa to może być uszkodzona tuleja gumowa przy skrzyni biegów trzymająca wybierak (taki pręt idący od wybieraka do skrzyni zakończony oczkiem w którym właśnie jest to tuleja). Łatwo to sprawdzić z kanału.

Opublikowano

Dokładnie tak jest jak opisałeś wymieniłem wszystko co Ty i nic to nie dało w sobote zobacze wybierak ,Szymus napisał o jakiejś tuleji morze to pomorze