Macin Opublikowano 18 Listopada 2006 Opublikowano 18 Listopada 2006 Witam klubowiczów. Mam małe pytanko odnośnie nawiewu. Czy to normalne że podczas jazdy z włączonym nawiewem siła nadmuchu sama mi się zwiększa? Czy to jest uwarunkowane od prędkości jazdy ? to znaczy im szybciej jadę tym mocniej wieje? Dzieje mi się tak na manualnym sterowaniu.
Gość zdeniu Opublikowano 18 Listopada 2006 Opublikowano 18 Listopada 2006 nie wiem czy to normalne ale też tak mam :mrgreen: samo zwiększa obroty
Gość rob Opublikowano 18 Listopada 2006 Opublikowano 18 Listopada 2006 a ja myślałem, że mam coś zwolone :twisted:
wit.s Opublikowano 18 Listopada 2006 Opublikowano 18 Listopada 2006 U mnie też tak samo. NIe wiem czy mnie to denerwuje :razz:
hubert406 Opublikowano 18 Listopada 2006 Opublikowano 18 Listopada 2006 tez tak mam i to nie tylko w audi w oplu tez
ono Opublikowano 18 Listopada 2006 Opublikowano 18 Listopada 2006 A ja jak odpalam spryskiwacze to mi sie włącza cyrkulacja wewnątrz zeby nie śmierdziało Dobry patent
spanky Opublikowano 18 Listopada 2006 Opublikowano 18 Listopada 2006 A ja jak odpalam spryskiwacze to mi sie włącza cyrkulacja wewnątrz zeby nie śmierdziało Dobry patent :shock: dobre ... ciekawe czy u mnie tak jest .... :?: :roll:
ono Opublikowano 18 Listopada 2006 Opublikowano 18 Listopada 2006 Bardzo przydatny na kaca giganta gdy jest zimowy płyn do spryskiwaczy Wtedy mam cofki hehe . Łatwo to sprawdzić , dajesz na maxa wentylator i odpalasz spryskiwacze , usłyszysz wtedy zmiane
RaCZeK Opublikowano 19 Listopada 2006 Opublikowano 19 Listopada 2006 z tym nawiewem tak ma byc ... odpalasz samochod a np na zewnatrz masz 10 stopni a climatronic masz ustawiony na np 25 stopni to do poki silnik nie zlapie temp to bedzie slaby nadmuch im silnik cieplejszy to dmucha coraz mocniej a jak w kabinie bedzie juz okreslona temperatura to nawiew sie zmniejsza tylko do podtrzymania tej temperatury
Gość zdeniu Opublikowano 19 Listopada 2006 Opublikowano 19 Listopada 2006 z tym nawiewem tak ma byc ... odpalasz samochod a np na zewnatrz masz 10 stopni a climatronic masz ustawiony na np 25 stopni to do poki silnik nie zlapie temp to bedzie slaby nadmuch im silnik cieplejszy to dmucha coraz mocniej a jak w kabinie bedzie juz okreslona temperatura to nawiew sie zmniejsza tylko do podtrzymania tej temperatury tak jest w opcji AUTO a nie ręcznym
wiki Opublikowano 20 Listopada 2006 Opublikowano 20 Listopada 2006 z tym nawiewem tak ma byc ... odpalasz samochod a np na zewnatrz masz 10 stopni a climatronic masz ustawiony na np 25 stopni to do poki silnik nie zlapie temp to bedzie slaby nadmuch im silnik cieplejszy to dmucha coraz mocniej a jak w kabinie bedzie juz okreslona temperatura to nawiew sie zmniejsza tylko do podtrzymania tej temperatury tak jest w opcji AUTO a nie ręcznym potwierdzam w opcji AUTO i autor tego postu zapewne na załączonym auto jeździ no bo chyba nie ma pokręteł
Gość zdeniu Opublikowano 20 Listopada 2006 Opublikowano 20 Listopada 2006 potwierdzam w opcji AUTO i autor tego postu zapewne na załączonym auto jeździ no bo chyba nie ma pokręteł a kto mówi że on ma pokrętła :?:
Wihajster Opublikowano 20 Listopada 2006 Opublikowano 20 Listopada 2006 tak jest w opcji AUTO nie prawda nawet jesli ni emasz opcji AUTO i ustawisz np.nawiew na szybe to tez nadmuch sam przyspieszy mimo ze go zmniejszysz to po chwili znowu przyspiesza
Lukas Opublikowano 20 Listopada 2006 Opublikowano 20 Listopada 2006 Dokladnie panowie nie wazne czy z auto czy bez jesli silnik zlapie tempreature taka jak jest ustawiona na klimaktroniku to wtedy zwieksza sie sila nadmuchu dla mnie bylo to logiczne po co ma wiac zimnym powietrzem darmo :razz:
Gość zdeniu Opublikowano 20 Listopada 2006 Opublikowano 20 Listopada 2006 Dokladnie panowie nie wazne czy z auto czy bez jesli silnik zlapie tempreature taka jak jest ustawiona na klimaktroniku to wtedy zwieksza sie sila nadmuchu dla mnie bylo to logiczne po co ma wiac zimnym powietrzem darmo :razz: to w takim razie po co jest przycisk AUTO skoro i z nim i bez niego wieje jak chce a nie jak ja chcę :?:
Pikuś Opublikowano 20 Listopada 2006 Opublikowano 20 Listopada 2006 zdeniu, ale przycisk AUTO nie sluzy tylko do tego zeby utrzymac dana temp. Przycisk AUTO ustawia tak nawiew (klapki), zeby jak najszybciej osiagnac taka temp i pozniej ja utrzymac.
Gość zdeniu Opublikowano 20 Listopada 2006 Opublikowano 20 Listopada 2006 Pikuś, no OK z tym przyciskiem AUTO to co powiesz gdy on nie jest włączony a nadmuch też zmienią swoją prędkość :?:
Rekomendowane odpowiedzi