rav85 Opublikowano 14 Września 2012 Opublikowano 14 Września 2012 (edytowane) Witajcie, postanowiłem zamieścić parę zdjęć mojej A4 b6 1.8T która zacząłem przerabiać na S4 pewnego dnia otwierając szafkę z talerzami spadła mi na głowę miska i wpadłem na pomysł aby przerobić swoja a4 na s4 , pytanie czemu bawię się w przerabianie a nie kupno? otóż już odpowiadam, musiałem kupić mieszkania , ślub , i już na auto nie starczyło wiec systematycznie wymieniam to i owo zwłaszcza ze mam dawce do przekładki , ponieważ mam mało czasu to prace idą dość wolno ale jakiś efekty są , auto zakupiłem ponad rok temu od 1 właściciela , auto krajowe , przebieg realny 303 tys na dzień dzisiejszy , auto do końca serwisowane w Wilanowie co potwierdza książka serwisowa jak i logi w bazie audi, auto kupiłem w standardzie czyli 6x poduchy, welur, xenon, alusy 16" sline, w miedzy czasie parę rzeczy wymieniłem, jak fotele sline sport, nowe opony ;pparę zdjęć auta przed robotamiz góry przepraszam za mało plenerowe zdjęcia, takie będą po skończeniu pakietu zewnętrznegododane:- RNS-E "podziękowania dla Domin79 za montaż"- felgi AVUS III 18" + nowe opony pirelli pzero rosso- czarna podsufitka S4 + pakiet światło " podziękowania dla Domin79 & ostasmarcinek za montaż "- lusterka od S4 elektryczne, podgrzewane- listwy progowe s4- tylni zderzak oryginalny s4 sedan / kupiony za uwaga 300zl przez przypadek/ szukałem prawie pol roku do sedana i nie było a jak się trafił to koszt 2000zl- nowa gałka zmiany biegów- przedni zderzak s4- antena na dach "pletwa s4'- oryginalne wydechy S4 z regulacja natężenia dźwięku- licznik s4 kolorowyi parę innych rzeczy o których zapewne zapomniałemUPDATE 18-12-2012na przyszły rok planuje przekładkę s4 z osprzętem silnik, skrzynia itd gdyż w tym roku już nie mam na to czasu a zbliża się jesieńparę fotek mało artystycznych ale za to poglądowychzdjęcie tylu po lakierowaniu zderzaka i montażu wydechuw między czasie umieszczę zdjęcia wnętrza i parę innychZbliżają się święta i koniec roku wiec przyszedł czas na montaż licznika S4 z kolorowym FISem, dzięki uprzejmości i pomocy NOSB, kamulatora jak i kolegi od kodowania licznika udało się bezproblemowo zamontować licznik i go zakodować pod kluczyki, mimo iż mój oryginalny licznik okazał się bez crypto.Dziękuje za pomocparę fotek przed zmianą i po zmianieUPDATE 20-01-2013automatyczna klapa tył20130120 135119 - YouTubeW planach:- 4 elektryczne szybyUPDATE 23.04.2013 jak to na bezrobociu kasy na rezanie brak wiec ze zmiany wpadły boczki z roletami jak i czujniki pdc przódna skompletowanie czekają tez dekory, aktualnie szukam w idealnym stanie ramki pod manual i listewUPDATE 23-02-2014Powoli ociepla się za oknem , słonce zaczyna się uaktywniać , wiec przyszedł czas na elektryczna roletę tylnej szyby, taka nutka luksusu rodem z A8L i innych topowych limuzyn w moim trupie ^^ mod wykonany przez GURU , specjalistę i osobę dla której kabelkologia to pikuś Domina79 za co mu dziękuje bez jego kabli roleta by nigdy nie ożyła. z mniejszych modów wymiana ramion na AERO + montaż podświetlanych kratek nawiewówUPDATE 24-02-2014dzisiaj całkiem przypadkowo trafiło się takie coś za cale 20 zł wiec zl było nie kupićUPGRADE 01-03-2014Lustro z kompasem ogarniętedo lustra wpadły RECARO02-10-2014 długo się nic nie działo w moim temacie , wiec na rezanie grzecznie w pudełeczkach czeka: - kierownica obszyta skora - tempomat - kompletny zestaw bluetooth w wersji H - daszek + moduł HomeLink - jestem w trakcie kompletowania gratów do montażu PDC przód i tyl auto dostało nowe oryginalne błotniki , wiec nie szpeci już go ruda tu i tam , zamontowałem w końcu na klapę lotkę S4 , czekała prawie rok za łóżkiem z braku czasu , z drobniejszych rzeczy, nowy rozrząd z pompa wody, paski , dwumas + sprzęgło 22-01-2015 Z dodatków do auta wpadną elektryczne szyby tył i składane lusterka, hemple S4 b6 RED na wiosnę montaż PDC przód + tył auto trafiło w ręce nowego właściciela mam nadzieje ze da mu tyle frajdy z jazdy jaka ja miałem Edytowane 1 Marca 2015 przez rav85
jozek726 Opublikowano 14 Września 2012 Opublikowano 14 Września 2012 ale jak chcesz przełożyć silnik z s4 jak nie masz Q ?
rav85 Opublikowano 14 Września 2012 Autor Opublikowano 14 Września 2012 mam w dawcy wystarczy przelozyc i juz bedzie Q
olek_BB Opublikowano 14 Września 2012 Opublikowano 14 Września 2012 i bardzo ładnie, pomału pomału ale w dobrym kierunku
szczawik Opublikowano 14 Września 2012 Opublikowano 14 Września 2012 hehe, też mam zderzak od s4 - bez grilla ale z halogenami:decayed: powodzenia w projekcie!
Onkel Opublikowano 15 Września 2012 Opublikowano 15 Września 2012 Furka prawie idento jak moja. Ten sam kolor, xenon oznaczenie motoru no i ... mój RNS-e
Młody_drog Opublikowano 16 Września 2012 Opublikowano 16 Września 2012 Nie musisz się tłumaczyć dlaczego tak robisz:decayed: Połowa forum robi tak samo:grin: Ale ja bym tego zderzaka nawet nie zakładał w takim stanie, lepiej najpierw skompletować go chociaż w połowie i dopiero założyć bo tutaj wygląda jak by mu ukradli wszystko w nocy:wink:
rav85 Opublikowano 16 Września 2012 Autor Opublikowano 16 Września 2012 wszystko mam poza halogenami , nie maluje teraz bo blotnik bede malowal wiec zalatwie wszystko razem
turzol Opublikowano 16 Września 2012 Opublikowano 16 Września 2012 Autko Z pakietem S4 będzie robić szał. Jakby co to mam jeden halogen do S4 - nówkę ori z serwisu, wal na PW
rav85 Opublikowano 16 Września 2012 Autor Opublikowano 16 Września 2012 wiem caky czas o nim pamietam
?uki1984 Opublikowano 16 Września 2012 Opublikowano 16 Września 2012 Kolejny projekt s4:decayed: ja swój niedawno skończyłem:banan: teraz szykuje do tego pakiet nisko i szeroko + szybko:naughty:
rav85 Opublikowano 8 Października 2012 Autor Opublikowano 8 Października 2012 z powodu straty pracy musze odlozyc dalsze modzenie , najgorzej ze mialem juz zaklepane liswy drzwiowe s4 jak , grill i halogeny :/
?uki1984 Opublikowano 9 Października 2012 Opublikowano 9 Października 2012 Współczuję stary i życzę szybkiego znalezienia pracy
scyzor8811 Opublikowano 9 Października 2012 Opublikowano 9 Października 2012 dobrze działasz.. szybkiego znalezienia pracy...
serfin Opublikowano 12 Października 2012 Opublikowano 12 Października 2012 eh...co za kraj, jak tu coś planować jak z dnia na dzien można stracic robote :/ też mam ambitne plany przejścia ze zwykłej bryły, wahałem się miedzy S4 a Sline, ale mając pod maską 150kucy nie chciałem robic sztucznego S4, i ide w strone Sline chyba z kratkami w grille z S4 bo świetnie to wygląda. Pozazdrościć pozostaje Tobie dawcy do tych modów Szybkiego przyplywu gotówki zycze. pZdR
rav85 Opublikowano 20 Października 2012 Autor Opublikowano 20 Października 2012 prac już mam, tak wiec powracam do swojego projektu, jestem po zakupach w ASO, halogeny 900zl za lewy i prawy , grill w maskę 459zl , auto dzisiaj odstawione do lakiernika , w miedzy czasie doszła antena dachowa pletwa jak i mój dobry kolega zakupił dla mnie listwy progowe s4 od użytkownika CiasnyWiesiek, ja nie moglem ich wcześniej na być gdyż jak pisałem straciłem zatrudnienie, zdjęcia już poskładanego i polakierowanego przodu , czwartek/piątek, jeszcze wymiana kierownicy na ta 3 ramienna s4 która tez kupiłem za dobre pieniądze i pozostaje kwestia recaro ---------- Post dopisany 20-10-2012 at 17:52 ---------- Poprzedni post napisany 16-10-2012 at 09:43 ---------- parę nowych fotek, jutro zrobię w innej scenerii już z listwami bocznymi s4 i lepszej jakości
jedrekx Opublikowano 20 Października 2012 Opublikowano 20 Października 2012 ładna jest.. ale dołóż lotkę S4 i listwy boczne
?uki1984 Opublikowano 20 Października 2012 Opublikowano 20 Października 2012 Do tego koloru pasowalyby czarne grile i bixenon z ciemnym środkiem
turzol Opublikowano 20 Października 2012 Opublikowano 20 Października 2012 No i jest malina Sprawnie idziesz z tematem. PDC będziesz rezał z przodu? Z tymi halcami do S4 to niezły cyrk jest bo w używce praktycznie nieosiągalne, w zamienniku nie ma. Mi się ufarciło i kupiłem za bezcen komplet nowych ori na ebay.de z resztą jak się okazało od Polaka
Rekomendowane odpowiedzi