Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Odcina Turbo błąd 575 ciśnienie w kolektorze dolotowym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

postaram sie wyjasnic sytuacje. Gdy rozpedzam auto po olei czyli 1,2,3,4,5 gdy dochodzi do predkosci 110km/h odcina mi turbo. A teraz tak n75 sprawdzone wyczyszczone dziala, sztanga turbinki chodzi recznie jak i na BS0011 weze sa szczelne. Wiec moje pytanie co to moze byc?

dodam ze jak np jade na 3 biegu i osiagam ponad 100km/h to nie odcina tylko przy gwaltownym wcisnieciu pedalu gazu takjakby cos go blokowalo , prosze o pomoc

Opublikowano

przed chwilą tak miałem spadł mi wężyk od podciśnienia ten na dolocie co idzie do kompa jak sie nie mylę. A może którys masz załamany

Opublikowano
  • Autor

a jeszcze jedno pytanie czy ma znaczenie ze poskladalem n75 inaczej jak byl czyli ze wszystkie ryrku sa kolo siebie :) przez przypadek

Opublikowano

Obstawiam turbinkę --> do czyszczenia... miałem to samo :) pedał w podłogę 5s tak ciśnij i na bank odetnie :kwasny: a filtry wymieniasz regularnie?:D

Opublikowano
  • Autor

ktory wezyk dokladnie?

---------- Post dopisany at 15:30 ---------- Poprzedni post napisany at 15:30 ----------

wlasnie teraz bede wymienial filtr powietrza

Opublikowano

Filtry też mają znaczenie...

---------- Post dopisany at 15:32 ---------- Poprzedni post napisany at 15:31 ----------

Sprawdź jeszcze wężyk ten gumowy co przychodzi do gruchy od turbo może być załamany...

---------- Post dopisany at 15:32 ---------- Poprzedni post napisany at 15:32 ----------

Sprawdź jeszcze wężyk ten gumowy co przychodzi do gruchy od turbo może być załamany...

Opublikowano
  • Autor

nie jest zalamany wszystkie wezyki mam silikonowe i nowe, ale turbo chodzi sztanga pracuje

Opublikowano

U mnie też próbowałem wiele aby to zniwelować ale dopiero pomogło gdy turbinę wywlokłem i została wyczyszczona ...oby u Ciebie było mniej problemu powodzenia.:wink:

Opublikowano

skoro jesteś tu na forum to wiesz że jest tu dział diagnostyka vag robisz komplet logów i juz można będzie cos więcej powiedzieć

Opublikowano

Proponowałbym wydłużyć o jeden obrót sztangę przy turbo bo znacznie jednak przeładowuje.

Opublikowano
  • Autor

znaczy jak mam to zrobic ? nie powinno sie nie ruszac tej sztangi?

Opublikowano

Zrób tak jak kolega Sztomel napisał,sam bawiłem się w skręcanie i sztangi i wychodziły właśnie takie logi z delikatnym przeładowaniem.

Opublikowano
  • Autor

tylko ze ja nic nie robilem ze sztanga jest tak jak bylo.

dodam tylko ze przy tym bledzie 575 bylo jeszcze cos 10-17 ale dokladnie nie pamietam co

Opublikowano

podmien od kogos n75 na poczatek , ja mialem to samo . Po wyczyszczeniu N75 samochod odzyl i nie mam nolaufow. Jak nie N75 to pewnie turbo do czyszczenia . Sprobuj tez kluczem rozrfuszac

Opublikowano
  • Autor

kolego ja wlasnie czyscilem n75 tylko nie tak zlorzylem czy to ma znaczenie ?? znaczy wszystkie rurki sa kolo siebie. A co do nolaufów dzisiaj juz nie mialem od wczoraj jak go przejaralem znaczy dalem mu pare razy w du... na 3-cim biegu. A czy mozecie zobaczyc na podstawie tych logow czy mam dobra przeplywke? i czy turbo dobrze dmucha?

Opublikowano

Zrób logi i wrzóć do działu diagnostyka napewno ktoś ci je opisze i określi czy występują jakieś niedomagania.

Opublikowano
  • Autor

juz tak zrobilem ale cos nie bardzo opisuja :)

---------- Post dopisany 05-09-2012 at 10:51 ---------- Poprzedni post napisany 02-09-2012 at 21:23 ----------

chlopaki wczoraj znowu mialem noulaufa na 4 biegu ponad 3 tys obr n75 czyszczony grucha turbo chodzi na wylaczonym silniku ze zdjetym wezykiem moge ruszac recznie sztanga co moze byc nie tak?

Opublikowano

Witajcie. Mam taki sam problem. I na początek pytanie. Przeczytałem gdzieś że przepustnica w tym zaworze egr na górze silnika powinna się poruszać przy dodawaniu gazu. A u mnie stoi nieruchomo. Czy to może być powodem przechodzenia w tryb awaryjny??

Opublikowano

kolego turbinka do czyszczenia się kłania i wszystko bedzie ok :wink: