Gość donuska90 Opublikowano 4 Września 2012 Opublikowano 4 Września 2012 Witam. Podczas wrzucanie trójki słychać zgrzytanie,bieg wchodzi raz normalnie,raz ciężko lub wcale nie chce wejść. Nadworny mechanik stwierdził,że to właśnie prawdopodobnie synchronizator 3 biegu, bo cała reszta wchodzi normalnie. w związku z tym moje pytanie, czy opłaca się wyciągnąć tę skrzynię,rozebrać i wymienić synchronizator, czy lepiej rozglądać się w poszukiwaniu innej skrzyni? Z góry dzięki za odpowiedź, pozdrawiam
Tommy Gun Opublikowano 4 Września 2012 Opublikowano 4 Września 2012 Z jednej strony jak ją wybebeszysz i naprawisz to wiesz co masz w środku. Z drugiej kupno używanej skrzynii to loteria, może się udać a możesz ponieść podwójne koszty. Koszt synchronizatora - 135 zł w ASO.
wojtekce Opublikowano 4 Września 2012 Opublikowano 4 Września 2012 zapytaj w ASO jaki koszt synchronizatora i ile weźmie mechanik za robociznę wtedy porównasz z ceną używanej skrzyni np. z aledrogo
Gość donuska90 Opublikowano 4 Września 2012 Opublikowano 4 Września 2012 Na alledrogo nie mogę znaleźć skrzyni.. No,nadworny mechanik chce około 400zł za jej rozłożenie.
Tommy Gun Opublikowano 4 Września 2012 Opublikowano 4 Września 2012 Niech się wypcha, szukaj skrzyni o przykładowych oznaczeniach CPC, EEN. 400 za rozłożenie, sych. 135 za sztukę, do tego nowy olej 150zł plus kij wie ile robocizna. Możliwe że jeszcze dojdą do tego łożyska w środku, chyba po 70 zł za sztukę w ASO.
Gość donuska90 Opublikowano 4 Września 2012 Opublikowano 4 Września 2012 O Jeeezuuuuu, chyba zaczynam szukać skrzyni tutaj na forum, a nuż ktoś ma
grippen Opublikowano 5 Września 2012 Opublikowano 5 Września 2012 szukaj skrzyni o oznaczeniu EEN np z Passata z 2001r ja mam i nie narzekam
Gość donuska90 Opublikowano 6 Września 2012 Opublikowano 6 Września 2012 Dzięki za wszystkie odpowiedzi,rozglądam się powoli za skrzynią,a na razie jeżdżę na tej starej rozwalonej najwyżej się rozpieprzy do końca
Tommy Gun Opublikowano 6 Września 2012 Opublikowano 6 Września 2012 Najgorzej będzie jak się rozpieprzy na środku skrzyżowania - weź to pod uwagę, oraz to że zimą będzie jeszcze gorzej.
Gość donuska90 Opublikowano 7 Września 2012 Opublikowano 7 Września 2012 To,żeby jeździć tak jak jest to była odgórna decyzja,prezes jeździ,prezes się będzie martwił Ale jeszcze raz dzięki za pomoc ---------- Post dopisany 07-09-2012 at 09:40 ---------- Poprzedni post napisany 06-09-2012 at 13:19 ---------- Mam jeszcze jedno pytanie,jaki olej najlepiej wlać do skrzyni?
michallooo Opublikowano 25 Września 2012 Opublikowano 25 Września 2012 W listopadzie padła mi skrzynia CPC kupiłem ENN za 800 + 350 wymiana. Teraz naprawiam CPC, padł w niej synchronizator i zablokował wodzik, jeszcze nie wiem jakie będą koszty.W ENN po kilku tygodniach użytkowania zaczeły się problemy z 2 i 3 biegiem, wchodzą dość głęboko i z oporem a przy dużym mrozie jeszcze ze zgrzytem. Nie jestem z niej zadowolony dlatego dobrze zastanów się przed kupnem używanej skrzyni, każdy handlarz zapewnia że sprzedaje bardzo dobrą, sprawdzoną skrzynię, niestety tak nie jest.
puchatek777 Opublikowano 25 Września 2012 Opublikowano 25 Września 2012 Witam . Jestem nowy na forum i podpinam się pod temat licząc na pomoc zacnych użytkowników Mam audi a4 1997 1.9 tdi 90km.Problem pojawił się przedwczoraj zgrzyta jak wrzucam 3bieg, reszta wchodzi normalnie.Co może być przyczyną i jak ją usunąć.Z góry dziękuję za odpowiedzi i dodaję , że z powyższe odpowiedzi przyjąłem do informacji:)
kalik Opublikowano 4 Października 2012 Opublikowano 4 Października 2012 Witam . Jestem nowy na forum i podpinam się pod temat licząc na pomoc zacnych użytkowników Mam audi a4 1997 1.9 tdi 90km.Problem pojawił się przedwczoraj zgrzyta jak wrzucam 3bieg, reszta wchodzi normalnie.Co może być przyczyną i jak ją usunąć.Z góry dziękuję za odpowiedzi i dodaję , że z powyższe odpowiedzi przyjąłem do informacji:) Rozleciał się synchronizator 3 biegu. U mnie zgrzyta już ponad pół roku. Kilka razy zblokowało mi wszystkie biegi, że nie mogłem nic wrzucić. Kilka razy zniknęła mi 1, ale wróciła na drugi dzień. Dopóki da się jeździć nie ruszam. Dodam, że to już 3 skrzynia u mnie i szykuje się 4, więc stres związany z awarią już dawno za mną
pieciajek Opublikowano 16 Października 2012 Opublikowano 16 Października 2012 A ja jak macie takie skrzynie i padniętymi synchro to chętnie odkupię po cenie złomu i alu bo naprawa jest i dokład jest spory ale robię takie rzeczy. Jak coś piszcie na PW
krystianoo92 Opublikowano 17 Października 2012 Opublikowano 17 Października 2012 Witam He to juz chyba taki bol tych naszych audi ja mam 96r. 1.9 tdi 90 km mam 2 lata i druga skrzynia mi poleciala zgrzyta juz rok 3 bieg ale reszta elegancko nic nie blokuje. Ostatnio uderzylem w spory korzen i mi zaczal jeszcze z niej olej leciec na laczeniu z silnikiem... Powiedzcie mi czemu to tak? poluzowala sie czy jakis uszczelniacz?
fulki Opublikowano 21 Października 2012 Opublikowano 21 Października 2012 ja miałem ten sam problem i wolałem kupic synchronizator wymieniłem dodatkowo sprzęgło i uszczelniacz na wale zamkłem sie w 1000 a za urzywanąskrzynie też musisz dac koło 500 700 zł. wszystko robiłem sam
Onkel Opublikowano 21 Października 2012 Opublikowano 21 Października 2012 Ja na waszym miejscu jakby padła ori, wymienił na używaną i znowu padła to wolałbym naprawić i kupić co trzeba. Może koszty większe ale wiecie co macie. A sami widziecie jak to jest z tymi używkami...
MASATO Opublikowano 21 Października 2012 Opublikowano 21 Października 2012 WitamHe to juz chyba taki bol tych naszych audi ja mam 96r. 1.9 tdi 90 km mam 2 lata i druga skrzynia mi poleciala zgrzyta juz rok 3 bieg ale reszta elegancko nic nie blokuje. Ostatnio uderzylem w spory korzen i mi zaczal jeszcze z niej olej leciec na laczeniu z silnikiem... Powiedzcie mi czemu to tak? poluzowala sie czy jakis uszczelniacz? ból audi powiadasz jak ma 500 tys nalatane to ma prawo skrzynia polecieć przecież
Rekomendowane odpowiedzi